muhabbet kuşumun dışkılama sorunu var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eda aari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eda aari

iyikus.com Üyesi
dişi 9 aylık muhabbet kuşumun poposuna bir kaç gün önce dışkı yapıştığını farkettim, bundan dolayı poposuna zeytinyağı sürdüm ve yeşillik verdim düzeldi ama şuan hala poposunu kaşıyor sanırım zeytinyağı sürdüğümüz için, banyo yaptırdık şuan rahat ve fazla yeşillikten dolayı ishal oldu aldım yeşilliği şimdi ama dışkılarken zorlanıyor gibi görünüyor. süreklü kaşıyıp yara yapar mı poposunu ya da ne yapmam gerekiyor önerisi olan varsa yardım edebilir mi?
bu arada elma sirkesi vereceğim ama marketten aldığım elma sirkesi zarar verir diye korkuyorum ne yapmalıyım lütfen yardım edin

mantar türevi bir sorun olabilir. Krem sürülebilir o bölgeye.

Oyla 0
mantar türevi bir sorun olabilir. Krem sürülebilir o bölgeye.
Bulunduğum yerde veteriner yok, mantar türevi nedir kremi nasıl bulabilirim lütfen yardım edin. Kuşun kafesini dün öğlen temizledim ve dışarıdaydı geceden beri 4-5 tane pislemiş , zeytinyağı içirmeyi düşünüyorum ama nasıl içireceğim?

Oyla 0
Kuşun dışkılarının resmini eklermisiniz. Koksidiyoz vakalarında da gözlemliyoruz bu sorunu..

Oyla 0
Kuşun dışkılarının resmini eklermisiniz. Koksidiyoz vakalarında da gözlemliyoruz bu sorunu..
kuşum dışkılarken poposunu izledim ve zorlanıyor minik çıkıyor gerisi gelmiyor gelirse de ikiniyor, zeytinyağı umarım işe yarar yakın zamanda icirecegim diskisi kuru olduğu için boyle. Koyu yeşil-yeşil diskisi oluyor genelde böyle zaten.Lütfen yardım edin ilaç gerekirse alır kullanırım.

Oyla 0
ve sürekli poposunun üstünü ya da kendi vücudunu kasıyor sprey zarar vermiş olabilir diye şüphe ediyorum henüz yeni yıkadım ama tekrar yikayabilirim elma sirkesi markasi bilmiyorum suyun içine atıp yikayabilirim onerisi olan varsa soyleyebilir

Oyla 0
Kuşun dışkısı güzel. Probiyotik, prebiyotik vermelisiniz. Yeşillik de iyi gelecektir

Oyla 0
Kuşun dışkısı güzel. Probiyotik, prebiyotik vermelisiniz. Yeşillik de iyi gelecektir
Probiyotik ve prebiyotik'i eczanede bulabilir miyim nasil kullanilacagini bilmiyorum suyuna mi atacagim bulundugum Yerde veteriner olmadigi icin soramiyorum.. link atabilirsiniz internette satiliyorsa eger alirim

Oyla 0
Probiyotik ve prebiyotik'i eczanede bulabilir miyim nasil kullanilacagini bilmiyorum suyuna mi atacagim bulundugum Yerde veteriner olmadigi icin soramiyorum.. link atabilirsiniz internette satiliyorsa eger alirim
Eczanede reflor var probiyotik olarak. Kuşlar için olan entrobac, probi zyme gibi ürünleri de sipariş edebilirsiniz internetten.

Oyla 0
Reflor olmaz ishal için o daha çok kabız yapar. Her probiyotik bakterinin farklı özellikleri var. Entrobac yada probizyme olur..
kusun kabizligi cozuldu ama bitleri var bit spreyini 7 gun arayla sıkın diyor fakat kuş 2-3 gun once sıkmamiza rağmen hala kasiniyor tekrar sıksak bugun sorun olur mu

Oyla 0
kusun kabizligi cozuldu ama bitleri var bit spreyini 7 gun arayla sıkın diyor fakat kuş 2-3 gun once sıkmamiza rağmen hala kasiniyor tekrar sıksak bugun sorun olur mu
Bu tür tüy spreyleri çok işe yaramadığı gibi kuşlara oldukça zararlıdır! Astım gibi solunum sorunlarına sebebiyet vermektedir...

Banyo imkanı sunabilirsiniz.

Oyla 0
siyah gibi bitler var ve kuş çok zayifladi bi anda sürekli kaşınıyor yara yapar dkye korkuyorum nasıl temizleyeceğim lutfen bilgi verin

Veterinerlerden vilmectin alın. Kuşun ensesine deriye temas edicek şekilde bir damla damlatın yeterli. Bütün bitlerini döker..

Petshoplarda satılan spreyleri kullanmayın. Kuşunuzu zehirleyebilir..

Oyla 0
Geri