Muhabbet kuşumun sol tarafinda şişlik var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elçin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O kist oluşumunun sebebi büyük ihtimalle kilolu olmasından. Kilolu olması da hareketsizlikten olabilir. Ben akara ihtimal vermiyorum çünkü akar o kadar şişirecek kadar büyüse kuşu öncesinde boğarak öldürmüş olurdu.
Yine de dış parazit uygulaması yapın milyonda bir ihtimal olsa bile.
Diğer kuşlarınızı öldüren baytiril değil yanlış teşhis ve tedavi yöntemi. Misal okarak ; Mantar olan kuşa baytril değil hangi antibiyotik verilirse verilsin kuşun sonu ölümdür maalesef. Sorumlu antibiyotik değildir ama..
Ayrıca troid şişmesi solunum yolu enfeksiyonu sanılıp antibiyotiğe yükleniliyor bunu veterinerler de yapıyor dolayısıyla da kuş boğularak ölüyor.
Ben sizin yerinizde olsam 3 gün iyot desteği verir. Sonra carnispeed ve karaciğer destekleyici bir ürün kullanarak devam eder. Diyet uygular ve uçmaya teşvik ederdim. Yürüyerek hareket etmesi kilosuna etki etmez mutlaka yorulana kadar ve sık sık uçmalı.

Son düzenleme:
O kist oluşumunun sebebi büyük ihtimalle kilolu olmasından. Kilolu olması da hareketsizlikten olabilir. Ben akara ihtimal vermiyorum çünkü akar o kadar şişirecek kadar büyüse kuşu öncesinde boğarak öldürmüş olur.
Yine de dış parazit uygulaması yapın milyonda bir ihtimal olsa bile.
Diğer kuşlarınızı öldüren baytiril değil yanlış teşhis ve tedavi yöntemi. Mantar olan kuşa baytril değil hangi antibiyotik verilirse verilsin kuşun sonu ölümdür maalesef.
Ayrıca troid şişmesi solunum yolu enfeksiyonu sanılıp antibiyotiğe yükleniliyor bunu veterinerler de yapıyor dolayısıyla da kuş boğularak ölüyor.
Ben sizin yerinizde olsam 3 gün iyot desteği verir. Sonra carnispeed ve karaciğer destekleyici bir ürün kullanarak devam eder. Diyet uygular ve uçmaya teşvik ederdim. Yürüyerek hareket etmesi kilosuna etki etmez mutlaka yorulana kadar ve sık sık uçmalı.
Hocam ivomec kullaniyoruz düzenli olarak. Hocam yarın randevu var Ankara veteriner fakültesinde, veterinerin ne dedigini yarin size yazayim, sizin dediklerinizi yapmak bana çok uygun geldi çünkü kuşuma antibiyotik kullanmak istemiyorum. Veterinerliğe aslinda test yaparlar diye gidiyorum yorumlar pek iyi degil inşallah ilgilenirler ve dogru teşhisi koyarlar

Hocalarım merhaba. Biz Ankara Üniversitesi veterinerlik fakültesi cerrahi bölümüne gittik. Elle muayene yapildi ve şiş yerin yan röntgeni çekildi. Kursak mantari teşhisi kondu. Ilaç olarak mukostatin ve metamid verildi. Röntgenden kursak yapisi, kursak mantarina benziyor dedi

Hocalarım merhaba. Biz Ankara Üniversitesi veterinerlik fakültesi cerrahi bölümüne gittik. Elle muayene yapildi ve şiş yerin yan röntgeni çekildi. Kursak mantari teşhisi kondu. Ilaç olarak mukostatin ve metamid verildi. Röntgenden kursak yapisi, kursak mantarina benziyor dedi
verilen ürünleri kullanmakta sakınca olmaz. Umarım toparlar

Hocam Ümit hoca hiç önermemiş hatta metamid ile ilgilibi bir yazisi var
metamid gerekli durumlarda düşük dozda kullanılabilir. İlaç kutusundan görsel ekleyiniz yine de!
Mikostatin ihtiyacımız olan temel ilaç. Metamid ise yan işlevi için önerilmiş olsa gerek. Kursak atonisi yaşadığı için kuşunuz metoklopramid (Metpamid) gibi kursağı hareketlendiren ilaçlar başlanabilir.

Son düzenleme:
metamid gerekli durumlarda düşük dozda kullanılabilir. İlaç kutusundan görsel ekleyiniz yine de!
Mikostatin ihtiyacımız olan temel ilaç. Metamid ise yan işlevi için önerilmiş olsa gerek. Kursak atonisi yaşadığı için kuşunuz metoklopramid (Metpamid) gibi kursağı hareketlendiren ilaçlar başlanabilir.
Hocam elimde Care4 Birds'in fungistop ürünü var bunu kullansam olmaz mi?

eğer orijinal ürün olduğundan eminseniz kullanılabilir.
Eminim hocam. Hollanda üzerinden direkt satın almiş birinden böldürmüştüm 2 yıl önce. Aldiğim kişiye sordum İlaci nemsiz, kuru ve karanlik ortamda sakladiysaniz ve topaklanma yok toz halindeyse bozulmamiştir dedi.

Ya arkadaş ne mantarı ne mikostatini ne metpamiti:confused: kuşta kusma bile yok. O şişliğin kursak mantarında olan kursak şişmesiyle alakası yok. Zaten şişlik kursakta değil. Sağ taraf davul gibi şişmiş yüksek ihtimalle kitle var orada. Kuşlardan anlayan bir veterinere götürün iyice baksınlar..

Ya arkadaş ne mantarı ne mikostatini ne metpamiti:confused: kuşta kusma bile yok. O şişliğin kursak mantarında olan kursak şişmesiyle alakası yok. Zaten şişlik kursakta değil. Sağ taraf davul gibi şişmiş yüksek ihtimalle kitle var orada. Kuşlardan anlayan bir veterinere götürün iyice baksınlar..
Off hocam veterinerlik fakültesine gittim😔 hocam sizler yardim edin lütfen napalim biz. Kuşumda kusma yok ama öğürme hareketi ve sürekli ağzinda yem çevirme var. Napalim biz lütfen yardim edin

Sismenin bir sebebi olabilir ama mantar ve diğer bakteriyel durumlar.

Off hocam veterinerlik fakültesine gittim😔 hocam sizler yardim edin lütfen napalim biz. Kuşumda kusma yok ama öğürme hareketi ve sürekli ağzinda yem çevirme var. Napalim biz lütfen yardim edin

Alttaki linkte kuşlarla ilgilenen bir kaç veteriner yazılmış onları değerlendirin bence..

Kuşu elinize alıp kontrol edin elinize bir kitle geliyormu anlamaya çalışın. Yada içi sıvı dolu gibimi yada hava var gibimi bir kontrol edin..

Aslında bunu deneyimli veterinerin kontrol etmesi gerekir. Hatta röntgenden anlayan bir veteriner elle kontrol bile etmez. Ben kursak mantarına hiç ihtimal vermiyorum açıkçası..

Sismenin bir sebebi olabilir ama mantar ve diğer bakteriyel durumlar.
Hocalarim kuşum öğürme ve kusma hareketi yaparak ağzina 1 tane yem getirip saatlerce onu çeviriyor. Ama kusma yok. Altinda traş olmuş gibi kıllar ve siyah döküntüler var. Dış parazitimiz var, 20gün oldu yapali.

Alttaki linkte kuşlarla ilgilenen bir kaç veteriner yazılmış onları değerlendirin bence..

Kuşu elinize alıp kontrol edin elinize bir kitle geliyormu anlamaya çalışın. Yada içi sıvı dolu gibimi yada hava var gibimi bir kontrol edin..

Aslında bunu deneyimli veterinerin kontrol etmesi gerekir. Hatta röntgenden anlayan bir veteriner elle kontrol bile etmez. Ben kursak mantarına hiç ihtimal vermiyorum açıkçası..

Hocam şişlik yumuşak evimizin yakininda bir veteriner ablamiz var kanatli uzmani değil ama röntgen çekme aleti var ona çektirdik korkmasin kuşumuz o ablasina alişik, dış parazit için gittiğimizden dolayi taniyor onu.Veterinerimiz kontrol etti yumuşak, içinde sıvı var mı diye şırınga sokup çekti ve sarı sıvı çıkti. Kendisi kanatli uzmani olmadiği için biz de bugün veterinerlik fakültesine gittik, kursak mantari dediler işte

Kuş sindirim sıkıntısı yaşıyor. Bir ihtimal karaciğer rahatsızlığı olabilir. Benim önerim spor diyet ve karaciğeri destekleyerek ilerlemek..

Hocam şişlik yumuşak evimizin yakininda bir veteriner ablamiz var kanatli uzmani değil ama röntgen çekme aleti var ona çektirdik korkmasin kuşumuz o ablasina alişik, dış parazit için gittiğimizden dolayi taniyor onu.Veterinerimiz kontrol etti yumuşak, içinde sıvı var mı diye şırınga sokup çekti ve sarı sıvı çıkti. Kendisi kanatli uzmani olmadiği için biz de bugün veterinerlik fakültesine gittik, kursak mantari dediler işte
Ağzında veya boğazında beyaz lekeler var mı ? Kötü koku var mı ? Dışkıda veya ağızda..

Powerchol, carnispeed, prozim plus probiyotik bol egzersiz, ak darı ve aspur ağırlıklı beslenme.. Bol bol sebze

Yumuşak ve sıvı birikmesi var yani. Peki sıvının tamamını neden çekmedi veteriner?

Geri