Muhabbet kuşum limon garip.

Berke E.

iyikus.com Üyesi
Sürekli uçarken ses çıkartıyor bu video eski bir video ama hiç değişmedi hala uçarken bu sesi çıkarıyor bir üreticiye götürdüm ve kursak mantarı olduğunu söyledi ne kadar doğru bilemedim. Çok çabuk yoruluyor uçarken bir odayı 2 defa turlayıp konacağı yere hayatta konamaz ilk turun yarısında kondu kondu konamazsa yere doğru inişe geçiyor kursak mantarı doğru mudur?

Merhaba, biraz vücuduna göre yağlı bir kuş gibi görünüyor videoda. Ek olarak kanat tüylerinin eksikliği de gözüme çarpmadı. Ses yetersiz kondisyon, uçarken kendini zor kaldırması ya da hava kesesi sorunlarıyla alakalı olabilir.
Hassas tartı ile kuşun ağırlığını kontrol eder misiniz?

Merhaba, biraz vücuduna göre yağlı bir kuş gibi görünüyor videoda. Ek olarak kanat tüylerinin eksikliği de gözüme çarpmadı. Ses yetersiz kondisyon, uçarken kendini zor kaldırması ya da hava kesesi sorunlarıyla alakalı olabilir.
Hassas tartı ile kuşun ağırlığını kontrol eder misiniz?
Hassas tartım yok fakat, bulup kontrol edip burada paylaşacağım. Kursak mantarı ile alakalı bir şey olabilir mi peki? Çünkü yanında bir kuş daha vardı dişi kuşum kendisini henüz 2 günce önce kaybettik :( Hiçbir şeyi yokken kursak mantarı nedir nasıl bir şeydir bilmediğim için eminde olamadığım için ikisinide ayırmadım ama olsaydı daha önceden kaybederdik herhalde dediğim gibi bilmiyorum pek bu konuları.

Bu tarz bir durumdan endişe ediliyorsa mutlaka kısa süreli bir kür geçiniz. Triflucan, mikostatin, flagy gibi bir ürün kullanılabilir.

uzun süredir devam eden vikleme sesi çıkaracak kadar ilerlemiş mantar enfeksiyonlarında kuşun zayıf olması ve yavaş yavaş zayıflaması beklenir

kondisyon eksikliği, kilo, geçirilmiş bir enfeksiyon kaynaklı sekel değişiklik ya da solunum yoluna yerleşmiş inatçı bir enfeksiyon (bakteri, parazit, protozoa, mantar vb) olabilir. yani herşey olabilir

konudan bağımsız olarak ; diğer kuş bir anda öldüyse tehlikeli ve bulaşıcı bir bakteriyel enfeksiyon başlayabilir kuşu ve dışkılarını takip ediniz

Kafesin içerisindeyken min. 15 sn. olacak şekilde bir videosunu paylaşabilir misiniz?

uzun süredir devam eden vikleme sesi çıkaracak kadar ilerlemiş mantar enfeksiyonlarında kuşun zayıf olması ve yavaş yavaş zayıflaması beklenir

kondisyon eksikliği, kilo, geçirilmiş bir enfeksiyon kaynaklı sekel değişiklik ya da solunum yoluna yerleşmiş inatçı bir enfeksiyon (bakteri, parazit, protozoa, mantar vb) olabilir. yani herşey olabilir

konudan bağımsız olarak ; diğer kuş bir anda öldüyse tehlikeli ve bulaşıcı bir bakteriyel enfeksiyon başlayabilir kuşu ve dışkılarını takip ediniz
Dışkıları çok temiz hocam dışkılarınıda atayım hemen
IMG_20220215_231757.jpg

Dip not; kuşu 2 aylık iken aldığımda da bu vardı 2 aylık iken de o vikleme sesini uçamama olayı vardı şimdi yine eskisine nazaran daha iyi uçuyor orası ayrı ama yine de çabuk yoruluyor.

Doğanay hocanın da dediği gibi hafif bir mantar ilacı başlanabilir. Mikostatin (Nystatin) ya da Triflucan (Flukonazol) olabilir. Eczanelerde reçetesiz satılır...

Dip not; kuşu 2 aylık iken aldığımda da bu vardı 2 aylık iken de o vikleme sesini uçamama olayı vardı şimdi yine eskisine nazaran daha iyi uçuyor orası ayrı ama yine de çabuk yoruluyor.

mantar ihtimali biraz düşük , ancak @Taha Aktaş nın yazdığı gibi öncelikle bu olasılığa karşı ilaç kullanabilirsiniz, dışkısı güzel çünkü

Geri