muhabbet kuşum var ama üst solunum enfeksiyonu geçiriyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ali tasa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ali tasa

iyikus.com Üyesi
Slm arkadaşlar kuşum geceleri viyikliyo veterinere sordum üst solunum enfeksiyonu var dedi antibiyotik verdi suyuna kar diye ama içmiyo napmam lazım

Bide bu arkadaş sadece dal darıdan başka bişey yemiyor mama yaptım kabuksuz yem verdim yemedi birgün aç bıraktım acaba mamaya düşermi diye imkânı yok yemedi bende darısını verdim

Oyla 0
anladığım kadarıyla mamanın içinde verilen ilacı pek almamış kuş. siz ağizdan antibiyotik uygulamasını 3 güne tamamlayın öncelikle , 3 tam gün sonunda iyileşme belirtisi başlarsa bu ilacı 5 güne tamamlayın. başlamazsa dışkıya ve kuşa tekrar bakılır, bakteriyel bir sorun gözüküyorsa enfeksiyon sindirim sistemine inmiş olabilir, bu durumda antibiyotik değiştirilir. ya da solunum yolunda mantar veya parazitten şüphelenilir. ama bunun için öncelikle elinizdeki ilacın etkisinin görülmesi gerekir.benim bilgim bu kadar, tecrübeli arkadaşlar da bakarsa iyi olur @Doğanay Y. @Ümit T.

Son düzenleme:
Oyla 0
Kuşun bir videosunu ekelrmsiiniz...

İlacı 12 saatte bir kullanmanız gerekiyor (antibiyotik yarılanma süresi). Yani ağızdan damlatıyorsanız sabah bir damla akşamda bir damla olmak üzere kullanın. Ve ilacı 7 güne tamamlamadan bırakmayın. Ve ağzına damlattığınızda yuttuğundan emin olun...

Oyla 0

İlacı 12 saatte bir kullanmanız gerekiyor (antibiyotik yarılanma süresi). Yani ağızdan damlatıyorsanız sabah bir damla akşamda bir damla olmak üzere kullanın. Ve ilacı 7 güne tamamlamadan bırakmayın. Ve ağzına damlattığınızda yuttuğundan emin olun...

Oyla 0

Oyla 0

Oyla 0
Anladım beslenmesine özen gösterin mutlaka. Sebzeli yumurta maması yapıp verin. Yada neyi seviyorsa ondan yedirin. Yulaf olur, aspur olur, dal darı olur. Asla aç kalmasın... Bunların dışında bir önerim yok malesef....

Oyla 0
Geri