Muhabbet kusumun koltuk altları kızarık ve tüğleri döküldü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeynep81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

Zeynep81

iyikus.com Üyesi
merhaba benim kusuma boyunluk takılması. Kuyruğunu koparıyor diye. 5 gun boyunca boyunlugunu çıkarmadım. Ama koltuk altları bu hale geldi. Artık veterinere götürmeye korkar oldum. Daha önce kusumu götürdüm yanlış tedavi öldürd. Bu kusumu da boyunluk takınca bu hale geldi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Koltuk altları pişik mi acaba ne sürülebilir bazıları bepanthol sur iyi gelir diyolar . İlgilenirseniz teşekkür

Kuşa dış parazit için ense damlası uygulandı mı ? Alerji testi yapıldı mı ? Tüyler düzgün çıkmıyor folikülit için antibiyotik verildi mi ? Mantar kontrolü yapıldı mı ?
Sizin kuşun mutasyonunda olan kuşlarda maalesef tüy sorunları ve hastalığa yatkınlık biraz fazla diğerlerine oranla 😔

Niye boyunluk taktınız ki? Kuş tüylerini yoluyor mu yoksa kendi kendiliğine mi döküldü? Kuşun kanat altında derisinde ıslaklık ve kötü koku var mı? Daha önce hiç parazit damlası yapıldı mı?
Nasıl oldu baştan olayı bi anlatın. Kuşun güncel dışkılarını da flaşsız ve net şekilde çekip paylaşın.
Soruların hepsini yanıtlayın.
Kuşun beslenme programından da detaylı bahsedin. Hassas terazi varsa kuşun kaç gr olduğunu da tartın.

Herhangi bir veteriner kliniğine gidip sonu mec-mac ile biten ivermektin etken maddeli dış parazit damlası alın. Uygun gelirse şırıngaya 1 ml (20 damla) çektirin. Pahalı ise 5 damla bile çektirebilirsiniz,size kalmış.
İvomec olabilir,zimec olabilir vs.

Kuşun ense tüylerini aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla ilaçtan damlatın deriye gelsin. 15 gün sonra aynı ölçüde tekrar yapın,bitti.
Birkaç gün banyo yaptırmayın ilacın etkisi gitmesin. İlaç sonrası kaşıntı huzursuzluk olması normaldir korkmayın,geçicidir.
Önce parazit uygulaması yapılsın. Sonra diğer ihtimalleri de değerlendiririz. Ama Sorulara cevap verin.

Yardımlarınız için öncelikle teşekkür ederim. Kuşumun kuyruğu kopmuştu. Daha sonra kopan yerden kuyruk çıktıkça kendisi yoluyordu. Bende o sira mavi bir sprey var onu sıkıyordum. Böyle böyle 2 ay mı ne geçti. Bir sabah kalktım her yer kan içinde. Hemen veterinere götürdüm. Oradaki kuyruk köklerini koparıp kremledi. Boyunluk taktik. Daha sonra hergun temizlesin diye sprey(bioxi) sıkıp bepanthol sürüp verdiği kremi (furaderm) sürdüm. 5 gun boyunca hiç çıkarmadım. Sonra baktım çok zayıflamış 44 gr di 38 grama düşmüş. Sonra koltuk altlarini farkettim. Bizim burada alerji testi falan yapan yer yok.

Kremlerle tüylerin etkileşimi iyi olmuyor. Kuyruk tüyleri ise büyük ihtimalle yine çekecek. O bölgede genel olarak süreçte gelişen sorunlardan oluşmuş. Yeterli beslenemiyor veya sıkışık köklendiği için kuş rahatsız olup çekiyor. Bir miktar kan gelmesi çok normal :(

Merhabalar kusum bir anda ishal oldu. Sonra düzeldi. Bu gece sürekli olarak kusmaya başladı. Daha önce baska bir kusum bu hastalıktan ölmüstu. Veteriner vitaform kullan demisti.bsuan suyuna kattım. Ne yapmalıyım . Kusum 5.5 yaslarinda

Bir de çay içmeyi seviyor. Şekerli çay içti baya hehemdeondan sonra ishal oldu. Sonra kusmaya

Şekerli çay içirmek ne allah aşkına ? İlla içirecekseniz bari şekersiz içsin. Oda az miktar. Kusmaya başlamasının çayla alakalı olduğunu sanmıyorum. Dışkı resmi vr videosunu paylaşın.

1000071586.jpg
Kuşumun son hali. Bu süreçte mahvoldu. Birçok ilaç vermisti veteriner. Küçük küçük. Suyuna kattim günlerce

1000071591.jpg
Bir çok böyle ilaç verdi. Diğerleri bitti. 15 gun surdu bitmesi. Bu da 7 gündü. Lakin verince ishal oldu kustu vermedim.

Daha önce disi kusum cok kusarak yemeyerek kupkuru kuruyup ölmüstü. Veterinere goturmustum. Bana bu ilacı vermisti. Onda ise yaramadi ama bu kusuma verince sanki kusmasi duruyo. Ilacin uzerinde sindirime iyi gelir ayrica vitaminliymis. Saglikli kuslarima da arada veriyorum. Veterine verebilirsin demisti. Lakin duzeltmedi sadece anlik kusmasi duruyo sonra yiyo biraz sonra kusuyo1000071590.jpg

Vitaforma başlamışsınız madem devam edin. Eczaneden mikostatin alıp yarım suluğa mercimek tanesi kadar vitaform 10 damla da mikostatin katın. Dozları korkarak az katacaksanız hiç başlamayın. Veterinerin önerisini bile yapmadığınıza göre benimkini de yapmayabilirsiniz diye söylüyorum.
Vitaform 7 gün, mikostatin 14 gün kullanacaksınız..

Geri