Muhabbet kuşumda karnında şişlik ve gözlerinin etrafında kizariklik

ecanturkay

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun popo kısmında şişlik mevcut, kuyruğu ve kanatları aşağı bakıyor. Bu durum 1 haftadır var. Bugün ise sabah saatlerinden göz çevresinde kızarıklık olmaya başladı ve şuan devam ediyor. Kuş oldukça neşesiz ve sabit duruyor. 2 gündür ara sıra sulu dışkılama yapmaya da başladı. Ben hamile olduğunu düşünüp kuluçka evi aldım ama onun içine hiç girmedi. Kuşta bir hastalık mı var yoksa hamile mi ? Yardımcı olabilir misiniz. Yaninda bir de erkek kuş var. c4uhcb8.jpg

Muhabbet kuşumun popo kısmında şişlik mevcut, kuyruğu ve kanatları aşağı bakıyor. Bu durum 1 haftadır var. Bugün ise sabah saatlerinden göz çevresinde kızarıklık olmaya başladı ve şuan devam ediyor. Kuş oldukça neşesiz ve sabit duruyor. 2 gündür ara sıra sulu dışkılama yapmaya da başladı. Ben hamile olduğunu düşünüp kuluçka evi aldım ama onun içine hiç girmedi. Kuşta bir hastalık mı var yoksa hamile mi ? Yardımcı olabilir misiniz. Yaninda bir de erkek kuş var. c4uhcb8.jpg
Thread 'Görsel ve Video Nasıl Eklenir'
Görsel ve Video Nasıl Eklenir

Geçmiş olsun. Lütfen fotoğraf ve video ekler misiniz?

Thread 'Görsel ve Video Nasıl Eklenir'
Görsel ve Video Nasıl Eklenir

Geçmiş olsun. Lütfen fotoğraf ve video ekler misiniz?

Yumurtası var gibi duruyor görünüşü halsiz duruyor
Yumurta sıkışması olabilir mi elinize alıp popo kısmına hafif bastırarak sertlik varmı bakar mısınız

Yumurtası var gibi duruyor görünüşü halsiz duruyor
Yumurta sıkışması olabilir mi elinize alıp popo kısmına hafif bastırarak sertlik varmı bakar mısınız
Yumurtası olduğunu düşünerek dün veterinere götürdüm veteriner eline alarak popo kısmını ve karnını yokladı ancak bir sertlik hissedemedim dedi. Röntgen cekebiliriz ancak onda da kesin bir sonuç alamayabiliriz diyince ve röntgen için 600 lira isteyince bizde çektirmedik doğrusu. Yumurtası mi var yoksa kist filan mı emin olamadim. Gözleri için ne diyorsunuz normal bir durum mu göz çevresi kahve rengini almaya da başladı hafiftrn. Gagasinin alt kısmında da tüyler de azalma iç kısım gözüküyor. Streamable Video

Son düzenleme:
Yumurtası olduğunu düşünerek dün veterinere götürdüm veteriner eline alarak popo kısmını ve karnını yokladı ancak bir sertlik hissedemedim dedi. Röntgen cekebiliriz ancak onda da kesin bir sonuç alamayabiliriz diyince ve röntgen için 600 lira isteyince bizde çektirmedik doğrusu. Yumurtası mi var yoksa kist filan mı emin olamadim. Gözleri için ne diyorsunuz normal bir durum mu göz çevresi kahve rengini almaya da başladı hafiftrn. Gagasinin alt kısmında da tüyler de azalma iç kısım gözüküyor. Streamable Video
Götürdünüz veteriner kanatlı uzman değildi muhtemelen
Röntgende her şey belli olurdu gözleri için açıkçası ayrı bir sorun mu yoksa bulunduğu durumun etkisi mi onu bilemiyorum hocalar daha iyi karar verir

Götürdünüz veteriner kanatlı uzman değildi muhtemelen
Röntgende her şey belli olurdu gözleri için açıkçası ayrı bir sorun mu yoksa bulunduğu durumun etkisi mi onu bilemiyorum hocalar daha iyi karar verir
Başka Veteriner götürdüm usuttugunu söyledi ateşi var dedi antibiyotik verdi 3 gün kullanacağım sonrasında probiyotik yazdı 4 gün kadar bakalım inşallah iyileşir. Şişkinlik için ise yağ bezesi veya parazit dedi yumurta yok dedi

poposuna yapışan zift görünümlü dışkı çok tehlikeli + ölümcül. Baytril başlanması gerekiyor. Göz çevresi de mantar oluşumu var. Trosyd krem kullanmalısınız.

bu kuşun sorununa internet ortaminda çözüm bulmaniz mumkun değil

anladığim kadariyla 2. değil 1. veteriner daha bilgili

doğanay beyin yazdıği ilaçlar kullanilmalı + rontgen çekilmeli

bunun disinda internet ortaminda alacağıniz tavsiyeler maalesef vicdanınızı rahatlatmaktan öteye gidemez

poposuna yapışan zift görünümlü dışkı çok tehlikeli + ölümcül. Baytril başlanması gerekiyor. Göz çevresi de mantar oluşumu var. Trosyd krem kullanmalısınız.
Göz çevresindeki kızarıklık bugün antibiyotik kullanımı ile geçti ama şişkinlik ve ishal devam ediyor. Su ilaclari kullandıktan sonra hala devam ederse dediğiniz ilaçları alırım teşekkür ederim

Hocam göz cevresindeki mantar oluşumu bitti şuan gaga kısmında et beni gibi mantar çıktı dışkısı ise düzeldi sayılır şişkinlik geçmek üzere baya indi. Mantar için trosyd kremi nereden bulabilirim eczanelerde var mıdır.

Geri