Muhabbet kuşumda dışkı, tüy problemi ve durgunluk başladı yardımcı olur musunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BurcuO.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BurcuO.

iyikus.com Üyesi
Merhabalar, muhabbet kuşumda dışkı yapışma ve tüy problemi 1 senedir hep vardı veterinere de götürdük ama tam çözüm bulamadık. 1,5 haftadır durgunluk ve halsizlik var. Yeme içme sıkıntısı yok eskisi kadar sık aralıklarla yemese de yine yiyeceklere karşı ilgisi devam ediyor, düzenli olarak tartıyorum 42- 44 gr arasında değişiyor. Dışkı yapışma sorunu yüzünden popo kısmındaki tüyler döküldü nefes alırken tık tık ses geliyordu bu sebeple 3 gün boyunca sabah akşam su ile seyrelterek 1 damla hipradoksi verdim, onun dışında haftada 2 kez Ro200 probiyotik ve hasta oldugu icin 3-4 gündür daha önceki veterinerin vermiş olduğu immun44 multivitamin veriyorum 1 damla şeklinde. O ses kesildi ancak durgunluk yine devam ediyor sürekli uyuyor. 1 adet video ile birlikte dışkı ve poposunun fotografını ekledim. Bu arada kafesini değiştirmek istiyorum ancak çok fazla değişiklik sevmediği için onu da yapamıyorum henüz daha fazla strese sokmamak için. Veterinere götürebilirim ancak uzak kalıyor, benim yapabileceğim bir şey varsa yönlendirebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
trikomonas ve bakteriyel enfeksiyon görmüş

zaten enfeksiyon kaynaklı karaciger harabiyeti dışkidan belli oluyor

verdiklerinin içinde enro (enrofloksasin) ve flagyl (metronidazole) kullanmaniz gereken ana ilaçlar. bu iki ilaca dogru dozda ve bugün başlarsanız kurtarma şansıniz var.

durum ciddi ancak kuşu öldürecek (kibarca otenazi diyorlar) bir durum ben göremedim
Hava keseleri çok kapalı gibi buna bağlı olarak oksijen almakta zorlanıyor bunun da ilerleyen süreçte daha zor zamanlar yaşamamıza sebep olacağını söyledi sıvı artışı da olduğu zaman iyice kötüleşebilecdğini söyledi. Bilemiyorum ben elimden geleni yapacağım yalnızca sabah ilaçlarını verme sıkıntımız olacak biraz onun dışında idare edebiliceğiz belki bir mucize olur bilemeyiz ama bakalım hayırlısını diliyorum 🙏🏼

trikomonas ve bakteriyel enfeksiyon görmüş

zaten enfeksiyon kaynaklı karaciger harabiyeti dışkidan belli oluyor

verdiklerinin içinde enro (enrofloksasin) ve flagyl (metronidazole) kullanmaniz gereken ana ilaçlar. bu iki ilaca dogru dozda ve bugün başlarsanız kurtarma şansıniz var.

durum ciddi ancak kuşu öldürecek (kibarca otenazi diyorlar) bir durum ben göremedim
Hocam veterinerler "ölürse sorumluluk benim değil bakın" demeyi farklı cümlelerle anlatıyorlar. Temelde amaç o yani. Kuş kırtulursa da o kurtarmış olacak.

yazdığım iki ilaca hemen başlayıniz, sabaha birakmayıniz. digerleri çok da onemli degil
Onlara başladım sadece bir ilaç ve bir takviyeyi atladım o da yanlışlıkla oldu onu içtikten sonra diger tüm ilaç ve takviyeleri 2 saat sonra vermem gerekiyormuş yanlışlıkla önce furosemid e başlamışım o ilaç vücuttaki sıvının atılmasını sağlıyormuş ve onu ictikten sonra 1 ml su içmesi gerekiyormuş kağıtta da yazıyor ama ne sıklıkla vermem gerektiği yazmadığı için 0,10 ml şeklinde ara ara veriyorum. birazdan tüm ilaçların kullanım şeklini yazacağım Bu arada iyi seneler diliyorum herkese umarım güzel bir yıl olur🙏🏼

Son düzenleme:
Merhabalar arkadaşlar dün gece miniğimizi kaybettik maalesef. Veterinerin söylediği semptomları yaşamadığımız ve eziyet çektiğini görmeden kaybetmiş olmamız biraz olsun içimi rahatlattı açıkçası. Hiç kafesin tabanına indiğini çırpındığını vs görmedim. 5-6 gündür geceleri de verdiğim ilaçları vardı o saatlere yakın uyandı yem yemek istedi suyunu içirdim sonra bir anda saldı kendini uyumak istedi ayaklarının tutmadığını hissettim, yumuşak bir yere yatırdık bir saat geçmeden öldüğünü fark ettik. elimden geleni yaptığımı düşünüyorum inşallah eziyet etmemişimdir o ilaçları verirken :/ bende şu an 7 tane ilaç ve takviye var. Onları isteyene ulaştırabilirim, işinize yarayabileceğini düşündüm. Bu yazışmaların öncesinde hangileri olduğunu yazmıştım, kullanırken hijyene önem verdim, her kullanım sonrasında ve öncesinde tüm şırıngaları yıkadım ve ilaçların içerisine şırınga temas ettirmedim, buzdolabında muhafaza ettim. Kargo ile karşı ödemeli şekilde de ulaştırabilirim elden de teslim edebilirim. İlgilenen olursa benimle iletişime geçebilirsiniz.

Geri