Muhabbet kuşum sallabaş gibi atak geçiriyor

Nergiz in

iyikus.com Üyesi
Dün gece 3 te kafesinde düşen muhabbet kuşumun ayaklarının tutmadığını farkettim ve hiçbir şey yiyip içmiyordu. Kısmi felç olacağını düşünüp tavsiyeler üzerine ayaklarına vazelinle masaj yaptım sonrasında biraz yürüdü ve uçtu fakat dengesini kaybedip duvara çarptı. Bundan bir saat sonra yüksek sesli çığlıklarla atak geçirmeye başladı. Vücudunu kendi kontrol etmiyor gibiydi ve ara ara başı bağımsız bir şekilde ters dönüyor. Sabah veterinere götürdüm fakat bir şey yapamayacaklarını söyledi ve sadece vitamin verdi. Su ve yoğurtla beslemeye çalışıyorum. Ne yapmam gerekiyor acaba ? Şuan 7 saattir aynı ve artık yorgun düştüğü için atakları sessiz hıçkırık gibi oldu hala başı ara ara ters dönüyor

Antibiyotiğe 2 gün daha devam edelim. Suyuna mutlaka probiyotik katın. Bio anisol'ün içeriğini atar mısınız. Sanırım amino asit desteği bu dediğiniz.

Antibiyotik 7 tam gün kullanmış olalım. Kafes ekipmanlarını dezenfekte edin ( kaynatabilirsiniz mesela yada kaynar suyla yıkayabilirsiniz ) probiyotik kullanmalısınız. Tedavi süresince ve sonrasında 3 gün iki vitamine de devam edin. Probiyotik varsa veya alırsanız ondan da katın aynı suya

Antibiyotik 7 tam gün kullanmış olalım. Kafes ekipmanlarını dezenfekte edin ( kaynatabilirsiniz mesela yada kaynar suyla yıkayabilirsiniz ) probiyotik kullanmalısınız. Tedavi süresince ve sonrasında 3 gün iki vitamine de devam edin. Probiyotik varsa veya alırsanız ondan da katın aynı suya
Dışkısının böyle olması neden kaynaklı acaba ?

Hastalığı var ama düzeliyor sanki. Siz daha iyi gözlemlersiniz. Atak günü ve sonraki gün ile bugün arasındaki farklar neler ? O günler dışkıları nasıldı ?

Hastalığı var ama düzeliyor sanki. Siz daha iyi gözlemlersiniz. Atak günü ve sonraki gün ile bugün arasındaki farklar neler ? O günler dışkıları nasıldı ?
Hareket olarak bayağı toparladı ilk 2 3 gün yeme içme yoktu sürekli uyudu biz yedirdik sonra kendi yemeye başladı ve dengesini de günden güne düzeltti küçük küçük uçma çabası bile var ama dışkısı gün içinde bile çok değişiyo hem boyutu hem rengi çözemedim henüz

Hareket olarak bayağı toparladı ilk 2 3 gün yeme içme yoktu sürekli uyudu biz yedirdik sonra kendi yemeye başladı ve dengesini de günden güne düzeltti küçük küçük uçma çabası bile var ama dışkısı gün içinde bile çok değişiyo hem boyutu hem rengi çözemedim henüz
Antibiyotik sağlıklı kuşa bile verilse dışkıyı bozar. Antibiyotik kullanımdan 4-5 gğn sonra değerlendirmek gerek.

Geri