Muhabbet kuşum uzun süredir rahatsız edici ses çıkarıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sultanb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sultanb

Yeni Üye
Muhabbet kuşum dişi,3 yaşında. Eylül ayında iken pencere açık kalmış biraz içerisi soğuktu. Üstlerinde örtü vardı ama yine de etkilenmiş. Aynı kafeste annesi ile yaşıyor. Annesinde bir şey yok ama o başta dıkka çarpma sesi çıkarıyordu sonradan bu ses arttı. Boğazdan değişik ses çıkarıyor. 2 veterinere götürdük. İlki antibiyotik verdi kullandık. Sesin hiç gitmeyeceğini söyledi. Halsizlik durumu neredeyse hiç olmadı. Yemeğini yiyip suyunu içti. Sadece bir gün yem yemedi hemen başka veterinere götürdük. Yine antibiyotik verdi. Diğer veterinerin tedavisini söylediklerini anlattık. Ses çıkardıkça karnı da şişip iniyor. Bazı zamanlar ses çıkarmıyor bazı zamanlarda oldukça yüksek çıkartıyor. Biz stres olmasın mutlu olsun daha hızlı atlatsın diye çokk ilgi gösterdik. Sürekli ilgilendik. Bol bol su için boğazı rahatlasın diye şu içtiğinde extra sevince şimdi sürekli kendisi su içiyor. Anne kuşla normal ilgilenince o da hasta olan kuşun sesini taklit etmeye başladı. İkisi aynı sesi çıkarıyor bazen. Odanın ışığına çok dikkat ediyoruz. Temiz olmasına da. Marul, salatalık, nane, elma bunları ara ara veriyoruz ancak evde sürekli salamıyoruz. O yüzden çok tembellestiler. Uçarken ikisi de yüksek ses çıkarıyor. Sonraki gittiğimiz veteriner boğazının rahatlaması için kuşlarda tavuklarda kullanılan ilaç önerdi ama güvenemedim. Hayvan küçük zaten daha da kötü olmasından korktum. Sesi nasıl geçecek, bir an önce iyileşsin istiyorum. Ses çıkarttıkça canı yanıyorda olabilir

Geri