Muhabbet kuşum üşür mü?

Nesibe Sevim

iyikus.com Üyesi
Merhaba şuan kapalı cam balkonda tuttuğum kuluçkada olan bir çift kuşum var. Artık geceleri serin olmaya başladı. Kuluçkada oldukları için yerinide değiştirmek sakıncalı diye okudum. Acaba üşürler mi. Ortam sıcaklığı kaç olmalı?

Derece var ise balkona koyup sabah öğle akşam sıcaklığı ölçerseniz durumu daha net görürsünüz.
Cam balkon aralarından soğuk da gelebilir ve sabaha karşı iyice soğuk olur.
Kuşları içeriye almak hem kuşları hem doğacak yavruları daha iyi korur, siz de kuşlarla daha konforlu şekilde ilgilenirsiniz.
Yavruları elle besleme icap ederse beslendikleri ortam soğuk olmaz, bağışıklıklarının henüz gelişmemiş olduğu ilk zamanlarda zorlanmazlar.

Önce ortamı ayarlayıp bir daha yerinden oynatmayacak şekilde kuşların gürültüden rahatsız olmayacağı sabit ısılı bir odaya almanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Oyla 0
Derece var ise balkona koyup sabah öğle akşam sıcaklığı ölçerseniz durumu daha net görürsünüz.
Cam balkon aralarından soğuk da gelebilir ve sabaha karşı iyice soğuk olur.
Kuşları içeriye almak hem kuşları hem doğacak yavruları daha iyi korur, siz de kuşlarla daha konforlu şekilde ilgilenirsiniz.
Yavruları elle besleme icap ederse beslendikleri ortam soğuk olmaz, bağışıklıklarının henüz gelişmemiş olduğu ilk zamanlarda zorlanmazlar.

Önce ortamı ayarlayıp bir daha yerinden oynatmayacak şekilde kuşların gürültüden rahatsız olmayacağı sabit ısılı bir odaya almanızı tavsiye ederim.
Kuluçkadayken zarraı olmaz dimi değiştirirsem yerini

Oyla 0
Merhaba, ani değişimler sorun yaratır lakin kuluçka biter bitmez konumu değiştiriniz ya da ısıtıcı kullaniniz hava değişimlerine karşı

Oyla 0
Bence bir sorun olmaz.
Ama içinizde bir şüphe kalacak ise ve daha güvenli pozisyonda kalmak isterseniz Doğanay beyin dediği gibi mevcut ortamını ısıtıp yavrular biraz büyüdükten sonra kalıcı olarak değiştirebilirsiniz.
Böylelikle bir sonraki kuluçkalarına yeni-kalıcı yerlerinde girmiş olurlar.

Oyla 0
Bence bir sorun olmaz.
Ama içinizde bir şüphe kalacak ise ve daha güvenli pozisyonda kalmak isterseniz Doğanay beyin dediği gibi mevcut ortamını ısıtıp yavrular biraz büyüdükten sonra kalıcı olarak değiştirebilirsiniz.
Böylelikle bir sonraki kuluçkalarına yeni-kalıcı yerlerinde girmiş olurlar.
Bir saat önce baktım daha hava aydınlanmamıştı babada yuvaya girmiş orda duruyor herhalde üşümemek için

Oyla 0
Dışkılar gayet iyi,sıkıntı yok.
Sağolun kafesi içeri aldım ısıtıcımız yok çünkü balkona koyabileceğim hasta olmasındansa yerini değiştirmeye karar verdim.sadece yuvanın yeri değişirse sorun olurmuş, yuvanın değilde kafesle beraber yuvanın yerini değiştirmek sıkıntı olmuyor diyede söyledi birisi. Sıkıntı yok çok şükür inşaallah da olmaz.

Oyla 0
Geri