Muhabbet kuşumun kursağı çok şiş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lunarbirb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

lunarbirb

iyikus.com Üyesi
Merhabalar,
Kuşumda nefes alma zorluğu ve iştahsızlık görüp veterinere götürdüm antibiyotik ve mantar için ilaca başladık ama iştahsızlığı iyice artınca elle beslemeye geçtim. Mama için de quik kuş maması kullandım(bulabildiğim tek mama idi) kuşumun kursağı ilk günden beri şişip duruyordu ama bugün ekstrem miktarlarda şişlik farkettim. bu mamadan kaynaklanıyor olabilir mi? asla bir şey yemiyor. Başka ne yedirebilirim. Kursağını şişirmeyecek. Bugün hastalıkta tedavide 5. günümüz. Kaka bile yapamıyordu. Şimdi koyu yeşil kaka yapıyor, beyaz kısmı da var ama tabi cıvık ve poposuna yapışıyor. Sol yanağı da acayip şişti. kursak beslemesi yaptığım için mi böyle oldu acaba?

Merhaba,geçmiş olsun.
Kuşunuzun videosunu ve dışkı resmini paylaşır mısınız?
Veterinerin verdiği ilaçlar nedir biliyor musunuz?Kullanımını nasıl yaptınız?
Kuşunızda başka belirti var mı?(Kusma,kusma hareketi,hapşurma,çok su içme-içmeme,dışkısında koku v.s.)

Şuan quik mamanın içeriğinden şüphelendiğm için petshoplar kapanmadan dışarı çıktım. Kusma hareketini yapıyor ama kusmuyor. Çok sık değil o hareketi yapması. Boynu boyunca şişlik var.sadece kabarık bir şekilde duruyor ve ara ara gazı atması için yardım etmeye çalışıyorum. Mama ile beslemeden önce yalnızca kursağı şişti ama mama beslemesinden sonra hafif bir salya durumu da oldu. Eve geçince fotoğraf ve videoyu halledeceğim. Kursak beslemesini kuş veterinerinin yayınladığı videoya göre yaptım.
Merhaba,geçmiş olsun.
Kuşunuzun videosunu ve dışkı resmini paylaşır mısınız?
Veterinerin verdiği ilaçlar nedir biliyor musunuz?Kullanımını nasıl yaptınız?
Kuşunızda başka belirti var mı?(Kusma,kusma hareketi,hapşurma,çok su içme-içmeme,dışkısında koku v.s.)

Kuşun güncel videosunu video sesi açık olacak şekilde paylaşın ve son dışkıları da flaşsız foto çekip paylaşın.
Kuşta öğürme kusma var mı ağzında veya dışkısında kötü koku var mı,zayıflama var mı kuşta..

Kuşun güncel videosunu video sesi açık olacak şekilde paylaşın ve son dışkıları da flaşsız foto çekip paylaşın.
Kuşta öğürme kusma var mı ağzında veya dışkısında kötü koku var mı,zayıflama var mı kuşta..
Zayıflama var. Tedaviye ilk başladığımda gagası kokuyordu ama şuan kokmuyo. Nefes alırken ses çıkarmıyor. İlk günlerde çıkarıyordu. Hatta kuyruğunu oynatması belirgin şekilde azaldı. Ama işte dediğim gibi ben şuan quik mamanın içeriğinden endişeleniyorum. Dosya boyutu çok büyük dediği için tivit şeklinde atacağım..

Kakası bu şekilde yanında başka bir kuş daha var. Normal kakalar onun. Sizce quik egg mamadan mıdır? Ona göre şuan pet shop kapanmak üzere

Zayıflama var. Tedaviye ilk başladığımda gagası kokuyordu ama şuan kokmuyo. Nefes alırken ses çıkarmıyor. İlk günlerde çıkarıyordu. Hatta kuyruğunu oynatması belirgin şekilde azaldı. Ama işte dediğim gibi ben şuan quik mamanın içeriğinden endişeleniyorum. Dosya boyutu çok büyük dediği için tivit şeklinde atacağım..

Kakası bu şekilde yanında başka bir kuş daha var. Normal kakalar onun. Sizce quik egg mamadan mıdır? Ona göre şuan pet shop kapanmak üzere
Anlattığınız belirtiler mantar belirtileri zaten. Kursağın şiş olması da mantar kaynaklı oluyor. Mantar gaz üretiyor..
İlaç sonrası olumlu gelişmeler olması,teşhisin doğru olduğunu gösteriyor. Mantar ilacı olarak ne kullanıyorsunuz,nasıl veriyorsunuz suyuna mı ağzına mı dozajı nedir?
Antibiyotik ismi nedir ve onu da nasıl kullandığınızı dozajı ile beraber yazınız.
Mantar ilacına 14 gün devam ediniz toplamda.
Antibiyotiğe ise 7 gün devam ediniz toplam.

Mama konusuna gelirsek,yumurta maması bozulmaya müsait bir üründür. Eğer mama yedikten sonra kötüleşme oluyorsa belirtiler hortluyorsa elinizdeki ürün bozuk olabilir. Paket nemli ise atın çöpe zaten.

Hastalık belirtileri mama vermeden önce başlamışsa mama kaynaklı değildir.
Dışkılara gelirsek iki çeşit dışkı var,bozuk olan normal değil zaten. Hasta kuşu ayrı kafese alın diğer kuşlarla temas etmesin iyileşene kadar.

Kuş kendi yemek yiyorsa besleme yapmayın kendisi yesin tohumdan. Pelet yem falan varsa verin yesin darı vs..

Elinizdeki ürünü başka kuşlar da yedi mi?

Mantar ilacını suya katarak veriyorsanız sabah öğle ve akşam olmak üzere günde 3 damla mama ile birlikte verin. Şişkinliğin sebebi mama değil merak etmeyin. Eğer tarihi geçmemişse kullanın mamayı.

çok teşekkür ederim. ilk iki gün kendisinin yemesini bekledim ama yemedi. bu sebeple ben de veterinere danışarak şırınga ile besleme yöntemine geçtim. artık ilacı da içmeyince ilacı da suyla karıştırarak şırıngayla vermeye başladım. dozajı artırayım o zaman veteriner günde iki defa demişti. ama hangi ilaçları verdiğini söylemedi. kuşları ayırmamamın sebebi birbirlerinin ağızlarına kusuyor olmaları. şuan eve geçtim birazdan video çekip yükleyeceğim

Mantar ilacını suya katarak veriyorsanız sabah öğle ve akşam olmak üzere günde 3 damla mama ile birlikte verin. Şişkinliğin sebebi mama değil merak etmeyin. Eğer tarihi geçmemişse kullanın mamayı.
Anlattığınız belirtiler mantar belirtileri zaten. Kursağın şiş olması da mantar kaynaklı oluyor. Mantar gaz üretiyor..
İlaç sonrası olumlu gelişmeler olması,teşhisin doğru olduğunu gösteriyor. Mantar ilacı olarak ne kullanıyorsunuz,nasıl veriyorsunuz suyuna mı ağzına mı dozajı nedir?
Antibiyotik ismi nedir ve onu da nasıl kullandığınızı dozajı ile beraber yazınız.
Mantar ilacına 14 gün devam ediniz toplamda.
Antibiyotiğe ise 7 gün devam ediniz toplam.

Mama konusuna gelirsek,yumurta maması bozulmaya müsait bir üründür. Eğer mama yedikten sonra kötüleşme oluyorsa belirtiler hortluyorsa elinizdeki ürün bozuk olabilir. Paket nemli ise atın çöpe zaten.

Hastalık belirtileri mama vermeden önce başlamışsa mama kaynaklı değildir.
Dışkılara gelirsek iki çeşit dışkı var,bozuk olan normal değil zaten. Hasta kuşu ayrı kafese alın diğer kuşlarla temas etmesin iyileşene kadar.

Kuş kendi yemek yiyorsa besleme yapmayın kendisi yesin tohumdan. Pelet yem falan varsa verin yesin darı vs..

Elinizdeki ürünü başka kuşlar da yedi mi?

Şişlik 2 güne kadar azalmaz, nefes almakta zorlanması artarsa buraya danışıp zaman kaybetmeden hemen eczaneden %2 lik iyot damla alırsınız. Yarım suluğa 1 damla katarak verirsiniz. Hatta alır almaz 1 damla iyotu 20 damla suyla seyreltip o seyreltiden bir damlasını ağzına damlatırsınız. Suyuna da katmaya başlarsınız.
Hatta bence yarın tedaviye ara verip araya iyot takviyesi sıkıştırılabilir. Bana troid büyümesi var gibi geldi çünkü.

Geri