Muhabbet kuşum kusuyor.

dogukancyr

Forum Sakini
Kuşum 2 ay önce şiddetli bir şekilde kusmuştu verdiğim sebze meyvelerdendir diye düşünmüştüm,çünkü çok fazla yiyor ne koyarsam.2 aylık süreçte yine arada kusmaya devam etti,kafeste erkek kuş var ona da kusuyor arada.1 hafta önce elma koydum fazla yedi,ağzının kenarlarını ve vücudunu ıslatacak kadar kustu.1 haftadır yem ve su harici bir şey vermiyorum ama kusmaya devam ediyor.Kusmuğunda koku yok,yemesinde içmesinde sıkıntı yok günün bazı kısımlarında enerjik bazı kısımlarında durgun.Kursakla alakalı bir sıkıntı mı sindirim sıkıntısı mı anlayamadım.Kafesin yanındaki halı yem olacak kadar kusuyor.Dışkısının ve kendisinin fotoğraflarını ekledim.Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Dışkısı bakteriyel ve mantar sorunlarında gözlemlenen bir sorunun varlığını işaret ediyor gibi. Meyve sebze yedirmenin ötesinde bir problem.

Ben olsam ilk olarak Mikostatin başlardım. Tabi ağızdan verilmesi gerekiyor.
Kusma ve dışkıda ekstrem bir koku olmadığı için önceliği buna vermek bana doğru geliyor.

Ben olsam ilk olarak Mikostatin başlardım. Tabi ağızdan verilmesi gerekiyor.
Kusma ve dışkıda ekstrem bir koku olmadığı için önceliği buna vermek bana doğru geliyor.
Tamamdır hocam.Koku almadım derken kafesinden belirgin bir koku almadım,elime alıp ağız tarafını koklamam mı gerekiyor?

Son düzenleme:
Eğer damlatmak zor gelirse bir damlaya ek olarak 2-3 damla temiz su ile seyreltip veriniz. Bu sayede biraz daha kontrollü ve kuş için acılığı hafif azalmış bir hale gelecektir. Kullanım sonrası sersemleme ve kusma olabilir.

14 gün sabah 1 akşam 1 damla,ağızdan verebilirsiniz ilacı. Ya da suyundan içen bir kuşsa,50 ml suya 8 damla ilaçtan ekleyip günlük bu şekilde verebilirsiniz 14 gün. İlaçlı su günlük yenilenmelidir.

14 gün sabah 1 akşam 1 damla,ağızdan verebilirsiniz ilacı. Ya da suyundan içen bir kuşsa,50 ml suya 8 damla ilaçtan ekleyip günlük bu şekilde verebilirsiniz 14 gün. İlaçlı su günlük yenilenmelidir.
Tamamdır teşekkür ederim şuanlık ağızdan sabah akşam 1er damla veriyorum.

Eğer damlatmak zor gelirse bir damlaya ek olarak 2-3 damla temiz su ile seyreltip veriniz. Bu sayede biraz daha kontrollü ve kuş için acılığı hafif azalmış bir hale gelecektir. Kullanım sonrası sersemleme ve kusma olabilir.
@neanderthalensis , @Doğanay Y. Hocam 14 gün sabah akşam kullandım mikostatini.Verdiğim süreçte kusma tamamen kesildi,ilacı vermeyi bıraktıktan sonra tekrar başladı.Şuanki dışkısını ve halini aşağıya ekledim.

@neanderthalensis , @Doğanay Y. Hocam 14 gün sabah akşam kullandım mikostatini.Verdiğim süreçte kusma tamamen kesildi,ilacı vermeyi bıraktıktan sonra tekrar başladı.Şuanki dışkısını ve halini aşağıya ekledim.

Şahsi düşüncem kuşta megabakteri olabileceği. Cere renginde hormonal bozukluk görünüyor kahverengileşme olarak gördüm. Megabakteriye yakalanmış kuşlarda görülüyor bunu farkettim,ya hastalıktan ya ilaçtan,onu bilmiyorum ama,o konuda tahminim yok.

İmkan varsa swap testi yaptırın hem kursaktan sıvıdan örnek alınsın hem yeni yaptığı dışkı incelensin.

Şahsi düşüncem kuşta megabakteri olabileceği. Cere renginde hormonal bozukluk görünüyor kahverengileşme olarak gördüm. Megabakteriye yakalanmış kuşlarda görülüyor bunu farkettim,ya hastalıktan ya ilaçtan,onu bilmiyorum ama,o konuda tahminim yok.

İmkan varsa swap testi yaptırın hem kursaktan sıvıdan örnek alınsın hem yeni yaptığı dışkı incelensin.
Kırşehirde kanatlı uzman yok hocam ama normal veterinerlere soracağım yapan varsa,burdakiler genelde kuşla ilgilenmiyor yine bir sorayım teşekkür ederim.

Kırşehirde kanatlı uzman yok hocam ama normal veterinerlere soracağım yapan varsa,burdakiler genelde kuşla ilgilenmiyor yine bir sorayım teşekkür ederim.
Swap testi için kanatlı uzmanı olmasına gerek yok. Sadece kursaktan sürüntü almayı bilebilsin. Kuşa zarar vermesin yani.
Dışkı ise peçete serin kuşun tabanına,üzerine dışkılasın,o peçeteyi götürebilirsiniz üzerindeki dışkılar incelenebilir.
Her ikisine de bakılırsa iyi olur yani.
Swap testi sadece kuşlarda kullanılan bir test değil.

Tabii swap testi sonucunu da anlayan birine yaptırmanız lazım.. sonuç çıktıktan sonra gerisi kolay.

İlacın kullanım süresi çok yeterli. Yeterli gelmeliydi. :( Probitoriklerle biraz destek veriniz. Bu sırada gözlemlemeye devam ediniz.

Swap testi için kanatlı uzmanı olmasına gerek yok. Sadece kursaktan sürüntü almayı bilebilsin. Kuşa zarar vermesin yani.
Dışkı ise peçete serin kuşun tabanına,üzerine dışkılasın,o peçeteyi götürebilirsiniz üzerindeki dışkılar incelenebilir.
Her ikisine de bakılırsa iyi olur yani.
Swap testi sadece kuşlarda kullanılan bir test değil.

Tabii swap testi sonucunu da anlayan birine yaptırmanız lazım.. sonuç çıktıktan sonra gerisi kolay.
Swap testi yapmıyorlarmış hocam 2-3 tane bilindik veteriner var burda onlara sordum direkt yok dediler.Daha etkili bir antifungal ilaç ya da antibakteriyel ilaç kullansak deneme yanılma yöntemiyle sizce nasıl olur?

Dışkısı hala İlk paylaltığınız fotograflardaki gibi mi ? Yoksa değişim oldu mu dışkılarda? Yeni görsel ekleyin. Ve kaç gün hangi tedaviyi uyguladığınızı yazın.

Geri