Muhabbet kuşumu veterinere götürdüm

Mustafa Tetik

Forum Sakini
Veterinere durumu anlattım. Kullandığım ürünleri, yaptığım şeyleri falan söyledim. Daha sonra veteriner kuşu eliyle muayene etti ve kursak kalınlaşması var dedi. Ardından yeni yaptığı dışkılarına bakarak sindirim problemi olduğunu söyledi. Bana resimde attığım antibiyotik, probiyotik ve vitamini verdi. Suluğa iki parmak kalınlığında su katarak bunları üstünde yazdığı şekilde koymamı söyledi. Bunu tam 10 gün boyunca kullanıp tekrar gelecekmişim. Bu kadar az su kullanmak ve tüm ürünleri karıştırmak sorun olmaz mı dedim, olmaz dedi. Hem de 10 gün boyunca devam edeceğim. Sizce sorun olmaz mı?

Ekli dosyalar

• IMG-20210528-WA0000.jpg
    IMG-20210528-WA0000.jpg
    84 KB · Görüntüleme: 14
Hmm... Özellikle veterinere gitme nedenimiz tahlil ile durumu netleştirmekten geçiyor temelinde. Kuşların çoğu sorunu aslında benzer olabiliyor, komplikasyon tek sorunu gösterse de, başka bir problem olabiliyor. İlaçlar işe yaramafğında farklı tedavi yöntemlerine geçiliyor bu da sağlıklı bir durum değil ne yazık ki.

Veterinerin kanatlı tecrübesi çok mühim işin açıkçası.

Yine de tahlil en net durumu bize ifade eder.

Geçmiş olsun?

Verdiği ürünlerin isimleri nedir öğrenebildiniz mi peki?

Oyla 0
Hmm... Özellikle veterinere gitme nedenimiz tahlil ile durumu netleştirmekten geçiyor temelinde. Kuşların çoğu sorunu aslında benzer olabiliyor, komplikasyon tek sorunu gösterse de, başka bir problem olabiliyor. İlaçlar işe yaramafğında farklı tedavi yöntemlerine geçiliyor bu da sağlıklı bir durum değil ne yazık ki.

Veterinerin kanatlı tecrübesi çok mühim işin açıkçası.

Yine de tahlil en net durumu bize ifade eder.

Geçmiş olsun?

Verdiği ürünlerin isimleri nedir öğrenebildiniz mi peki?
Antibiyotikte 3 etken var dedi sanırım ama içeriğini söylemedi. O zaman ben ilaçları dediği gibi mi kullanayım? Yani 10 damla antibiyotik 2 parmak suya fazla değil mi mesela? Üstüne vitamin ve probiyotik de ekliyoruz bir de.

Oyla 0
ilacın adını öğrenmek lazım. 10 damla fazla olabilir 2 parmak suya. Vitamin ve probiyotiği ilaçla vermeyin. Sabah erkensu değiştirip 12 saat ilaçlı kalsın. Ardından vitamin ve probiyotik şeklinde verilebilir.

Oyla 0
ilacın adını öğrenmek lazım. 10 damla fazla olabilir 2 parmak suya. Vitamin ve probiyotiği ilaçla vermeyin. Sabah erkensu değiştirip 12 saat ilaçlı kalsın. Ardından vitamin ve probiyotik şeklinde verilebilir.
Bende dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Keşke diğer veterinere gitseydim.

Oyla 0
Veterinere ilacın adını sordum. Yine 3 ayrı etken madde var dedi. Etken maddeleri öğrenebilir miyim diyorum neden diyor. Sanki devlet sırrı saklıyor benden. En son metamizol benzeri bir şey söyledi onu da tam anlayamadım.

Oyla 0
Tavsiyem;
-Probiotiği mamaya katın
-Antibiotiği ve vitamini sabahları aynı saatte 50 ml suya katın 6 saat sonra suyu dökün,suluğu temizleyin ve sadece temiz su verin.Bu rutine 10 gün devam edin.
Not:Teşhisin ve ilacın doğru,veteriner hekimin de işini bilen birisi olduğunu varsayarak söylüyorum.

Son düzenleme:
Oyla 0
aynı kuşla ilgili eş zamanlı başlıklarda farklı belirtilerden/durumlardan bahsederek kuşunuzla ilgili yorum yapacak kişilerin yanlış yorum yapmasına neden olabilirsiniz. bunu önermem

ilacın dozunu veterinerden teyit etmenizde fayda var , yanlış anlaşılma olabilir. bu doz kuşunuz için ölümcül olabilir

istisnai durumlar hariç antibiyotik tedavisi devam ederken probiyotik verilmez. özellikle kursağa yerleşen probiyotikler (bacillus) antibiyotiğin etkinliğini azaltır

ilacın içinde metronidazol oldugunu söylemiş, sıvı olduğuna göre diğer iki etken maddenin trimetoprim ve sulfadiazin gibi bir karışım olma ihtimali yüksek. etkili bir karışımdır

geçmiş olsun

Son düzenleme:
Oyla 0
aynı kuşla ilgili eş zamanlı başlıklarda farklı belirtilerden/durumlardan bahsederek kuşunuzla ilgili yorum yapacak kişilerin yanlış yorum yapmasına neden olabilirsiniz. bunu önermem

ilacın dozunu veterinerden teyit etmenizde fayda var , yanlış anlaşılma olabilir. bu doz kuşunuz için ölümcül olabilir

istisnai durumlar hariç antibiyotik tedavisi devam ederken probiyotik verilmez. özellikle kursağa yerleşen probiyotikler (bacillus) antibiyotiğin etkinliğini azaltır

ilacın içinde metronidazol oldugunu söylemiş, sıvı olduğuna göre diğer iki etken maddenin trimetoprim ve sulfadiazin olma ihtimali yüksek. etkili bir karışımdır

geçmiş olsun
Farklı belirtilerden bahsetmiyorum ki, ne gördüysem onu söylüyorum. İlacın dozunu orada da sordum böyle olduğunu söyledi, probiyotik aynı anda mı koyulacak dedim ona da evet dedi. Sanırım genel ve güçlü bir antibiyotik verdi dediğiniz gibi. Ben söylendiği şekilde kullanmayı düşünmüyorum. Çok ağır gelecek böyle çünkü. Ben sulphamezathine kullanımını çarşamba günü bitirmiştim ve iki gündür probiyotik kullanıyorum. Kaç gün ara verdikten sonra başlayayım bu tedaviye?

Oyla 0
Farklı belirtilerden bahsetmiyorum ki, ne gördüysem onu söylüyorum. İlacın dozunu orada da sordum böyle olduğunu söyledi, probiyotik aynı anda mı koyulacak dedim ona da evet dedi. Sanırım genel ve güçlü bir antibiyotik verdi dediğiniz gibi. Ben söylendiği şekilde kullanmayı düşünmüyorum. Çok ağır gelecek böyle çünkü. Ben sulphamezathine kullanımını çarşamba günü bitirmiştim ve iki gündür probiyotik kullanıyorum. Kaç gün ara verdikten sonra başlayayım bu tedaviye?

kuşun durumu ağır değilse yeni ilaca geçmeden önce 5 gün beklemekte fayda var.

ancak karışımın içindeki metronidazol enjeksiyonluk çözeltiyse (muhtemelen öyle) beklerseniz ilaç bozulur

Oyla 0
kuşun durumu ağır değilse yeni ilaca geçmeden önce 5 gün beklemekte fayda var.

ancak karışımın içindeki metronidazol enjeksiyonluk çözeltiyse (muhtemelen öyle) beklerseniz ilaç bozulur
Buzdolabına koyun demişti veteriner. 5 günde hemen bozulur mu ki? Eğer öyleyse sıkıntılı. 3 gün dinlendirsem olur mu?

Oyla 0
Hocam 5 günde bozulacaksa 10 gün nasıl devam edeceğim zaten ben buna? Keşke başka veterinere gitseydim bu ne böyle doğru düzgün bilgi verilmiyor.

5 günde bozulur demedim. 5 gün beklerseniz + 10 gün ilaç kullanırsanız toplam 15 gün yapar. bu 15 günlük süreçte ilaç bozulabilir.

Oyla 0
Geri