Muhabbet kuşumun burnu kanamış

Tuğba Cengizhan

iyikus.com Üyesi
Kulukçada olan kuşum dün uçarken kanadını yaraladı. Sadece kanadının ucunda biraz kan birikmişti. Bugün burnunun kanadığını fark ettim. Eşiyle kurlaşmaya ve yumurtaların üstünde yatmaya devam ediyor. Ciddi bir sorun var mıdır?

Ekli dosyalar

• IMG-20210607-WA0001.jpg
    IMG-20210607-WA0001.jpg
    92.1 KB · Görüntüleme: 4
  • 20210607_130747.jpg
    20210607_130747.jpg
    639.9 KB · Görüntüleme: 4
Kanamanın kaynağı önemli! Ve bu kaynağa yönelik tedavi yahut önlem elzem bir durumdur. Tespitini yapmaya çalışın durumun! Erkek mi yapıyor yoksa bir yerlere mi çarpıyor ya da durup dururken mi oluyor...

Durup dururken ise veterinere gösteriniz.

Erkek ise bunu yapan, erkeği ayırınız.

Bir yerlere çarpıyorsa bu durumun oluşmaması için önlem alınız.

Gibi.

Oyla 0
Peki. Kanadının ucunda da biraz kanlanma oluşmuş. Kan akmamış ama kan toplamış gibi. Ne yapabiliriz?
Kanamanın kaynağı önemli! Ve bu kaynağa yönelik tedavi yahut önlem elzem bir durumdur. Tespitini yapmaya çalışın durumun! Erkek mi yapıyor yoksa bir yerlere mi çarpıyor ya da durup dururken mi oluyor...

Durup dururken ise veterinere gösteriniz.

Erkek ise bunu yapan, erkeği ayırınız.

Bir yerlere çarpıyorsa bu durumun oluşmaması için önlem alınız.

Gibi.

Oyla 0
Şimdi, bu durumlar normal değil. Müdahalenin pek bir anlamı yok esasen. Kaynağı mühim! Kanadı ve burnu, muhtemelen ya bir yerlere çarptı, saldınız mı hiç son zamanlarda? Ya da muhtemelen erkek kuşun saldırısına uğruyor. Tekrar çiftleşmek isteyen erkeklerin bazen bu tür davranışları olabiliyor...

Oyla 0
Şimdi, bu durumlar normal değil. Müdahalenin pek bir anlamı yok esasen. Kaynağı mühim! Kanadı ve burnu, muhtemelen ya bir yerlere çarptı, saldınız mı hiç son zamanlarda? Ya da muhtemelen erkek kuşun saldırısına uğruyor. Tekrar çiftleşmek isteyen erkeklerin bazen bu tür davranışları olabiliyor...

Link paylaşacağım...
Evet, dün kafesini temzilerken erkek kuşu saldım bu kuşum da arkasından çıktı. Uçarken kendini kanepeye çarptı. Çarptığı yer çok sert olmasa da kanadı bahsettiğim gibi oldu. Bu sabah da burnunun kanadığını gördüm. Kanepeye çarptıktan sonra burnu kanamamıştı.

Oyla 0
Hala yumurta üzerinde yatan bir kuş. Kanepeye çarptıktan sonra erkekle kurlaşmaya devam etti. Yumurtaların üzerine yatmaya da devam ediyor. Yani davranışlarında bir durulma yok.
Evet, dün kafesini temzilerken erkek kuşu saldım bu kuşum da arkasından çıktı. Uçarken kendini kanepeye çarptı. Çarptığı yer çok sert olmasa da kanadı bahsettiğim gibi oldu. Bu sabah da burnunun kanadığını gördüm. Kanepeye çarptıktan sonra burnu kanamamıştı.

Oyla 0

Anlıyorum, çarpma sonucu darbe yaralanmaları. Kanat yaralarına batikon sürürünüz hafifçe. Herhangi bir kırık çıkık durumu için röntgen çektirmeniz gerekebilir.

Herşey normal haliyle devam edebilir, içgüdüleri gereği devam etmek durumunda. Bu durum, onun sağlıklı olduğunu göstermez ne yazık ki. Dediğim gibi, röntgenden en azından kırık çıkık durumları gözlemlenebilir. İç organlarının zarar görme durumu da ihtimal dahilinde...

Acil müdahaleleri yukarı da paylaştım. Ötesi veterinerlik malesef. Belirsiz bir durum ne yazık ki.

Oyla 0
Geri