Muhabbet kuşumda megabakteri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bespokeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bespokeN

Forum Sakini
Herkese merhaba. Daha önceleri yem yedikten sonra çok su içme problemi olan yaklaşık 70 günlük muhabbet kuşumda dışkı tahlili sonucunda megabakteri teşhis edildi.

"Megabakteri ana probleminiz, ancak koksidiyozu göz ardı etmeyelim.
Dışkı bakteriyolojisinde koliform bakteri tespiti yaptık. Ancak bu normal sınırlar içerisinde.
Megabakteri tedavisi yapacağız."

Sanıyorum ki yem yedikten sonra çok su içmesinin sebebi megabakterinin yarattığı sindirim problemi. Güncel belirtiler: Yem yedikten sonra bol su içme devam ediyor. Yine yem yiyip su içtikten sonra kafasını ileri geri hareket ettirerek yemi ağzına tekrar getiriyor ve suyla yumuşatıyor. Bazı zamanlar bu hareketi yaptıktan sonra su eksik olunca sanırım bir iki tane sindirilmemiş yem çıkartıyor kuru şekilde. Her gün tartıyorum 33, 34 ve 35 gram arasında seyrediyor ağırlığı. 70 günlük yaklaşık. Tedavi için en etkili yöntemin Fungizon olduğunu söyledi ÖZM Lab'dan Ömer Bey. Buna yönelik bir karışımları varmış haber bekliyorum. Bu arada bu zamana kadar ne bir halsizlik ne bir kabarma görmedim. Maşallah çok hareketli. Bunu neye yoruyorsunuz acaba? Böyle bir şey iyi tabii ki olmasını istediğimden değil merak ettiğim şey sinsi bir hastalık olmasından dolayı mı yoksa henüz başlangıcı olmasından dolayı mıdır? Bu süreçte sizin başka tavsiyeniz var mıdır? Aynı zamanda önceliğim ilacı suluktan vermek olacaktır. Bu ilaçta bu mümkün müdür? Mama kabıyla verdiğim suyu içerisinde ne olursa olsun reddetmeden içiyor. Dışkılar daha önceki konularımdaki gibi devam ediyor bu yüzden bu konuya atmadım.

Gelecek karışımın içeriği Fungizone+metabolik stimülatör. Bu karışımdan bir damlayı bir tatlı kaşığı su içerisinde çözdürüp içirebilirmişim. 1 Hafta boyunca kullanmam gerektiği söylendi şimdilik. Gelişmeleri yazacağım, yorumlarınızı da bekliyorum. Bu arada flood yapmamak için güncellemeleri buraya düzenleme yaparak ekliyorum. Yönetimden biri söyleyebilirse günlük tutmak adına güncellemeleri yeni mesaj ile eklemek istiyorum.

Son düzenleme:
Peki ilaç 9 gün kullanıldı ve 2 hafta ara verildi. Ne önerirsiniz başlayayım mı tekrardan? Şu an tüyde bir de. Tüyden çıkınca başlamak daha uygun olur sanırım.

Oyla 0
Peki ilaç 9 gün kullanıldı ve 2 hafta ara verildi. Ne önerirsiniz başlayayım mı tekrardan? Şu an tüyde bir de. Tüyden çıkınca başlamak daha uygun olur sanırım.
imkanınız varsa yakında ki kliniklerden mikroskop incelemesi yaptırın. Google'a "avian agy" yazarsanız ve hekime gösterirseniz özellikle onu ararsınız.

Oyla 0
Merhabalar. Her şey yolunda giderken son bir iki saattir bunu yapmaya başladı. Yemliğe girip kafayı gömüp uyukluyor. Nefes alışverişi de göründüğü gibi. Yem kusması arttı bir de. Ne yapabilirim şu an durum pek iyi gözükmüyor ?

Oyla 0
Şimdi bu hareketi bıraktı eski hareketliliğine döndü ancak bu durumundan sonra dışkıları bu şekilde. Fotoğrafta gözükenden daha yeşil. Bu arada tüyde olduğunu da belirteyim kafasındaki tüy kapsülleri bugün bayağı bir arttı.

Son düzenleme:
Oyla 0
Konu ilgi görmediği için güncelleme yapılmayacaktır. İyi forumlar herkese ?

Oyla -1
Merhabalar. Her şey yolunda giderken son bir iki saattir bunu yapmaya başladı. Yemliğe girip kafayı gömüp uyukluyor. Nefes alışverişi de göründüğü gibi. Yem kusması arttı bir de. Ne yapabilirim şu an durum pek iyi gözükmüyor ?

yaptığı hareket ilginç. Oynuyor olabilir aklıma başka bir neden gelmedi. Dışkısı belirgin ishali var. K vit barındıran yeşillik ya da hayvansal (kurt gibi) katkı sağlayınız. 1-2 mesaj gelmiştir, ilgilenilmemiştir sandım ama yazılmış yani. Gün içinde dönen ekstradan olacaktır - başka diyecekleri varsa-.
@neanderthalensis @Ümit T.

Oyla 0
yaptığı hareket ilginç. Oynuyor olabilir aklıma başka bir neden gelmedi. Dışkısı belirgin ishali var. K vit barındıran yeşillik ya da hayvansal (kurt gibi) katkı sağlayınız. 1-2 mesaj gelmiştir, ilgilenilmemiştir sandım ama yazılmış yani. Gün içinde dönen ekstradan olacaktır - başka diyecekleri varsa-.
@neanderthalensis @Ümit T.
Kuş yavru muhtemelen o yüzden bu hareketi yapıyor. Benim kuşum da küçükken böyle yemliğe girerdi. İlk zamanlar sıkıştı zannetmiştim de sonra sokulmaya çalıştığını farkettim. Avucuma alırdım sokulması için dururdu orada öyle.

Oyla 0
sizde koksidiyoz da tespit edilmiş, buna yönelik bir tedavi uygulandı mı?
İnanın bilmiyorum ki. Maddi olanaksızlık çaresiz duruma düşürüyor beni. Bu yüzden tahlil yolunu seçtim. Ben de sizin gibi koksidiyoz da tespit edildi sanıyordum. Megabakteri için ilaç tedavisi bitince koksidiyozu göz ardı etmeyelim demiştiniz dedim tahlili yapan kişiye. Size hemen Ampromis-K gönderelim dedi. Yani madem koksidiyoz vardı bu ilaçla birlikte gönderseydiniz var mı yok mu dedim. Bu seferde sizde koksidiyoz yok dedi. İnanın yıprandım bu süreçte normal hayatımda agresifleştim bu yüzden. Maddi olanaksızlıktan dolayı bu yolu seçtim ancak bu yolda çözüm olmadı ve belirsizliklerle dolu. Sizler gibi çok kuş beslemiş veyahut tek kuşa uzun yıllar bakmış biri değilim bu yüzden ilaç kullanımından da çekiniyorum. Vallahi şaşırdım ya ne yapacağımı. En azından kuşta belirti olarak aciliyet gerektiren bir durum yok. Bilinçsizce hareket etmiyorum bu yüzden. Dünki olaydan sonra dışkısının bıraktığı leke bir nebze azaldı. Bugün hiç hapşırdığını (yem çıkarırken zorlandığı için yaptığını tahmin ediyorum) veya yem çıkardığını da görmedim. Bu arada tahlile göndermeden önce Ayhan Otçuoğlu'na belli aralıklarla farklı günlerde çektiğim dışkıları attığımda bana direk koksidiyoz tedavisi önermişti.
Düzeltme: Bir de koliform bakteri tespiti yapılmış ancak normal sınırlar içerisindeymiş. Yani normal sınırlarda olmasına rağmen söylendiğine göre yoğunluğu üst sınırdadır diye tahmin ediyorum yanılıyorsam düzeltin. Bunda bir artış olmuş olabilir mi?

Oyla 0
megabakteri ve koksidyoz dışkıları neredeyse benzerdir. Dışkılara aşina bir göz az buçuk tahmin yürütebilir ancak test edilmeden koksi demek güç olur ya da megabakteri. Koksidyoz işin kolay kısmı bence. Megabakteri uzun süreli tedavi gerektiren ve tekrarlama olasılığı yüksek bir rahatsızlık maalesef. Sabır etmek ve pes etmeden süreci tamamlamak gerekir. Zaten iyileşme göstermeye başladığında kendini belli ediyor kuş

Oyla 0
megabakteri ve koksidyoz dışkıları neredeyse benzerdir. Dışkılara aşina bir göz az buçuk tahmin yürütebilir ancak test edilmeden koksi demek güç olur ya da megabakteri. Koksidyoz işin kolay kısmı bence. Megabakteri uzun süreli tedavi gerektiren ve tekrarlama olasılığı yüksek bir rahatsızlık maalesef. Sabır etmek ve pes etmeden süreci tamamlamak gerekir. Zaten iyileşme göstermeye başladığında kendini belli ediyor kuş
Özel mesajdaki durumu gerginliğime verin lütfen kusura bakmayın. Tüyden çıkmasını pek beklemeden tahlil olanağı yaratabilirsem İstanbul içi bir yerden tekrardan başlayacağım tedaviye. Birkaç veterinere yazdım ancak yapmıyorlar. Fakülteyle iletişime geçeceğim. İstanbul içi acaba bilen duyan var mı numune kabul edip tahlil yapan bir yer? Yani burada demek istediğim kuşu muayene etmeden sadece numuneyi alıp tahlil sonucu verecek bir yer.

Oyla 0
Özel mesajdaki durumu gerginliğime verin lütfen kusura bakmayın. Tüyden çıkmasını pek beklemeden tahlil olanağı yaratabilirsem İstanbul içi bir yerden tekrardan başlayacağım tedaviye. Birkaç veterinere yazdım ancak yapmıyorlar. Fakülteyle iletişime geçeceğim. İstanbul içi acaba bilen duyan var mı numune kabul edip tahlil yapan bir yer? Yani burada demek istediğim kuşu muayene etmeden sadece numuneyi alıp tahlil sonucu verecek bir yer.
Dışkı tahlili veteriner kliniğin işi değil. Bu işlem laboratuvarın işi. Klinikte sadece dışkıyı veya kursaktan alınan swapı mikroskop ile inceler. Sorunuzu mikroskop kontrolü diye değiştirirseniz daha verimli olur diye düşünüyorum.

Oyla 0
İnanın bilmiyorum ki. Maddi olanaksızlık çaresiz duruma düşürüyor beni. Bu yüzden tahlil yolunu seçtim. Ben de sizin gibi koksidiyoz da tespit edildi sanıyordum. Megabakteri için ilaç tedavisi bitince koksidiyozu göz ardı etmeyelim demiştiniz dedim tahlili yapan kişiye. Size hemen Ampromis-K gönderelim dedi. Yani madem koksidiyoz vardı bu ilaçla birlikte gönderseydiniz var mı yok mu dedim. Bu seferde sizde koksidiyoz yok dedi. İnanın yıprandım bu süreçte normal hayatımda agresifleştim bu yüzden. Maddi olanaksızlıktan dolayı bu yolu seçtim ancak bu yolda çözüm olmadı ve belirsizliklerle dolu. Sizler gibi çok kuş beslemiş veyahut tek kuşa uzun yıllar bakmış biri değilim bu yüzden ilaç kullanımından da çekiniyorum. Vallahi şaşırdım ya ne yapacağımı. En azından kuşta belirti olarak aciliyet gerektiren bir durum yok. Bilinçsizce hareket etmiyorum bu yüzden. Dünki olaydan sonra dışkısının bıraktığı leke bir nebze azaldı. Bugün hiç hapşırdığını (yem çıkarırken zorlandığı için yaptığını tahmin ediyorum) veya yem çıkardığını da görmedim. Bu arada tahlile göndermeden önce Ayhan Otçuoğlu'na belli aralıklarla farklı günlerde çektiğim dışkıları attığımda bana direk koksidiyoz tedavisi önermişti.
Düzeltme: Bir de koliform bakteri tespiti yapılmış ancak normal sınırlar içerisindeymiş. Yani normal sınırlarda olmasına rağmen söylendiğine göre yoğunluğu üst sınırdadır diye tahmin ediyorum yanılıyorsam düzeltin. Bunda bir artış olmuş olabilir mi?

ÖZM Laboratuvar tarzı firmalar esasen kanatlı sektörüne yönelik montanlı işlere bakarlar, tek kuşla pek uğraşmazlar . Özetle bu laboratuvar esasında bizlere iyilik yapmış oluyor, analiz sonrası tedavi süreci ve ilaç konusunda çok şey beklememek gerekir.

Amfoterisin-b yurtdışı veterinerlik kaynaklarında genelde 20-30 gün öneriliyor

Coli normalde her kuşun florasinda bulunur ve tek başına hastalık nedeni değildir. Kuşunuz başka bir enfeksiyon nedeniyle hastalanır ve bağışıklığı düşerse coli ikinci enfeksiyon (sekonder enfeksiyon) olarak devreye girer. Kuş bu aşamaya geldiyse zaten çok hastadır ve bunu hal hareketlerinden ve dışkısından rahatlıkla anlarsıniz, yani bunun için endişe etmeyin

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri