Muhabbet kuşum tüylerini kırıyor, nedeni nedir ? (resim ekledim.)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drayes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

drayes

iyikus.com Üyesi
Merhaba muhabbet kuşum erkek yaklaşık 6 aylık tek kuş kafesi geniş büyük 4-5 tane ilgilenebileceğim oyuncağı var kafes içinde gaga taşı mineral blok onlar da mevcut kendi kednine öten keyfi yerinde bir kuş fakat şöyle sorun var kuş gagasıyla kanatlarını kırıyor görselde olduğu gibi bu şekilde olunca da kanat bütünlüğü bozuluyor yani kanat işleyişsiz hale geliyor tüy ben de bu şekilde kendi kırdığı kanatları çekiyorum işlevsiz olduğu için artık yenisi gelsin diye fakat yeni gelene de bu şekilde kırıyor kendi yani bu sorunun nasıl çözerim bilemedim o yüzden siz tecrübeli insanları sormak istiyorum ilgili görselleri konuya ekledim.
1.jpeg2.jpeg
3.jpeg4.jpeg5.jpeg6.jpeg

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    370.3 KB · Görüntüleme: 5
  • 2.webp
    2.webp
    306.2 KB · Görüntüleme: 2
  • 3.webp
    3.webp
    263.7 KB · Görüntüleme: 2
  • 4.webp
    4.webp
    157.2 KB · Görüntüleme: 3
  • 5.webp
    5.webp
    459 KB · Görüntüleme: 3
  • 6.webp
    6.webp
    371.1 KB · Görüntüleme: 3
  • 1.jpeg
    1.jpeg
    488.3 KB · Görüntüleme: 7
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    488.3 KB · Görüntüleme: 4
  • 3.jpeg
    3.jpeg
    488.3 KB · Görüntüleme: 5
  • 4.jpeg
    4.jpeg
    488.3 KB · Görüntüleme: 5
atlayıp zıplaması için bir alan olmadığı için tırmanma eğiliminde belli ki. Bu da tüy hasarı oluşturuyor.
Yatay uzunluğu olan bir kafes tercih etmelisiniz. 40*60 gibi

Bt amin forte yeni çıkan tüyleri destekler ama tüy yolma kırma olayına fauda sağlamaz. Ortamında stres yapacak birşey var mı ? Yalnız kalıyor mu gün içinde ? Bir eş düşünebilirsiniz yanına bir ihtimal işe yarar.
ortamda hiç streslik bir durum yok yalnızda kalmıyor sürekli dışarda kafeste bırakmıyoruz sürekli akşamları kafese koyuyorum gün içinde salık odamda şuan 6 aylık eş olur mu ?

Kuşta karaciğer problemi var. Bt amin forteye yüklenmeyin. Yağlı ve protein oranı yüksek yiyecekler, dal darı vermeyin. Ak darı, aspur ağırlıklı besleyin. Haftada 2 kez yarım suluğa 2 damla depomin aminovit veya bt amin forte. Her gün uarım suluğa 15 damla powerchol 5 damla prozim plus katın. 15 gün sonunda dozu 10 damlaya düşürerek devam edin 2 ay kadar. Sık sık gelişmeleri yazın.
Merhabalar tekrardan. kullanım ölçüsü olarak powerchol
İÇME SUYUNDA KULLANIMI: 1 litre suya 2 kapak (10 ml) Haftada 2 kez ilacın kendi talimatinda.

diyor fakat her gün 15 damla çok ağır olmaz mı

Merhabalar tekrardan. kullanım ölçüsü olarak powerchol
İÇME SUYUNDA KULLANIMI: 1 litre suya 2 kapak (10 ml) Haftada 2 kez ilacın kendi talimatinda.

diyor fakat her gün 15 damla çok ağır olmaz mı
1 litre suya 10 ml bir suluğa 1 ml demektir. Yani 20 damla. Siz yarım sulupa 15 damla katın bir süre sonra 10 damlaya düşürürsünüz.

1 litre suya 10 ml bir suluğa 1 ml demektir. Yani 20 damla. Siz yarım sulupa 15 damla katın bir süre sonra 10 damlaya düşürürsünüz.
teşekkür ederim sedochol mu daha iyi olur yoksa avichol mu sizce ? ilk defa kullanacağımda.
son hali bu şekilde kanadın, baya kötü halde nerdeyse tüm kanat tüylerini kırmış uçamıyor. diğer kanadı da neredeyse bu şekilde tüyleri kırık.
link: Watch WhatsApp Video 2025-06-23 at 19.55.32 | Streamable

Her iki ürün de karaciğer destekleyici, metabolizma düzenleyici ve detoks etkili ürünlerdir. Ancak içerikleri ve etkileri bakımından bazı farklılıklar bulunur. Sizin için b12 ek vitamin katkısından dolayı Avichol daha uygun olur. Bunun haricinde ek bir belirleyici farklılık yok fiyatı haricinde.

Her iki ürün de karaciğer destekleyici, metabolizma düzenleyici ve detoks etkili ürünlerdir. Ancak içerikleri ve etkileri bakımından bazı farklılıklar bulunur. Sizin için b12 ek vitamin katkısından dolayı Avichol daha uygun olur. Bunun haricinde ek bir belirleyici farklılık yok fiyatı haricinde.
teşekkürler

Geri