Muhabbet kuşum sürekli ağzını açıp kapatıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mhrrm A
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mhrrm A

Yeni Üye
Merhabalar, Muhabbet kuşumda geçen yıldan beri kursak/mide rahatsızlığı var. Bazen bundan dolayı yem yemiyor, bulunduğum ilde kuşçulara sordum ve triflucan adlı çocuk antibiyotiği önerdiler ve 3-4 kez tekrar etti ve ilacı kullanınca düzeldi her seferinde. Şikayetlerde sürekli ağzını açıp kapatma, dışkısında öğütülmemiş tüm yem, dışkısı koyu yeşil ve kusma (bu saydıklarım yem yemeyip ya da az yiyip kabarmaya başladığı zamanlarda oluyor hep yok) şimdi de normalden farklı olarak karnının sol tarafında hafif bir şişlik gördüm. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, rahatsızlığı daha da mı ilerledi anlayamadım . Daha önce başına böyle bir durum gelen ya da durumla ilgili bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Kuşun şu anda yem yemesinde sorun yok, yeme inip yiyor, hareketli de, konuşuyor benimle ama bu şişlik canımı sıktı.
Videosu bu: IMG_0923.mov dosyasını indir - download

Son düzenleme:
videoyu streamable.com ya da youtube üzerinden paylaşınız

kafes tabanindaki dışkıların NET fotolarını da paylaşınız
unnamed video bu linkte hocam. Fotoğrafı da ekleyemiyorum 573kb bile büyük dosya boyutu diyor, tiln5vf.jpeg bu da resim linki. Güncel olarak şunu da belirteyim karnındaki şişlik geçmiş durumda özellikle sabahları hiç olmuyor yem yedikçe oluyor. Kuş sürekli yem yiyor ona bir çare yok heralde :)

forumlarda pek bulamadığımiz şekilde net video, foto ve açiklamalar..

eğer bir laboratuvarda dışkı/swap analizi yaptıramiyorsak kuşu yormadan bazi ilaclari sirayla denememiz gerekir. çünkü kuş bariz hasta

flagyl şurup alınız, doktor/diş hekimi recetesiyle satılır. yanında insülin enjektörü de alinız.

ayrıca reçetesiz satilan mikostatin şurup alinız (triflucan kullandığıniz icin bunu öneriyorum) hafif ve zararsız bir üründür

bu ikisini alırsaniz kullanimı yazarim

bunlar işe yaramazsa daha ağır olan antibiyotiklere geçilebilir

forumlarda pek bulamadığımiz şekilde net video, foto ve açiklamalar..

eğer bir laboratuvarda dışkı/swap analizi yaptıramiyorsak kuşu yormadan bazi ilaclari sirayla denememiz gerekir. çünkü kuş bariz hasta

flagyl şurup alınız, doktor/diş hekimi recetesiyle satılır. yanında insülin enjektörü de alinız.

ayrıca reçetesiz satilan mikostatin şurup alinız (triflucan kullandığıniz icin bunu öneriyorum) hafif ve zararsız bir üründür

bu ikisini alırsaniz kullanimı yazarim

bunlar işe yaramazsa daha ağır olan antibiyotiklere geçilebilir
Mikostatin temin edebildim. Triflucan gibi suyuna günlük 1ml eklemem mi gerekiyor?

Geri