Muhabbet kuşum sebepsizce hapşırıyor

Zeynepgedikli

Yeni Üye
Merhaba
Muhabbet kuşum yaklaşık 1 ay önce sebepsizce hapşırmaya başladı bizde veterinerden yardım istedik o bize 2 şırınga antibiyotik verdi ve suyuna birer damla damlatmamızı söyledi. Her ne dediyse yaptık fakat kuş hala hapşırıyor . Halsizlik , iştahsızlık , kabarma hiçbir şikayetimiz yok sadece bazen hapşırma krizine giriyor artık kriz diyorum çünkü 10-15 kere arka arkaya hapşırıyor ve zorlanmadan dolayı bazen kusuyor ne yapmamız gerekiyor lütfen yardım edin .
3006

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim .

3008Ben sporcuyum bu yüzden tesiste kalıyorum ayrıca daha önce hiç muhabbet kuşu bakmadım ama sultan papağanı üretip sattım tesiste kaldığım için Fazla büyütmek istemedim kafesini ama artık zamanı gelmiş sanırım :)
Bu arada ilk aldığımda yani bundan 9 ay önce çok güzel uçuyordu Bulut artık uçamıyor zorda kalırsa uçmaya çalışıyor yere yaklaşmadan kanat çırpmayı bırakıyor ve yere düşüyor sizce neden ?

Oyla 0
Eskisi gibi uçuş talimi yapmaya yapmaya uçuş zorlukları olabiliyor. Ard arda hapsurma astım, solunum sorunlarinin yansımaların biri diye biliyorum

Oyla 0
Çeşitli sebebleri var astım olabilir alarjisi olabilir ev kokuları kullandıgınız farfüme karşı olabilir.
örnegin hırıltılı nefes alıp vermesi varmı nefes alırken kuyruk sürekli sallanıyormu

diğer yandan vitamin mama veriliyormu?
şunuda unutmamak gerek parait kuşların genelde burnundan girer hepsi göz önünde bulundurmak için video gerekli.
direk birşey söylemek dogru olmaz yukarıdaki söylediklerimi dikkate almak gerek

Oyla 0
Çeşitli sebebleri var astım olabilir alarjisi olabilir ev kokuları kullandıgınız farfüme karşı olabilir.
örnegin hırıltılı nefes alıp vermesi varmı nefes alırken kuyruk sürekli sallanıyormu

şunuda unutmamak gerek parait kuşların genelde burnundan girer hepsi göz önünde bulundurmak için video gerekli.
Nefes alırken falan hırıltı veya kuyruk sallanması yok fakat hapşırmadan sonra oluyor hırıltısı sanki boğazında balgam var gibi bir ses çıkartıyor vitamini suyuna katıyorum mama şeklinde bilmiyordum ne önerebilirsiniz ?

Oyla 0
yumurta maması kendinide hazırlayabilirsiniz astım olabilir kuşunuz ki durum onu gösteriyor sürekli aynı vitamin kullanmayın
size tavsiyem örnegin
Birgün B vitamini.
Diğer gün multi vitamin
1-2 gün arayla elma sirkesi suyuna
limon damlatabilirsiniz
dal darı aspur yem yiyeme gibi sorunuolursa
mamaya gelince yumurta haşlayın rendeleyin veya küçük parçalara ayırın
bir adet biskivu iyice ezin
bir adet küçük elma rendeleyin
küçük bir havuş rendeleyin
hepsini karıştırın kuşunuza verin bu en basit mama şekli tabi çeşitli şeylerde katılabilir galeta unu irmik unu mısır unu mısır nişastası gibi fakat bu mama 12 saatten fazla kalmasın kafeste bozuluyor çünkü
ben yapamam derseniz
CEDE marka nemli mama alabilirsiniz.

Oyla 0

yumarıdaki konu işinie yaracaktır inceleyin lüten

Oyla 0

yumarıdaki konu işinie yaracaktır inceleyin lüten
Çok teşekkür ederim
Birşey olur mu kuşa ? enerjisinden birşey kaybetmedi iştahsızlığıda yok .3009
Gerçekten çok sağolun bir aydır aynı sorun veterinerler genelde anlamıyor yada kuşu görmeden antibiyotik veriyor sağolun gerçekten

Oyla 0
unutmayın veteriner muhabbet kuşlarından anlamazlar bu yüzden bizler ve böyle güzel forum kuran emeği geçen arkadaşlarla sizlere yardımcı olmaya gayret ediyoruz inşallah düzelir temennimiz bu şekilde

Oyla 0
enerjisinden birşey kaybetmesin önemli olan sağlıklı olması :)

Ek olarakta haftada 2 kez aralıklarla
marul brokoli elma portakal ıspanak maydonaz gibi meyve sebzelerden verin

Son düzenleme:
Oyla 0

enerjisinden birşey kaybetmesin önemli olan sağlıklı olması :)

Ek olarakta haftada 2 kez aralıklarla
marul brokoli elma portakal ıspanak maydonaz gibi meyve sebzelerden verin
teşekkür ederim .
Burnuna yem kabuğu kaçmış ihtimali var mı çünkü bir veteriner öyle demişti

Oyla 0
onunda kolayı var kendi tüyünü ıslatın varsa yavaşsa alın fazlada derine inmeyin zarar verirsiniz
bu konuda fikrim bu kadar tercübesi olanlar varsa yaacaklardır

Oyla 0
Arkadaşlar gerekenleri yaxmış ancka ek olarak bir görüş belirteyim.Eğer yulaf koyuyorsanız onun tozu da yapabiliyor.Benim kuşum da da vardı.Sizin gibi telaşlandım baya araştırdım vs bulamdım.Sonra takip ederken farkettim yulaf koyduğum zamanlar oluyor.Ve yavrusunda da var şuan yulaf koyunca oluyor.Belki yem içinde olan başka birşeyede olabilir alerjisi.Arkadaşın önerdiği mama zarar vermeyecektir.Zaten sağlıklı kuşlarada zaman zaman verilmesi gereken bir ek besindir.İnşallah kısa zamanda sağlığına kavuşur.Durumundan haberder ederseniz seviniriz.

Oyla 0
Solunum problemleri çözülmediğinde, ileri aşamalarda sorun olabiliyor. Yem yememe, yem kırmada güçlük, halsizlik, kuruma dedikleri bakteriyel bir sona yaklaşabiliniyor. Bu nedenle veteriner hekime götürüp kontrol ettirmenizi ve eğer verirse ilacı düzenli kullanmanızı önereceğim. Kuşlar hastalıklarını çok iyi gizlerler her zaman ve bunu fark etmişken gecikmeden kontrol ettirmenizi öneririm.

Oyla 0
Geri