muhabbet kuşumun dışkılama sorunu var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eda aari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eda aari

iyikus.com Üyesi
dişi 9 aylık muhabbet kuşumun poposuna bir kaç gün önce dışkı yapıştığını farkettim, bundan dolayı poposuna zeytinyağı sürdüm ve yeşillik verdim düzeldi ama şuan hala poposunu kaşıyor sanırım zeytinyağı sürdüğümüz için, banyo yaptırdık şuan rahat ve fazla yeşillikten dolayı ishal oldu aldım yeşilliği şimdi ama dışkılarken zorlanıyor gibi görünüyor. süreklü kaşıyıp yara yapar mı poposunu ya da ne yapmam gerekiyor önerisi olan varsa yardım edebilir mi?
bu arada elma sirkesi vereceğim ama marketten aldığım elma sirkesi zarar verir diye korkuyorum ne yapmalıyım lütfen yardım edin

kan biti ise tedavi etmez vilmectin. :(
Ardap gibi etkili spreyler kullanmak gerekir. Vilmectin, stronghold, biteson gibi ürünler internette satılabiliyor ya da facebook üzerinden satanlar oluyor

Oyla 0
kan biti ise tedavi etmez vilmectin. :(
Ardap gibi etkili spreyler kullanmak gerekir. Vilmectin, stronghold, biteson gibi ürünler internette satılabiliyor ya da facebook üzerinden satanlar oluyor
ya evde ilaçsız nasıl tedavi edebilirim ilaçları nasıl kullanacağım bilmiyorum sanırım kan biti değil sadece kaşınıyor kabızlık bit falan kuş yorgun düştü zayıfladı biraz ama önceden kilolu olduğu için şuan normal gözüküyor, bit eve yayılır diye korkuyorum sirkeli su ile yıkasam temizlenir mi. eger temizlenirse sirke markası verir misiniz diğerleri zarar verebiliyor tekrsr banyo yaptırmayı düşünüyoruz

Oyla 0
ilaçsız maalesef biti yok etmek mümkün görünmüyor. Sirke ile yıkama durumlarından bahsedilmiş ama işe yaramayacaktır.

Oyla 0
Sirkeli suyla banyoyu tavsiye etmem bir faydası olmuyor temizlenmiyor kuş. Onun yerine karbonatlı suyla banyo yaptırın. Daha etkili bir temizlik olur. Alttaki konuda karbonattan bahsetmiştim linki inceleyebilirisniz;

Banyodan sonra eğer kaşıntısı geçmez ise internetten vilmectin alıp kullanın. Doğanayın önerdiği ardap spreyde kullanılabilir. Spreylerin arasında tek tavsiye edebileceğim ürün ardaptır..

Not: Ardapı sıkarken kesinlikle kuşun yüzüne gelmesin dikkat edin..

Oyla 0
Geri