Muhabbet kuşumda dışkı, tüy problemi ve durgunluk başladı yardımcı olur musunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BurcuO.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BurcuO.

iyikus.com Üyesi
Merhabalar, muhabbet kuşumda dışkı yapışma ve tüy problemi 1 senedir hep vardı veterinere de götürdük ama tam çözüm bulamadık. 1,5 haftadır durgunluk ve halsizlik var. Yeme içme sıkıntısı yok eskisi kadar sık aralıklarla yemese de yine yiyeceklere karşı ilgisi devam ediyor, düzenli olarak tartıyorum 42- 44 gr arasında değişiyor. Dışkı yapışma sorunu yüzünden popo kısmındaki tüyler döküldü nefes alırken tık tık ses geliyordu bu sebeple 3 gün boyunca sabah akşam su ile seyrelterek 1 damla hipradoksi verdim, onun dışında haftada 2 kez Ro200 probiyotik ve hasta oldugu icin 3-4 gündür daha önceki veterinerin vermiş olduğu immun44 multivitamin veriyorum 1 damla şeklinde. O ses kesildi ancak durgunluk yine devam ediyor sürekli uyuyor. 1 adet video ile birlikte dışkı ve poposunun fotografını ekledim. Bu arada kafesini değiştirmek istiyorum ancak çok fazla değişiklik sevmediği için onu da yapamıyorum henüz daha fazla strese sokmamak için. Veterinere götürebilirim ancak uzak kalıyor, benim yapabileceğim bir şey varsa yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam günde bir defa sulandırarak verdiğiniz hipradoxi oranı ne ? Antibiyotiğin fazla kullanılmasından çok az kullanılması problemdir. Hiç kuşlanılmaması az kullanılmasından daha iyidir hastalık olsa bile.

Kuş hasta evet ama bakteriyel mi değil mi takip edeceğiz. Çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar hipradoxi kullanarak devam edin. İlaçlı suyu hazırlamadan önce kuş 4 saat susuz kalsın. Mümkünse günde 2 kez yenileyin ilaçlı suyu. Kuşun ayrıca sindirimsel bir problemi var. Hipradoxiyi yanlış kullanmışsanız eğer direnç gelişmiş olabilir. 3-4 gün kullanımdan sonra değerlendiririz. Aynı suya mutlaka probiyotik ve imnun katın sürekli olarak.

Hocam günde bir defa sulandırarak verdiğiniz hipradoxi oranı ne ? Antibiyotiğin fazla kullanılmasından çok az kullanılması problemdir. Hiç kuşlanılmaması az kullanılmasından daha iyidir hastalık olsa bile.

Kuş hasta evet ama bakteriyel mi değil mi takip edeceğiz. Çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar hipradoxi kullanarak devam edin. İlaçlı suyu hazırlamadan önce kuş 4 saat susuz kalsın. Mümkünse günde 2 kez yenileyin ilaçlı suyu. Kuşun ayrıca sindirimsel bir problemi var. Hipradoxiyi yanlış kullanmışsanız eğer direnç gelişmiş olabilir. 3-4 gün kullanımdan sonra değerlendiririz. Aynı suya mutlaka probiyotik ve imnun katın sürekli olarak.
1 damla hipradoxi ile 1 damla su şeklinde direkt ağzına damlattım, hipradoxiyi komşumuzsan temin ettim şırınga içerisinde vermişti ama rengi vitamin rengi gibiydi sahte olma ihtimali olabilir mi, bir de onu sormak isterim. @Umit. arkadaşımız da Bactrim şurup önermişti ondan da temin edebilirim

1 damla hipradoxi ile 1 damla su şeklinde direkt ağzına damlattım, hipradoxiyi komşumuzsan temin ettim şırınga içerisinde vermişti ama rengi vitamin rengi gibiydi sahte olma ihtimali olabilir mi, bir de onu sormak isterim. @Umit. arkadaşımız da Bactrim şurup önermişti ondan da temin edebilirim
Hipradoksiye verdiği tepkiye bakalım gerekirse bactrim alırsınız 👍 şuan gerek yok gibi.

Belirgin bir kabızlık sorunu var. Bunun için eğer seviyorsa yumuşak gıdalar (yumurta maması gibi) ve yeşillikler veriniz. Özellikle brokoli ve roka. Ek olarak sulphamazethine temin etmeniz yararlı olacaktır.
Hipradoxy nereden temin edildi? Türkiye de orijinalini bulmak zor

Belirgin bir kabızlık sorunu var. Bunun için eğer seviyorsa yumuşak gıdalar (yumurta maması gibi) ve yeşillikler veriniz. Özellikle brokoli ve roka. Ek olarak sulphamazethine temin etmeniz yararlı olacaktır.
Hipradoxy nereden temin edildi? Türkiye de orijinalini bulmak zor
Şu sıralar her gün verebileceğim her türlü meyve ve sebzeden veriyorum yeşillik, havuç, elma, yumurta beyazı vs. 2 gün önce 1 damla zeytinyağı damlattım ağzına ve poposuna da 2 gündür sabah akşam zeytinyağı sürüyorum az miktarda. Yemini değiştireceğim bir de pelet yeme alıştırmaya çalışıyorum.
Hipradoxiyi güvercinlerle ilgilenen bir komşumuza sordum onda varmış o şekilde temin ettim

Probiyotik yoksa enzim içerikli bir probiyotik edinin mutlaka.
Ürün önerebilir misiniz? Bende şu an röhnfried ro200 var biraz araştırdım ama o enzim içerikli değil sanırım. Bir de yağ oranı düşük yem karışımı önerebilir misiniz bana? Elimden geldiğince kuşa diyet yaptırmayı planlıyorum belki bunun da bir faydasını görürüz.

Kanatlıoil prozim plus olabilir. Yağ oranı düşük yemler karbonhidrat oranı yüksek oluyor daha da kilo aldırır. Tavsiyem keten tohumu, aspur ( kanarya yemi ) ve kendir tohumu almanız olur. Bu tohumlardan her birinden eşit miktarda karıştırıp ayrı bir kapta verin. Ve sık sık uçmaya teşvik edin. Parmağınızda parmak atlatmaca oynatın falan spor yapsın bol bol uçsun.

Kanatlıoil prozim plus olabilir. Yağ oranı düşük yemler karbonhidrat oranı yüksek oluyor daha da kilo aldırır. Tavsiyem keten tohumu, aspur ( kanarya yemi ) ve kendir tohumu almanız olur. Bu tohumlardan her birinden eşit miktarda karıştırıp ayrı bir kapta verin. Ve sık sık uçmaya teşvik edin. Parmağınızda parmak atlatmaca oynatın falan spor yapsın bol bol uçsun.
Selçuk Bey uçma problemi var, kanat tüyleri sürekli kırılıyor kopuyor şu an uçamıyor, 1,5 senedir uçamıyor ara ara vitamin destekleriyle toparlamaya çalışıyoruz onda da en fazla 2 mt ucabilecek duruma geliyor. Bu yüzden hareket ettirmem de cok zorlaştı sevdigi yiyecekleri göstererek koşmasını sağlayabiliyorum en fazla

Selçuk Bey uçma problemi var, kanat tüyleri sürekli kırılıyor kopuyor şu an uçamıyor, 1,5 senedir uçamıyor ara ara vitamin destekleriyle toparlamaya çalışıyoruz onda da en fazla 2 mt ucabilecek duruma geliyor. Bu yüzden hareket ettirmem de cok zorlaştı sevdigi yiyecekleri göstererek koşmasını sağlayabiliyorum en fazla
Kanatları kırılıyorsa dış parazit ihtimali de var demektir. En son ne zaman dış parazit ilacı uygulandı ?

Kanatları kırılıyorsa dış parazit ihtimali de var demektir. En son ne zaman dış parazit ilacı uygulandı ?
Bu kuş kuzenimindi, onlar çok ilgilenemediği için ben sahiplendim ondayken bir iki veterinere gitmişti ama dış parazit ilacı uygulanmadı diye biliyorum. Bu arada yarın için randevu aldım Filiz Hanım a götüreceğim. Durumu çok ağır değil karaciğer yağlanmasına bağlı iç organlarında baskı olduğunu düşünüyorum daha önce beslediğim kuşumda yaşadığım deneyimlere istinaden. O yüzden kafama göre ilaç kullanmak istemedim açıkçası. Doktorun koyacağı teşhisi ve uygulayacağı reçeteyi sizlerle de paylaşırım. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için🙏🏼

kullandiğiniz ilaç hiprodoxi merdivenaltı sahte, öyle bi ilaç üretilmiyor yıllardir (yukarida dolayli yoldan yazmiştım)

ilk kullanmanız gereken ilaç bactrim şurup ya da enrofloksasin etken maddeli herhangi bir veteriner antibiyotik. bunların herhangi birisi 3-5 gün kullanildiktan sonra iyilesme durumuna göre ilaca devam edilir ya da başka ilaca geçilir

karaciğer yaglanması vs bu duruma sebep olamaz, besin takviyeleri de iyilestiremez. turkiyede bu kuşu dogru tedavi edebilecek veteriner sayisi maalesef 5-6 yı geçmez, veterinere gidin tabi ki ama çok fazla beklentiye de girmeyin.

kuş henüz ölümcül aşamaya gelmemiş ama dışkı çok kritik durumda, 1-2 gün içinde geri dönülmez asamaya gelebilir ya da kendi kendine iyileşebilir, ya da mevcutta kullandığiniz hiprodoxi gercekten doksisiklin iceriyorsa işe yarayabilir, tamamen şans meselesi

simdiden gecmiş olsun. veterinere giderseniz , verdiği ilacın ismini mutlaka ögrenin

karaciğer yaglanması vs bu duruma sebep olamaz, besin takviyeleri de iyilestiremez. turkiyede bu kuşu dogru tedavi edebilecek veteriner sayisi maalesef 5-6 yı geçmez, veterinere gidin tabi ki ama çok fazla beklentiye de girmeyin.
Tam olarak hangi durumu kastettiğinizi anlayamadım biraz daha detaylandırır mısınız öngördüğünüz durumu? İstanbul egoztik hayvanlar ve kuş veterinerine götüreceğim, İstanbulda işinde en iyisi olduğunu düşünüyorum. Karaciğer yağlanmasını öngörme sebebimi bir önceki mesajımda belirtmiştim yağlanmaya bağlı olarak ağrıları sebebi ile kendini yolan ve uzun bir tedavi ile eski sağlığına kavuşan bir Canım daha vardı süreç uzundu ama toparlayabilmiştik. Hemen hemen aynı durumları yaşıyorum bu kuşta da bakalım gün içerisinde netleşecek neler olduğu. Sizleri de bilgilendiririm

Tam olarak hangi durumu kastettiğinizi anlayamadım biraz daha detaylandırır mısınız öngördüğünüz durumu? İstanbul egoztik hayvanlar ve kuş veterinerine götüreceğim, İstanbulda işinde en iyisi olduğunu düşünüyorum. Karaciğer yağlanmasını öngörme sebebimi bir önceki mesajımda belirtmiştim yağlanmaya bağlı olarak ağrıları sebebi ile kendini yolan ve uzun bir tedavi ile eski sağlığına kavuşan bir Canım daha vardı süreç uzundu ama toparlayabilmiştik. Hemen hemen aynı durumları yaşıyorum bu kuşta da bakalım gün içerisinde netleşecek neler olduğu. Sizleri de bilgilendiririm
merhaba

orası da bahsettigim 5-6 klinik arasında, en iyilerden birisidir, gerekeni yapacaklardır

ilac isimleri de söylerler size zaten

kullandiğiniz ilaç hiprodoxi merdivenaltı sahte, öyle bi ilaç üretilmiyor yıllardir (yukarida dolayli yoldan yazmiştım)

ilk kullanmanız gereken ilaç bactrim şurup ya da enrofloksasin etken maddeli herhangi bir veteriner antibiyotik. bunların herhangi birisi 3-5 gün kullanildiktan sonra iyilesme durumuna göre ilaca devam edilir ya da başka ilaca geçilir

kuş henüz ölümcül aşamaya gelmemiş ama dışkı çok kritik durumda, 1-2 gün içinde geri dönülmez asamaya gelebilir ya da kendi kendine iyileşebilir, ya da mevcutta kullandığiniz hiprodoxi gercekten doksisiklin iceriyorsa işe yarayabilir, tamamen şans meselesi

simdiden gecmiş olsun. veterinere giderseniz , verdiği ilacın ismini mutlaka ögrenin
Hocam haklı. Vakit kaybetmeden güvenilirliğinden emin olduğumuz bir antibiyotik başlamak kafa karışıklığına engel olacaktır.

Hocam haklı. Vakit kaybetmeden güvenilirliğinden emin olduğumuz bir antibiyotik başlamak kafa karışıklığına engel olacaktır.
Merhabalar arkadaşlar

Doktor hanım pek iç açıcı bulmadı durumu. İleri seviyede karaciğer yetmezliği ve Trichomonas teşhisi kondu. karın kısmında 2,5 cm kadar bir yer tamamen sıvı dolu, kurtarılması imkansız gibi. 3 secenek sundu ilk olarak ilaç tedavisi ile sıvının biraz azaltılarak daha düzgün yaşayabilmesini sağlamak, 2. si sıvıyı boşaltma işlemi yapmak ki bu anestezi yüzünden direkt ölüm riski taşıyor, 3. olarak ötenazi önerdi ben kabul etmedim onu istemem :) ilaçları aldım biraz sıkıntılı bir süreç ama idare edeceğiz. İlaç ve takviye isimlerini aşağıya bırakıyorum

Furosemid
Sucra
Metronidazol
Enro
Colchine
Glutqmin
Omega

trikomonas ve bakteriyel enfeksiyon görmüş

zaten enfeksiyon kaynaklı karaciger harabiyeti dışkidan belli oluyor

verdiklerinin içinde enro (enrofloksasin) ve flagyl (metronidazole) kullanmaniz gereken ana ilaçlar. bu iki ilaca dogru dozda ve bugün başlarsanız kurtarma şansıniz var.

durum ciddi ancak kuşu öldürecek (kibarca otenazi diyorlar) bir durum ben göremedim

Geri