Muhabbet kuşum zehirlendi mi

Mvşprnss

iyikus.com Üyesi
İyi akşamlar. Benim muhabbet kuşumda astım rahatsızlığı vardı, veteriner astım için şırınga içinde bir ilaç verdi onu kuşuma verdim dört gün önce. İlacı verdikten sonra çok kustu titredi biraz da. Kötü olduğunu görünce o ilaçtan vermedim bir daha. Üzerinden bir gün geçtikten sonra suyuna aviastım koydum on damla. Bugün aviastımın ikinci günüydü. Sabah suyuna koydum işe gittim. Geldiğimde hareketsizdi uyuyordu. Dışarı çıkarmak için elime aldım ama bacağını hiç hareket ettirmedi sanki felç olmuş gibiydi. Kuyruğu da içe bükülmüş gibiydi. Biraz hareketsiz kaldı sonra hareket etmeye başladı. Şimdi hareket ediyor ama çok halsiz. Tünekte zor duruyor dururken sallanıyor öne geri, hatta bir kere düştü duramayıp. Dal darı verdim yiyor şimdi. Yavaş bir şekilde yürüyor zorlansa da. Ama çok halsiz. Zehirlendi mi acaba, yoksa felç mi geçiriyor Allah korusun? Dışkısı da sıvı baya. Nolur yardımcı olun kuşumun neyi var? Ne yapmam lazım

Tam düzeliyor gibi oluyor sallanması azalıyor, sonra birden çok fazla sallanmaya başlıyor düşecek gibi oluyor çok korkuyorum nolur cevap verin kuşuma ne oldu, ne yapmam lazım

amacım sizi kırmak üzmek değil, ancak veteriner reçeteli antibiyotiği bırakıp şekerli su kullanmışsınız. yapacak birşey yok maalesef

kuş sabaha çikarsa tekrar yazınız
Şekerli su dediğiniz aviastım mı? Veterinerin verdiği ilaç iyi gelmemişti o yüzden bıraktım. Şimdi ne yapabilirim iyi olması için ne önerirsiniz

Ayrıca aviastımı hep veriyordum hiç böyle olmuyordu
Dışkısı iyi değil,acil müdahale edecek veteriner varsa,film çeken yada tahlil yapan veteriner onlara götürün.Ne kadar erken müdahale o kadar erken hayat kurtarır.Sadece elle muayene eden veterinerlerden uzak durun.Deneme yanılma yöntemi ile muayene olmaz.Benim kuşa yaptık o hatayı şimdi karaciğerden çekiyoruz çileyi.Üzüle üzüle maf olduk.Sağolsun doğanay yardımcı olduda buldum bir veteriner kurtardım kuşumu.İyiliğini ve yardımseverliğini ömür boyu unutmam.

Dışkısı iyi değil,acil müdahale edecek veteriner varsa,film çeken yada tahlil yapan veteriner onlara götürün.Ne kadar erken müdahale o kadar erken hayat kurtarır.Sadece elle muayene eden veterinerlerden uzak durun.Deneme yanılma yöntemi ile muayene olmaz.Benim kuşa yaptık o hatayı şimdi karaciğerden çekiyoruz çileyi.Üzüle üzüle maf olduk.Sağolsun doğanay yardımcı olduda buldum bir veteriner kurtardım kuşumu.İyiliğini ve yardımseverliğini ömür boyu unutmam.
Yaşadığım ilde dediğiniz şekilde bir veteriner var mı bilmiyorum, geçenki gittiğim veteriner elle muayene etmişti ateşini falan ölçmüştü tahlil yapmamıştı. Sizce neyi var, sizin kuşunuzda nasıl bir sıkıntı olmuştu

Şimdi uyurken sallanma olmuyor, ama ışık yanınca ve uyanınca sallanmaya başlıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Vitaminsizlikten de kaynaklamış olabilir mi bazı sitelerde öyle yazıyor

Yaşadığım ilde dediğiniz şekilde bir veteriner var mı bilmiyorum, geçenki gittiğim veteriner elle muayene etmişti ateşini falan ölçmüştü tahlil yapmamıştı. Sizce neyi var, sizin kuşunuzda nasıl bir sıkıntı olmuştu
Benimkisinde az yemek yeme ve kuyrukta sallanma ile başladı,sonra ilk gittiğim veterinerin verdiği ilacı kullanınca 4.gün siyah dışkıladı,tüy dönemide üst üste geldi anlayamadım tüydenmi yoksa hastalıktan diyemi derken doğanayın önermesiyle röntgen çejen bir veterinere gittim akciğerlerde tıkanma var denildi,ve karaciğerde büyüme var denildi.Kahverengi bir antibiyotik verildi şiringaya çekilip 40 ml suya damlatarak karıştırıp damla damla içirdik,iyileşti şimdi karaciğeri tedavi etmeye çalışıyoruz.Yani tahlil yapılmadan bir kuşun ağzına hemen ilaç verilmemeli karaciğer iflas edebilir.Zaten karaciğer artık hasar aldığı zaman geri dönüşü yok.

Geri