Muhabbet kuşum ishal.

dogukancyr

Forum Sakini
Merhaba herkese,muhabbet kuşum bir süredir ishal.Ne kadar süredir olduğunu bilmiyorum çünkü mısır granülü kullanıyordum,son 1 haftadır a4 kağıdı kullanmaya başlayınca fark ettim.Ara ara durgun ama çok durgun değil.Ne yapmam gerekiyor?

Tamamdır hocam.Genelde karadeniz petten lüks yem alıyorum ara sıra da petmarketburada'nın kendi markasını alıyorum.Sizce nasıl markalar?6 ay içinde bitiyor,cam kavanozda kapalı bir yerde saklıyorum.
genelde vivid yem veya olduğunda king yemden paketliyorlar diye düşünüyorum. Daha önce G1 yem kullandım. Fena değildi

85'de, %45 Kanarya Tohumu (Aspur), %53 Darı Çeşitleri ve Diğer Özel Tohumlar.
  • %45 Kanarya Tohumu (Aspur)
  • %30 Beyaz Darı
  • %10 Japon Darısı
  • %8 Sarı Panicum (Sarı Darı Çeşidi)
  • %5 Sarı Darı
  • %2 Nijer Tohumu ve Soyulmuş Yulaf
Bence karışım olarak çok verimli ve aspur iyi bir tohum.

67 de yağlı tohumlar var. Nijer, yulaf, kenevir gibi. %4 oranında kenevir bence çok fazla ancak karışım olarak daha zengin.

Kanarya Tohumu: %36
  • Sarı Darı: %15
  • Beyaz Darı: %10
  • Sarı Panicum: %10
  • Kırmızı Darı: %10
  • Japon Darısı: %8
  • Soyulmuş Yulaf: %5
  • Kenevir Tohumu: %4
  • Nijer Tohumu: %2

Deli nature olabilir mesela. Kapalı ambalaj kullanmaya dikkat edin ve meyveli vs yazan markalatdan uzak durun.
Hocam 5 kuşumun dışkısı karışık olarak bu şekilde şuanda.Son 1 haftanın 4 günü takviye koydum sularına.Hocam bir de son 3 aydır yeşil kapak versele laga yumurta maması koydum kafeslerine,bittikçe yeniledim onunla alakası olabilir mi dışkılarının?

Son düzenleme:
Hasta gibi görünen bir kuş yok. İshal, Mamayla alakalı değil. Ama şu var ki kuru mama fazla su içmelerine neden olabilir. Buda idrar miktarının artması ve ishal gibi dışkılama demektir. Bu tehlikeli değildir. Ama mamayı 3 gün kesip gözlemek mamayla alakalı olup olmadığını tespit açısından önemli. Ne tedavisi yapmıştık kuşlara ?

Hasta gibi görünen bir kuş yok. İshal, Mamayla alakalı değil. Ama şu var ki kuru mama fazla su içmelerine neden olabilir. Buda idrar miktarının artması ve ishal gibi dışkılama demektir. Bu tehlikeli değildir. Ama mamayı 3 gün kesip gözlemek mamayla alakalı olup olmadığını tespit açısından önemli. Ne tedavisi yapmıştık kuşlara ?
Dışkı renginin kahverengi olmasını da etkiler mi hocam?Prozim plus ve carni speedi aynı suda,bt amin ve sedocholü aynı suda haftada 2'şer kez kullanıyorum hocam.

@Doğanay Y. Petmarketburada'da deli naturenin stokları yenilenmiş hocam.Siz eylül-ekim ayı arasında yeni yemlerin piyasaya geleceğini o zamanlar stok yapmamız gerektiğini söylemiştiniz.Bu geçen senenin mahsulü müdür sizce?Sizce eylül-ekimi mi beklemeliyim,bundan stok mu yapmalıyım 6-7 kilo civarı?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260801_152516_Chrome.webp
    Screenshot_20260801_152516_Chrome.webp
    103.2 KB · Görüntüleme: 2
Açıkçası petmarketburada ya sormalısınız sağlıklı bilgi olması açısından ancak sorun olmayacaktır. Genelde 2 yıl SKT'li oluyor. Stok yapardım ben olsam

Açıkçası petmarketburada ya sormalısınız sağlıklı bilgi olması açısından ancak sorun olmayacaktır. Genelde 2 yıl SKT'li oluyor. Stok yapardım ben olsam
Tamamdır hocam.1 kiloluk paketlerde alacağım.Yem geldiğinde vakumlu olanları hemen cam kavanoza mı alayım,kullanacağım zaman mı vakumunu bozayım?

Tamamdır hocam.1 kiloluk paketlerde alacağım.Yem geldiğinde vakumlu olanları hemen cam kavanoza mı alayım,kullanacağım zaman mı vakumunu bozayım?
Vakumu bozmayın. Kuşların yemi bittiği zaman,kuşlara yem vereceğiniz zaman vakumlunun birini açın,hepsini değil. Vakumlu daha uzun ömürlü olur bozulmaz.
Kavanozda bozulma durumu var gıdanın.
Açtığınız ve kavonoza boşalttığınız yemin içine 2 adet kuru defne yaprağı da atın ve Vakumlu kapaklı saklama kabı kullanın imkan varsa.

Vakumu bozmayın. Kuşların yemi bittiği zaman,kuşlara yem vereceğiniz zaman vakumlunun birini açın,hepsini değil. Vakumlu daha uzun ömürlü olur bozulmaz.
Kavanozda bozulma durumu var gıdanın.
Açtığınız ve kavonoza boşalttığınız yemin içine 2 adet kuru defne yaprağı da atın ve Vakumlu kapaklı saklama kabı kullanın imkan varsa.
Tamamdır çok teşekkür ederim.

Merhaba herkese,muhabbet kuşum bir süredir ishal.Ne kadar süredir olduğunu bilmiyorum çünkü mısır granülü kullanıyordum,son 1 haftadır a4 kağıdı kullanmaya başlayınca fark ettim.Ara ara durgun ama çok durgun değil.Ne yapmam gerekiyor?

@Selçuk YÜKSEL Merhabalar tekrardan hocam,kuşuma dediğiniz takviyeleri(bt amin,prozim plus,sedochol)veriyorum yaklaşık 2 3 haftadır.Herhangi bir düzelme olmadı.Sürekli durgun,uçmakta ve hareket etmekte zorlanıyor.Uçtuğunda bi yere çarpıyor ve boynunu yan tutuyor. Yem yiyor ama az yiyor.Dışkısı da bu şekilde siyah şuanda.Diğer kuşlarla da bazen yan yana geliyorlar bakteriyel ya da virüs kaynaklı bir sıkıntı olsa bulaştırırdı diye düşünüyorum ama diğerlerinde herhangi bir sıkıntı yok daha önce attığım kahverengi dışkı haricinde.

Diğer kuşlardan ayrı kalması olumlu olacaktır hocam. Merkezi sinir sistemini etkileyen kasılmaları var. En son hangi ilaç kullanılmıştı?

Diğer kuşlardan ayrı kalması olumlu olacaktır hocam. Merkezi sinir sistemini etkileyen kasılmaları var. En son hangi ilaç kullanılmıştı?
Bugün bt amin forte ve sedochol kullandım hocam.2 gün önce de prozim plus.Kalamar kemiği tüketimi çok fazla bir de hocam 1 haftada orta boyu bitiriyor nerdeyse,kalsiyum eksikliği olabilir mi?

kalsiyum ve d vit takviyesi + b kompleks çok önemli. Muhtemelen yeterli stoğu yok. Takviye haricinde yumurta mamasını da ihmal etmeyin hocam. sinir sistemine tutunan bakteriyel bir enfeksiyon (örneğin ağır salmonella veya koli basili) varsa bunu da elemek gerekiyor ki bence var. Enrofloksasin etken maddeli bir ilaç kullanmayı düşünürdüm ben.

kalsiyum ve d vit takviyesi + b kompleks çok önemli. Muhtemelen yeterli stoğu yok. Takviye haricinde yumurta mamasını da ihmal etmeyin hocam. sinir sistemine tutunan bakteriyel bir enfeksiyon (örneğin ağır salmonella veya koli basili) varsa bunu da elemek gerekiyor ki bence var. Enrofloksasin etken maddeli bir ilaç kullanmayı düşünürdüm ben.
D vitamini için gervit w var hocam,kalsiyum için ne alabilirim?Enroflaksinin etken maddeli ne kullanabilirim hocam?Bir de hocam ağır salmonellası veya buna benzer bir bakteriyel enfeksiyon olsa 1 ay boyunca durumu çok kötüye gitmez miydi?1 aydır bu şekilde neredeyse son 3 4 gündür biraz daha arttı.

temel olarak nekton msa aslında iyi bir tercih olur. Enrocure, Enrocid olabilir. Kuşunuzun durumu iyi değil. Bir anda kitlenecek muhtemelen :(

Geri