Muhabbet kuşum kapı gıcırtısı gibi ses çıkartıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xeuda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xeuda

Yeni Üye
Merhaba,
5 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Kuşum birkaç gündür bazı zamanlarda kapı gıcırtısına benzer bir ciyaklama sesi çıkartıyor. Bazen uyumadan önce gagasını gıcırdatırken daha belirginleşiyor bu ses, ama benimle oynarken hiç çıkartmıyor. Çok hafif kuyruk sekmesi var gibi.
Halsizlik yok, oyun oynuyor yemlerini yiyor. Ciyaklamadığı zamanlar da olduğu ve halsizlik olmadığı için napacağımı bilemedim. Dün probiyotik bugün de multivitamin takviyesi koydum suyuna.
Uyumadan önceki ve gündüz çekilmiş videolarını yüklüyorum.
Yardımcı olur musunuz lütfen kuşum hasta mı? Didim’de yaşıyorum ve burada kanatlı veterineri yok, ama durum acilse normal veterinere götüreyim mi?
Şimdiden teşekkürler.

Nefes almakta zorlandığı kesin. Solunum yolu enfeksiyonu olma ihtimali var. Ama ben olsam önce iyot takviyesi yapmayı denerdim. İyileşmezse antibiyotik tedavi başlardım. Eczaneden %2 lik iyot damla alıp ilk gün yarım suluğa 1 damla. Sonraki günler tam suluğa 1 damla şeklinde 3 gün kullanın ve gün gün gelişmeleri yazın.
Elinizde yoksa bt amin forte ve prozim plus temin edin.

İyot takviyesine ek olarak mutlaka ecza deponuzda doksisiklin etken maddeli bir ilaç bulundurunuz (doksimis olabilir).

Geri