Muhabbet Kuşları Muhabbet kuşumu pelet yeme nasıl alıştırabilirim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ezber15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ezber15

iyikus.com Üyesi
Herkese merhabalar ve günaydınlar dilerim geçenlerde muhabbet kuşları ile ilgili videolar izlerken pellet yem diye bir video dikkatimi çekti ve tohum yemlerinden daha sağlıklı olup daha vitamin içerdiğini öğrendim bende pellet yeme geçme kararı aldım ama nasıl vermem gerektiğini bilmiyorum tohum yem yerine pellet yemmi vermeliyim yoksa tohum yemin yanında ikram olarakmı vermeliyim bilmiyorum tohum yem yerine verceksem kuşumu nasıl alıştıracağım bu konu hakkında destek almak istiyorum biliyorum formda çok fazla soru sordum ama sonuçta baktığım bir can ve en iyi şekilde bakımını yapmak benim sorunluluğum

Hiç problem değil aklınıza her takılanı sorabilirsiniz. Bu forum bu amaçla var zaten.
Pelet yeme alıştırmak zordur ama tahmin edildiği kadar değil. Toz formda almanız kullanım kolaylığı sağlar. Yemin etrafa açılması dökülmesi vs gibi problemler olmaz.
Kuşunuzun sevdiği mamaya az bir miktat katarak vermeye başlarsınız. Gittikçe pelet oranı arttırırsınız. 5-10 mama sonrası yemliğe ayrı bir şekilde koyarsınız. Bir defa bile yediğini gördüğünüzde yavaştan tohum miktatını kademeli olarak azaltıp tam pelete geçebilirsiniz. %10 tohum karışımı %90 pelet devam edebilirsiniz. Bende pelet kullanıyorum ve memnunum.

Herkese merhabalar ve günaydınlar dilerim geçenlerde muhabbet kuşları ile ilgili videolar izlerken pellet yem diye bir video dikkatimi çekti ve tohum yemlerinden daha sağlıklı olup daha vitamin içerdiğini öğrendim bende pellet yeme geçme kararı aldım ama nasıl vermem gerektiğini bilmiyorum tohum yem yerine pellet yemmi vermeliyim yoksa tohum yemin yanında ikram olarakmı vermeliyim bilmiyorum tohum yem yerine verceksem kuşumu nasıl alıştıracağım bu konu hakkında destek almak istiyorum biliyorum formda çok fazla soru sordum ama sonuçta baktığım bir can ve en iyi şekilde bakımını yapmak benim sorunluluğum
Merhaba, daha önce bu forumda yine yazmıştım pelet yeme geçiş yöntemimi. O mesajımı aynı şekilde buraya kopyalıyorum:

Ben şöyle bir yol izlemiştim pelet yeme geçerken. Belki sizde de işe yarar.
Öncelikle pelet yemleri sert iki cismin arasında ezdim. Toz ve minik granüller haline gelen pelet yemi havuç rendesi vs gibi bir sebzeyle karıştırıp verdim. Sabah erkenden bunu yaptım ve yediler. Öğleden sonra bu yemi alıp normal tohum yem verdim.
Yaklaşık 3-5 gün sonra pelet yemleri ezmeden, bir miktar mandalina suyu ile ıslattım. Mandalina suyunun özel bir durumu yok, o anda evde o vardı öyle yaptım. Bu şekilde de yediler. Yine öğleden sonra tohum yem verdim.
Bu şekilde de bir süre geçtikten sonra pelet yemi olduğu gibi ezmeden ve ıslatmadan verdim. Bu şekilde de yediklerini görünce artık tohum yeme dönmedim. Tohum yemi çeşitlilik sağlamak için haftada 1 kez veriyorum.

Şunu belirteyim, ben bu mesajı yazarken delta canlı firmasının rasyon yemini kullanıyordum. Daha sonra versele laga nurtibird b18 yeme geçtim. Şu anda 1 çift forpus için bu yemi kullanıyorum.

Geri