Muhabbet kuşum yumurta ve topallik

GülşahKandemir

Forum Sakini
Merhaba. Dişi kuşum kafesinde yuvalık olmamasına rağmen üç yıl aradan tekrar kızgınlık yumurtası yapıyor fakat üç gündür ayağı topalliyor ve şuan popo bölgesi baya şiş hâlâ yumurtlamadi. Bir tane ayağını yumuyor bazen konamiyor tunege. Sizce sorun ne?

Yumurta sıkışması olabilir. Kontrol etmelisiniz. Fotoğraf ve video paylaşımı diğer arkadaşların değerlendirmesi için daha doğru olur

evet sağlığı yerinde zaten fakat sağ ayağı topallıyor bir parmağı hiç tutmuyor hatta. 3 gündür yumurtayı yapmayınca endişelendim açıkçası. Uv ışık koydum kafesin yan tarafına. Umarım iyi gelir.
kuluçka evresinde ayak tutulmaları olabiliyor ancak bu kalıcı hale gelebilir. Mutlaka veteriner görmeli.

Kuşumun az önce yumurtayı ikinarak çıkarmaya çalıştığını farkettim ama devam etmiyor yarıda bırakıyor. Yuvalık koydum bizzat belki yuvalikta rahat yapar diye. Aradan üç dört gün geçti kendisi yapar mı sizce çabalıyor çünkü

Kuşumun kesesi açılmıyordu YouTubedan videoları izledim ona rağmen çok zorlandım. Kese açılmıyordu bildiğin hayvan ikinmasina rağmen. Son çare babamdan yardım istedim ve sağolsun çok zorlanmasına rağmen hayvanın çıkartmayı başardık. Fakat güzel kızımın kanaması oldu. Şuan hareketsiz duruyor öylece. Yarın veterinere götürmeyi düşünüyorum. Enfeksiyon kapar mi sabaha kadar arkadaşlar? Şuan çok endiseliyim

Günaydın, kuşunuz nasıl oldu? Veterinere götürebildiniz mi?
evet bu sabah götürdüm. ilaç vitamin verdiler evdeyiz suan kuşum keyifsiz tabiiki. Umarım ilaçlar sayesinde enfeksiyon kapmaz hayvan. dışarı çıkan o kesede hekim tarafından içeri ittirildi. eğer tekrardan çıkma durumu olursa dikiş atılcağını söyledi anestezi altında. pop tarafında hala kanama var yani.

evet bu sabah götürdüm. ilaç vitamin verdiler evdeyiz suan kuşum keyifsiz tabiiki. Umarım ilaçlar sayesinde enfeksiyon kapmaz hayvan. dışarı çıkan o kesede hekim tarafından içeri ittirildi. eğer tekrardan çıkma durumu olursa dikiş atılcağını söyledi anestezi altında. pop tarafında hala kanama var yani.
Çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede toparlar

Çok geçmiş olsun. Aslında kendisi başarabilirdi yine de sizin müdahale etmeniz de iyi olmuş. Umarım toparlar
Emin olun ıkına ıkına kesesi dışarı çıktı ve yumurtanın ucunun gözükmesine rağmen hayvan acı çeke çeke ıkınmasına rağmen başaramadı. Sağ olsun babam yardımcı oldu. Gece vakti denk gelmesi kötü oldu biraz. Veteriner hekimde aynı şeyi söyledi keşke getirseydiniz biz müdahale etseydik diye. En başında benim anlamam gerekirdi bu durumu. Son durumda şöyle dikişi oldu sağ salim atlattı fakat düzelip düzelmeyeceğini zaman gösterecek. Umarım ayağı düzelir kalıcı olmaz

Arkadaşlar bu konu hakkında birşey sormak istiyorum. Kuşuma poposundaki iç kismin dışarı çıkmaması amaçlı dikiş atılmıştı fakat hayvan kakasını yaptıkça dışarı doğru çıkıyor ve kakası ful oraya yapışıyor. Hekime sordum biraz çıkmasında sorun olacağını düşünmüyorum dedi. Ben yinede endişeliyim. Antibiyotik vitamin vs bunlari kullanıyoruz tabiiki. Elimden birşeyde gelmiyor. Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı aranızda? Bu süreçte hayvan toparlar mı? Hayvan kendini temizleyemiyorda. Ben müdahale etmek istemiyorum canını yakmaktan korktuğum için

Arkadaşlar bu konu hakkında birşey sormak istiyorum. Kuşuma poposundaki iç kismin dışarı çıkmaması amaçlı dikiş atılmıştı fakat hayvan kakasını yaptıkça dışarı doğru çıkıyor ve kakası ful oraya yapışıyor. Hekime sordum biraz çıkmasında sorun olacağını düşünmüyorum dedi. Ben yinede endişeliyim. Antibiyotik vitamin vs bunlari kullanıyoruz tabiiki. Elimden birşeyde gelmiyor. Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı aranızda? Bu süreçte hayvan toparlar mı? Hayvan kendini temizleyemiyorda. Ben müdahale etmek istemiyorum canını yakmaktan korktuğum için
bir miktar normal, elle dokunmadan hafif zeytinyağı sürüp geri itilebilir, temizliği yapılabilir. Sorun şu ki 2. yumurta umarım gelmez.

bir miktar normal, elle dokunmadan hafif zeytinyağı sürüp geri itilebilir, temizliği yapılabilir. Sorun şu ki 2. yumurta umarım gelmez.
Geleceğini düşünmüyorum. Yediklerini eşine kusar gibi yapıyor ve birazcık çıkarıyor gibi geldi. Onu anlamis değilim. Eşini aynı kafese koydum eşi onu besler diye fakat beslemjyor.

Geri