Muhabbet kuşum kör oldu!

kajummuhabbet

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar,
6 yaşındaki erkek muhabbet kuşum dün akşam uçarken dizime çarptı şiddetli bir kafa travması geçirdi Olayın üzerinden yaklaşık 14 saat geçti ve kuşum şu an tamamen kör. Gözleri açık ama ışığa tepki vermiyor, göz bebekleri sabit ve büyük veterinere götürdüm gece hemen egzotik hayvan veterinerine

Dekort 0,5 mg Tablet: (Günde 1 kez, tok karna 1 damla suyla karıştırılıp verilecek - Ödem için). Antibiyotik (Beyaz sıvı): (Sabah-Akşam).

Pembe Serum (Vitamin/Aminoasit): (Günde 3 kez enerji desteği için).
Multimineral & D3 Takviyesi: (Günde 1 kez).

Valeriana (Kedi Otu Ekstresi (Sakinleştirici/Stres için).

Kuşum salıncağını ezbere buldu ve dengeli bir şekilde üzerinde durabiliyor, düşmüyor.
Görmediği için çok agresif; elime veya herhangi bir nesneye yaklaşınca ısırmaya çalışıyor.
Oda sıcaklığını 28-30 derece civarında, loş ve sessiz tutuyorum.
Kendi başına yem kıramadığı için şırıngayla pembe serum ve yumurta sarısı püresi desteği vericem.
Kuşumda raşitizm başlangıcı da vardı (ayaklarda yamuk basma), bu yüzden D3 takviyesi de kullanıyoruz.

Daha önce benzer bir kafa travması ve geçici körlük yaşayan var mı? Görme yetisi genellikle kaçıncı günde geri dönmeye başlıyor? Bu agresiflik ve şok hali ne kadar sürer? Özellikle kortizon (Dekort) tedavisi sonrası iyileşme hızlanan vakalar gördünüz mü? Ben ne yapabilirim yardımcı olup cevao verirseniz çok sevinirim çok korkuyorum

Öncelikle geçmiş olsun..

Şuan salıncağında yalpalamadan durabilmesi çok iyi, umut verici. Hayati risk yok gibi anlattıklarınız kadarıyla.
Gittiğiniz veteriner doğru tedavi süreci yürütmüş. Nadir görüyoruz bunu. Hangi ilde olduğunuzu ve Hangi veterinere götürdüğünüzü yazarsanız ihtiyaç duyanlara yol gösterir. Veterinerin doğru tahmin ettiği gibi beyinde ödem oluşmuş ve görmeyi engelleyen temel sebep beyin ödemi. Dekort işe yarayacaktır çok yüksek ihtimalle. Görmeye başlaması 10 günü bulabilir. Yumuşak sesle yaklaşın ona sık sık. Şuan kör olduğunun farkında değil tabiki, kendini zifiri karanlıkta zannediyor ve yaklaşan her nesneyi avcı olarak algılıyor. Zamanla düzelecektir bu durum. Ben düzeleceğini düşünüyorum olağan üstü bir durum olmadığı sürece.

Geçmiş olsun.İnşaAllah ufaklık eski sağlığına kavuşur 🥹
Bizim ufaklıkta kör oldu(14 ay oldu)Sebep kafa travması mı,yoksa enfeksiyon mu bilemiyorum.Siz tedaviye hemen başlamışsınız iyi geleceğini düşünüyorum.
Kafes içi düzenini değiştirmeyin sakın karnı acıkınca veya susadığında yolunu bulacaktır(Her ihtimale karşı takipte kalacağınızdan eminim).Bizim ufaklık duyduğu her ses karşısında sağa sola gaga atıyor.İlk başlarda çok fazla ısırıyordu,şimdi azaldı.Gagası onun görme engellilerdeki baston görevini görüyormuş.Bu süreçte kafesinden çıkartmayın uçmaya çalışacaktır,daha büyük sıkıntı olabilir.
Tekrardan geçmiş olsun,güzel haberleriniz olsun.

Geri