Muhabbet kuşum kusuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gweyr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gweyr

iyikus.com Üyesi
Merhaba ne zaman başladığını bilmiyorum ama muhabbet kuşumun kustuğunu dün fark ettim. Ama kur amaçlı kusma değil kafasını sallayıp etrafa yem saçıyor. Ayak, gagada bı problem gözükmüyor, ağzı da kokmuyor, kumu var ama kumu yiyince kusuyor. Üşütmüş olabilir diye güneşin önüne koydum normalde güneş görmeyen odadaydı. Bir hastalığın habercisi olabilir mi yoksa geçici midir?

Kabız olmuş sanırım 1 saattir bekliyorum tık yok
sanmıyorum, yemek yemediği içindir.Gün içinde yapar mutlaka,geceden kalanı temizlediniz sanırım.O arada aklınızda bulunsun direkt güneş altına koymayın kafesin bir yerine temas etse yeter.Bir de kumu tozlu mu değil mi bu da önemli.Yem ve kum olarak hangi marka kullanıyorsunuz? Ek besin veriyor musunuz, bunları yazarsanız bilgili hocalarım daha sağlıklı yorum yapar

maşallah çok güzel. Tüy döneminde olduğundan kaynaklı genel bir kusma olabilir. Geçmez ise ilaç kullanmak gerekebilir.

Merhaba durum güncellemesi yapıyorum biraz geç de olsa. Muhabbet kuşum bu başlığı açtıktan 1 hafta sonra falan biraz normalde döndü kusması bitti ya da ben öyle sandım bilmiyorum kabarması da azaldığı için bir problemi yok diye düşündüm ama 3 hafta sonra yani dün tekrar kustuğunu fark ettim bu nedenle veterinere götürdük ve belirtilerden dolayı kursak mantarı teşhisi koydu veteriner hekim. Mantar ilacı ve bağışıklık güçlendirici veriyorum. 3 kuşum daha var onlardan ayırdım onlarda da belirtileri görürsem ilaca başlayacağım şu anlık iyiler. Tavsiyelerinizi yazarsanız çok sevinirim çünkü çok bilgim yok bu konuda her yerde farklı bir şey yazıyor 😞

Geri