Muhabbet kuşumda solunum yolu problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mervepas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mervepas

iyikus.com Üyesi
ACİLLL!!! LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ KUŞUM NEFES ALIP VERİRKEN VİK SESLERİ VE DEĞİŞİK SESLER ÇIKARIYOR YEME İÇME VE DIŞKISINDAN BİR PROBLEM YOK AMA SÜREKLİ SES ÇIKARIYOR SOLUNUM YOLU İLE İLGİLİ BİR PROBLEMİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM DAHA ÖNCE ÇIKARDIĞI SES SADECE GECELERİ OLUYORDU ŞUAN ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE SES ÇIKARIYOR VE SÜREKLİ HAPŞIRIYOR DEĞERLİ BİLGİLERİNİZE COK İHTİYACIM VAR🫸🏼🫷🏼

yoğun tüy değişiminde ve kuşunuz hasta. Muhtemelen üşüttüğünü düşünüyorum. Tüy döneminde kuşlar kolay hastalık kapabiliyor. İlk adım olarak ortam ısısı yükseltilip sabitlenmeli, enerjisini yükseltecek takviyeler verilmeli. Elektrolit, multivit gibi.
Doksisiklin etken maddesi solunum yolu problemi yaşayan kuşlara iyi gelir, sizin kuşunuz için de elverişli olabilir bir ihtimal ancak öncesinde dışkı görseli ekler misiniz?

yoğun tüy değişiminde ve kuşunuz hasta. Muhtemelen üşüttüğünü düşünüyorum. Tüy döneminde kuşlar kolay hastalık kapabiliyor. İlk adım olarak ortam ısısı yükseltilip sabitlenmeli, enerjisini yükseltecek takviyeler verilmeli. Elektrolit, multivit gibi.
Doksisiklin etken maddesi solunum yolu problemi yaşayan kuşlara iyi gelir, sizin kuşunuz için de elverişli olabilir bir ihtimal ancak öncesinde dışkı görseli ekler misiniz?

Ses tam anlaşılıyor mu bilmiyorum ama sürekli vik sesi ve ağzında çıt çıt ses çıkarıyor geceleri daha yüksek bir şekilde ses çıkarıyor

Ekli dosyalar

geçen hafta tüy dökerken röhnfried b vit verdim. yine dün ve ertesi gün röhnfried gerwit vitamini verdim kuşum salyalı kusuyordu araştırma sonucu eczaneden trıflucan adlı şurup aldım bugün ilk kez kullandım suyuna damla şeklinde 5 gün kullanmam gerektiğini okudum ardından röhnfriedin yine probiyotik ilacını aldım onu kullanayım dedim dışkıyi görsellere ekledim

Beslenme şekli ve kilosunuda ekleyebilir misiniz?
Enjoy vitaminli muhabbet kuşu yemi kullanıyorum ek olarak marul havuç salatalık kaynamış yumurta veriyorum normalde kuşum önceden çok fazla kiloluydu karın bölgesi daha da şiskindi şuan biraz zayıflamaya da başlamış ek olarak şuan yulaf takviyesi de vermeye başladım

Ekli dosyalar

ACİLLL!!! LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ KUŞUM NEFES ALIP VERİRKEN VİK SESLERİ VE DEĞİŞİK SESLER ÇIKARIYOR YEME İÇME VE DIŞKISINDAN BİR PROBLEM YOK AMA SÜREKLİ SES ÇIKARIYOR SOLUNUM YOLU İLE İLGİLİ BİR PROBLEMİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM DAHA ÖNCE ÇIKARDIĞI SES SADECE GECELERİ OLUYORDU ŞUAN ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE SES ÇIKARIYOR VE SÜREKLİ HAPŞIRIYOR DEĞERLİ BİLGİLERİNİZE COK İHTİYACIM VAR🫸🏼🫷🏼

Kuşumun 1 ay önce ki hali bu şekilde şuan 5 yaşında dediğim gibi karın bölgesinde şişlik vardı hep daha sonrasında bu vik sesi cıt sesleri eşlik etmeye başladı veteriner sordum anlamıyoruz röntgen gerek felan dediler hep kuş için veteriner bulamıyorum ilçede yaşıyorum son çare buraya yazmak istedim

Ekli dosyalar

• Snapchat-1303761551~2.jpg
    Snapchat-1303761551~2.jpg
    260.2 KB · Görüntüleme: 5
geçen hafta tüy dökerken röhnfried b vit verdim. yine dün ve ertesi gün röhnfried gerwit vitamini verdim kuşum salyalı kusuyordu araştırma sonucu eczaneden trıflucan adlı şurup aldım bugün ilk kez kullandım suyuna damla şeklinde 5 gün kullanmam gerekiyomus ardından röhnfriedin yine probiyotik ilacını aldım onu kullanacağım işe yarar mı

geçen hafta tüy dökerken röhnfried b vit verdim. yine dün ve ertesi gün röhnfried gerwit vitamini verdim kuşum salyalı kusuyordu araştırma sonucu eczaneden trıflucan adlı şurup aldım bugün ilk kez kullandım suyuna damla şeklinde 5 gün kullanmam gerekiyomus ardından röhnfriedin yine probiyotik ilacını aldım onu kullanacağım işe yarar mı

Ekli dosyalar

Yağ bezesi
Kullandığınız ürünlerdeki yağ oranını ekleyiniz.
Biyotin ve e vitamini takviyesi deneyiniz . Karın kısmını net görebilirmiyiz.

Geri