Muhabbet kuşumun ayağında ki yara

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan justbanu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

justbanu

iyikus.com Üyesi
Merhabalar,
Birkaç gün önce tüye giren ve ondan hemen öncesinde de yumurtlamış dişi muhabbet kuşumun ayağında dün bir yaraya rastladım.(ayağının resmini ekledim) Yaraya terramycin sürdüm. Ancak iyi gelir mi bilemiyorum. Ayağını kesmiş mi yoksa mantar mı olmuş anlamadım. 2 sene kadar önce de aynı ayağının bir parmağı kopmuştu ama bir problem olmamıştı. Kuş şu anda da halsiz. Sanırım ayağı acıyor, üstüne tam basamıyor. Nasıl bir tedavi uygulamamı önerirsiniz?

Ekli dosyalar

• IMG-20230305-WA0021.jpg
    IMG-20230305-WA0021.jpg
    122.1 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG-20230305-WA0020.jpg
    IMG-20230305-WA0020.jpg
    109.9 KB · Görüntüleme: 10
Merhaba ,
Tam olarak net goremesem de yara gibi duruyor şuan yumurtaların üzerine yatırıyor mu ? terramycin sürmeye devam edin
Özellikle gece ışıkları kapatmadan önce sürün
Tünekler nasıl öğrenebilirmiyim

okuyunuz lütfen

Merhaba ,
Tam olarak net goremesem de yara gibi duruyor şuan yumurtaların üzerine yatırıyor mu ? terramycin sürmeye devam edin
Özellikle gece ışıkları kapatmadan önce sürün
Tünekler nasıl öğrenebilirmiyim
Tünekleri ahşap ve her gün temizlerim. Pis ve nemli bırakmamaya çalışırım.
Yumurtalarının üzerine yatmıyor. Ama yumurta yapmak onun bünyesini çok yordu sanırım. Üstüne de tüy dökümüne girdi. Halsiz düştü. Thiocilline sürmemi tavsiye ettiler. Ondan devam edeceğim. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

okuyunuz lütfen
Okudum makaleyi. Teşekkür ederim. Thiocilline süreceğim. Bu merhemi kullanırken suluğuna vitamin ya da probiyotik koymam da sakınca olur mu?

Tünekleri ahşap ve her gün temizlerim. Pis ve nemli bırakmamaya çalışırım.
Yumurtalarının üzerine yatmıyor. Ama yumurta yapmak onun bünyesini çok yordu sanırım. Üstüne de tüy dökümüne girdi. Halsiz düştü. Thiocilline sürmemi tavsiye ettiler. Ondan devam edeceğim. Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Merhaba,

Ben de kafese agac dalindan kestigim tunegi taktigimda benzer bir sorun yasamistim. Tuneklerde ufacik da olsa girinti, cikinti, keskin yuzey vb varsa kusun ayagini zedeleyebiliyor. Sonra tum tunekleri bildigimiz kisa oklavalarla degistirdim, yuzeyler dumduz olunca problem bir daha tekrarlamadi.

Hem tunekleri hem de kusun kondugu yerleri bir kontrol edin isterseniz, ayagina takilabilecek, ayagini cizebilecek bir yuzey var mi? Ana sorun giderilmezse kus tuneklerde gezdikce sorun tekrarlayabiliyor.

Gecmis olsun 🙏

Merhaba,

Ben de kafese agac dalindan kestigim tunegi taktigimda benzer bir sorun yasamistim. Tuneklerde ufacik da olsa girinti, cikinti, keskin yuzey vb varsa kusun ayagini zedeleyebiliyor. Sonra tum tunekleri bildigimiz kisa oklavalarla degistirdim, yuzeyler dumduz olunca problem bir daha tekrarlamadi.

Hem tunekleri hem de kusun kondugu yerleri bir kontrol edin isterseniz, ayagina takilabilecek, ayagini cizebilecek bir yuzey var mi? Ana sorun giderilmezse kus tuneklerde gezdikce sorun tekrarlayabiliyor.

Gecmis olsun 🙏
Tünekleri kontrol ettim. Herhangi bir kesecek yer bulamadım. Sanırım yumurtaya yattığı zamanlarda yuvaya girip çıkarken olmuş. Bir de kafeste başka kuşlarda var, çok şükür onlarda bir sorun yok. Yine de tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Bir sorum daha olacaktı, merhemi düzenli olarak 4 gündür sürüyorum. Kuşun acısı geçmiş sanırım üzerine basabiliyor çünkü. Ancak yara halen gözüküyor. Merhemi kaç gün sürmeliyim? Veya bir süre ara verip sonra mı devam etsem daha iyi olur? Danışmak istedim.

Bir sorum daha olacaktı, merhemi düzenli olarak 4 gündür sürüyorum. Kuşun acısı geçmiş sanırım üzerine basabiliyor çünkü. Ancak yara halen gözüküyor. Merhemi kaç gün sürmeliyim? Veya bir süre ara verip sonra mı devam etsem daha iyi olur? Danışmak istedim.
Geçene kadar sürebilirsiniz gece yatmadan önce sürmeyi ihmal etmeyin
Ayağındaki melhemi yerse ishal olabilir

Geçene kadar sürebilirsiniz gece yatmadan önce sürmeyi ihmal etmeyin
Ayağındaki melhemi yerse ishal olabilir
Gece yatırmadan önce sürüyorum. Böylece ayağında daha uzun süre merhem kalmış oluyor. Çok şükür ishal değil. Beslenmesine de dikkat etmeye çalışıyorum. Ancak merhem kuşun tüylerine de sürünüyor. Ve kuşum bundan çok rahatsız oluyor. Temizlemeye çalışıyor tüylerini haliyle. Alternatif bir çözüm var mıdır kuşu rahatlacak?

Geri