Merhaba herkese, kuşumda dünden beri halsizlik farkettim, hemen kafesini ayırdım. Arada kuyruğunda titreme hareketleri de oluyor, sık olmasa da kabarık duruyor ve keyifsiz. Dışkısının görselini ve kendisini yüklüyorum. Öneriniz olur mu acaba?
Streamable Video merhaba paylaştımkuşun min 20 sn videosunu paylaşirmısinız
youtube ya da streamable.com üzerinden yükleyip burada link paylaşabilirsiniz
Merhaba, benzer şeyleri biz de yaşıyoruz bir haftadır..Merhaba herkese, kuşumda dünden beri halsizlik farkettim, hemen kafesini ayırdım. Arada kuyruğunda titreme hareketleri de oluyor, sık olmasa da kabarık duruyor ve keyifsiz. Dışkısının görselini ve kendisini yüklüyorum. Öneriniz olur mu acaba?
Merhaba, yem yemiyor diye dal darı verdiğim bir kuşum maalesef ki reflü tanısı aldı. Solunum yolu bile etkilenmişti. Dal darıdan bence uzak durmalısınız. Aspur deneyebilirsiniz onu da severler, hem de dışkısına olumlu yansır. Aslında dışkı analizi yapılmalı bu tip durumlarda. Ama yine de görsel olarak bakteriyel, paraziter ayrımı bi yere kadar yapılabiliyor. Burdaki deneyimli üreticilere güveniyorum açıkcası, kaç kuşumu kurtardılar sayamadım Özellikle @neanderthalensis @Doğanay Y. @Umit beylere tekrar teşekkür edeyim bu vesileyleMerhaba, benzer şeyleri biz de yaşıyoruz bir haftadır..
Anlattıklarınız ve dışkı resmi de benzerlik gösteriyor.
Biz yem yemediği için dal darı verdik, onu yedi. Veteriner, dal darı vermeye devam edebileceğimizi söyledi.
Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama kuşlardan anlayan bir veteriner hekim görse iyi olur. Biz bugün onlarca veteriner aradık, sadece biri kuşlarla da ilgilendiklerini söyledi
Anlıyorum, size de çok geçmiş olsun. Biz sadece tedavi süreciyle sınırlı olarak dal darıya devam ediyoruz. Yoksa normalde hiç vermiyorduk, sadece yem karışımları yiyordu. İlk kez bu şekilde bir dışkılamada zorluk ve yem yememe durumu ile karşılaşıyoruz.Merhaba, yem yemiyor diye dal darı verdiğim bir kuşum maalesef ki reflü tanısı aldı. Solunum yolu bile etkilenmişti. Dal darıdan bence uzak durmalısınız. Aspur deneyebilirsiniz onu da severler, hem de dışkısına olumlu yansır. Aslında dışkı analizi yapılmalı bu tip durumlarda. Ama yine de görsel olarak bakteriyel, paraziter ayrımı bi yere kadar yapılabiliyor. Burdaki deneyimli üreticilere güveniyorum açıkcası, kaç kuşumu kurtardılar sayamadım Özellikle @neanderthalensis @Doğanay Y. @Umit beylere tekrar teşekkür edeyim bu vesileyle
Bulunduğum ilde avian Vet yok, bu yüzden ilk olarak hep ampirik ilaç başlama tarafındayım ve zorundayım maalesef ishal durumlarında. İshal durumlarında hassaslar, sıvı- elektrolit kaybı kuşu 1-2 gün içerisinde ölüme götürebiliyor. Size de çok geçmiş olsun minik canlar hiç hastalanmasa keşke
Haklısınız, dışkı analizi yapan mikrobiyoloji laboratuvarları var, etken bulununca tedavisi de kolay oluyor. İyileşme görmezseniz dışkısını incelemeye de gönderebilirsiniz, çok daha makul fiyatlarda inceleniyor. İnşallah atlatır mevcut tedaviyleAnlıyorum, size de çok geçmiş olsun. Biz sadece tedavi süreciyle sınırlı olarak dal darıya devam ediyoruz. Yoksa normalde hiç vermiyorduk, sadece yem karışımları yiyordu. İlk kez bu şekilde bir dışkılamada zorluk ve yem yememe durumu ile karşılaşıyoruz.
İstanbul Florya Kuş Hastanesinde dediğiniz gibi tahlil, röntgen, kan tahlili vs her şeyi yapıyorlarmış ama dudak uçuklatacak rakamlar isteniliyor. Açıkçası böyle bir bütçem yok, o yüzden şu an biz veterinerin başladığı tedaviyi uygulayacağız.
Ara ara kötüleşiyor diyebilirim hocam. Ben başlayayım, ağızdan bir damla mı vereyim, tam dolu suluğa 8-10 damla olarak mı? Hangisini tavsiye edersinizdışkı bakteriyel bir duruma benziyor ama kuş videoda çok kötü durmuyor. 1-2 gün içinde düzelmezse antibiyotik (ör: sulphamezathine) kullanılabilir diye düşünüyorum
Ara ara kötüleşiyor diyebilirim hocam. Ben başlayayım, ağızdan bir damla mı vereyim, tam dolu suluğa 8-10 damla olarak mı? Hangisini tavsiye edersiniz
Yarına kadar probiyotikle devam edeyim o vakit, aslında kabarıyor, uyukluyor yarın tetikte olurum. Çok teşekkür ederimsuluktan verilebilir, ancak ben olsam ilaca başlamak için en azından 1 gün daha beklerim (videoya bakarak yorum yapıyorum tabi ki, kuşu gören sizsiniz)