Muhabbet kuşum tüy çıkaramıyor

mcankirtas

Yeni Üye
Kuşum 3-4 aydır tüy çıkartamıyor. 2 kere veterinere gittim(ilkinde tüyleri düşünce ne olduğunu bilmediğim içindi, ilk kuş besleyişim) bir vitamin verip yeniden tüye girmiş dedi o kadar. Kuş 2 aydır hala aynı durumda.(Edit: Ayrıca ikisinde de parazit için damla verdi ama iki seferde de geçmedi.)

Bu hafta kanadının biri biraz uzayınca çıkacak mı diye heyecanlandım ama bugün onu da yolmaya başladığını farkettim, sürekli uzayan kanat ve kuyruk tüylerini yoluyor. Sürekli benimle oynayan mutlu bir kuş, kafeste neredeyse hiç kalmaz bile yemek yiyip su içip dinlenmek istediğinde kendisi gider ve geri gelir. Bu sorunun nedeni nedir nolur söyleyin, çok üzülüyorum bunlar benim yüzümden oluyor diye...
B530B50B-D866-48CA-98B1-B0678207A920.jpegA4260BA9-98F1-4806-BCD6-37845286C4DF.jpeg

kafeste gaga taşı, kalamar, kum var mı, ilave olarak suluktan multimineral takviyesi yapıyormusunuz? parazit damlasını nasıl kullandınız? kuş arada bir banyo yapıyor mu?

Oyla 0
kafeste gaga taşı, kalamar, kum var mı, ilave olarak suluktan multimineral takviyesi yapıyormusunuz? parazit damlasını nasıl kullandınız? kuş arada bir banyo yapıyor mu?
Gaga taşı, kalamar var. Kum yok. Multivitamın b ve c veriyorum(bir de fotoğraftaki ismini bilmediğim takviyeden veriyorum), her gün yeniliyorum damlattığım suyunu. Parazit damlasını kafasının üstüne veterinerin gösterdiği şekilde bir damla damlatıp ovaladım. Haftada 1-2 banyo yapıyor.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 4
Oyla 0
Gaga taşı, kalamar var. Kum yok. Multivitamın b ve c veriyorum(bir de fotoğraftaki ismini bilmediğim takviyeden veriyorum), her gün yeniliyorum damlattığım suyunu. Parazit damlasını kafasının üstüne veterinerin gösterdiği şekilde bir damla damlatıp ovaladım. Haftada 1-2 banyo yapıyor.

b ve c vitamini hangi ürünü kullanıyorsunuz isimlerini paylaşırmısınız? , fotodaki ürünün içeriğinin yazdığı yeri de atarmısınız?

Oyla 0
bu kadar yoğun vitamin/aminoasit/organik asit kullanımı çok çok zararlı. tüy sorunu geçene kadar haftada 2 gün vona vitamin b+ kullanabilirsiniz. diğerlerini bence şimdilik kullanmayın, kuşun bünyesinde yağda çözünen vitaminler ve aminoasit çok fazla birikmiştir

sıvı multimineral alıp haftada 1 gün kullanabilirsiniz. kum mutlaka olsun, ucuz yollu goldwings marka kum işinizi görür

Oyla 0
bu kadar yoğun vitamin/aminoasit/organik asit kullanımı çok çok zararlı. tüy sorunu geçene kadar haftada 2 gün vona vitamin b+ kullanabilirsiniz. diğerlerini bence şimdilik kullanmayın, kuşun bünyesinde yağda çözünen vitaminler ve aminoasit çok fazla birikmiştir

sıvı multimineral alıp haftada 1 gün kullanabilirsiniz. kum mutlaka olsun, ucuz yollu goldwings marka kum işinizi görürok teşekkürler umarım işe yarar

sıvı multimineral alıp haftada 1 gün kullanabilirsiniz. kum mutlaka olsun, ucuz yollu goldwings marka kum işinizi görür
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler umarım işe yarar

Oyla 0
Geri