Sabah gördüğüm de bu şekildeydi halâ bu şekilde tutuyor ne olmuş olabilir, ne yapmalıyım?
Triflucan veya zolax alınGeri dönüşleriniz için teşekkür ederim eczaneye gideceğim umarım vardir ama bulamazsam triflucan yada mikostatin yerine alternatif olarak ne alabilirim aynı etken maddeli olarak
Hocam pazartesi triflucan eczaneye getirecekler depodan, yalnız petshoptan da yem alırken kuşun durumunu kuş üretimi yapan bir arkadaş enjektörde baytril verdi bunu da kullanılabilir miyimTriflucan veya zolax alın
Baytril de iç mantar için kullanılmıyor mu?Flagyle ile baytril aynı anda kullanılmaz. Triflucana ek olarak ikisinden birini seçerek başlayın.
tüy döneminde oluşu genel bir durgunluk sağlıyor olabilir. Dışkısı kabul edilebilir seviyede görünüyor. Kafa döndürmesi de geçicidir diye yorumlamak lazım şu sürecinde. İstemsiz bir atma gibiyse bahsettiğiniz, farklı bir yorum yapmamız gerekir.Bugün güncelleme yapıyorum yaklaşık 3 ay geçti üzerinden eskisi gibi ayağını içine çekip o şekilde durmuyor ama ayağında ki kızarıklık ve şişlik devam ediyor birde kavramasında da bir sorun var tam ayağını kavrıyamiyor. Ve son zamanlarda da durgunluğu var genel olarak gözlemlediğim şeyler şu şekilde:
- Gün içinde normalden daha fazla uyuyor
- Nefes almasında bir problem var özellikle gece ve sabahın ilk saatlerinde bu şekilde nefes alıyor;
- dışkısı bu şekilde;https://hizliresim.com/pyh7ebz
-Ve ileri doğru kafasını uzatıp bu hareketi de yapıyor bu şekilde;https://hizliresim.com/lstptsm
-Birde bazen tünek de dururken birden kafası geriye doğru gidiyor.
Sürekli yem kusmasından dolayı kursak mantarı olabilir mi acaba ondan şüpheleniyorum Genel olarak durumu böyle, açıkçası bir hastalığı var gibi ama ne yapmalıyım bilmiyorum.
Evet Doğanay hocam ben önceden de birkaç konu açmıştım aslında 1 yıl oldu neredeyse o zaman genelde tüy dönemine denk geliyordu gözlemlediğim hal ve hareketleri o yüzden tam emin olamıyordum ama her gün kur kusmanın aşırı derecede olması nedeniyle ve yaşından da dolayı sanırım kendi kendini hasta etti bugünlerde pek hareketli değil yemini,suyunu yiyor ama bu öğürme hareketini gittikce sık yapmaya başlamasi ve kafasının geriye doğru gitmesi( çok fazla olmuyor arada sırada) bu gibi nedenlerden ilk olarak iç mantardan şüphelendimtüy döneminde oluşu genel bir durgunluk sağlıyor olabilir. Dışkısı kabul edilebilir seviyede görünüyor. Kafa döndürmesi de geçicidir diye yorumlamak lazım şu sürecinde. İstemsiz bir atma gibiyse bahsettiğiniz geriye gitme farklı bir yorum yapmak gerekiyor.
Yem kusma bir çok hastalığın ortak belirtilerinden. Doğrudan kursak ile alakalı demek yanlış olur ancak çoğunlukla ilk elenmesi gerekende odur.
Hocam triflucani alabildim lakin flaglyi bulamadım yarın birkaç eczaneye daha soracağım, ilk olarak triflucan'a başlasam olur mu?Ben size bir an önce flagyle başlamalısınız diyorum nokta.
Bir an önce triflucana başlayın sonra ilk fırsatta flagyle alın. Her dk önemli. Yarım suluğa her birinden 6 damlaHocam triflucani alabildim lakin flaglyi bulamadım yarın birkaç eczaneye daha soracağım, ilk olarak triflucan'a başlasam olur mu?
Hocam ağızdan da bir damla verebilir miyim?Bir an önce triflucana başla sonra ilk fırsatta flagyle alın. Her dk önemli. Yarım suluğa her birinden 6 damla
Birde bu süreçte hiç mama,kum,kalamar kemiği vermiyorum sadece yemle besleniyor başka bir şey vermek gerekiyor mu?Olur rahat yutturabiliyorsanız tabi
Şu tarz bir enjektörle her gün 1 damla veriyorumHocam bugün 4.gun olacak her gün ağzına bir damla veriyorum kaç gün daha devam etmeliyim sizce?