Muhabbet kuşumun yanağında şişlik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arda E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arda E.

iyikus.com Üyesi
Son bir kaç gündür muhabbet kuşumun sol yanağı hafif şişikti, kavga etmiş olabilirler geçer diye düşündüm ama daha da büyüdü. Fotoğrafta çok belli olmuyor ama gözü de yanağıyla beraber şişti. Tam net fotoğrafını çekemedim maalesef kameradan korkuyor diye :(

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-06-18 at 16.22.40.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-18 at 16.22.40.jpeg
    36.6 KB · Görüntüleme: 9
Hocam merhaba, imkan varsa veteriner görmeli. Bu şişme durumu ilerlediğinde tedavisi zor oluyor. Bir kaç nedeni olabilir sismenin.

Hocam merhaba, imkan varsa veteriner görmeli. Bu şişme durumu ilerlediğinde tedavisi zor oluyor. Bir kaç nedeni olabilir sismenin.
Bulunduğum yerdeki hiç bir veteriner kuşlara bakmıyor maalesef. Şişliğin olduğu yere dokununca hafif sertlik var ama dokununca canı acımıyor tepki vermiyor hiç. Önerebileceğiniz bir tedavi yöntemi var mıdır acaba?

Bir de önceki günlere göre yanağındaki şiş biraz daha indi ama göz çevresi hala büyük.
(ilk fotoğraf şiş olan taraf, ikinci fotoğraf normal)

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-06-19 085824.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-19 085824.png
    183.1 KB · Görüntüleme: 12
  • Ekran görüntüsü 2023-06-19 085959.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-19 085959.png
    78.4 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Eczaneden öncelikle bir göz damlasi almalısınız. Yanak bölgesinin şişmesi ise daha komplike

Bulunduğum yerdeki hiç bir veteriner kuşlara bakmıyor maalesef. Şişliğin olduğu yere dokununca hafif sertlik var ama dokununca canı acımıyor tepki vermiyor hiç. Önerebileceğiniz bir tedavi yöntemi var mıdır acaba?
Konum olarak İzmir demişsiniz de İzmir'de yaşayıp bunu nasıl diyebiliyorsunuz ki ? Birden fazla klinik kuşlar üzerinde başarılı çalışmalar yapıyor. Bu tarz oluşumlara yüksek ihtimalle cerrahi müdahile şart.

Konum olarak İzmir demişsiniz de İzmir'de yaşayıp bunu nasıl diyebiliyorsunuz ki ? Birden fazla klinik kuşlar üzerinde başarılı çalışmalar yapıyor. Bu tarz oluşumlara yüksek ihtimalle cerrahi müdahile şart.
Yakın çevremde olmadığını kastetmiştim. Veteriner bulduk bu gün gideceğiz umarım kötü bir şey çıkmaz.

Dün veterinere gittik, yağ bezesi olduğunu söyledi. Çok büyümediğinden kendilerinin patlatmayacağını, kuşun patlatmasının daha sağlıklı olacağını söylediler. E vitamini takviyesi yapmamızı ve bölgeye terramycin uygulamamızı söylediler. Dün tedaviye başlamıştık ki az önce uyandığımda kendisinin patlattığını gördüm :). Bölgeyi temizledim kuruttum şu anda durumu iyi. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Sağlıcakla.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-06-22 at 10.00.01.jpeg
    WhatsApp Image 2023-06-22 at 10.00.01.jpeg
    88.5 KB · Görüntüleme: 8
Geri