Muhabbet kuşumuz hasta oldu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OXYGEN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OXYGEN

Yeni Üye
Selam Arkadaşlar.
Muhabbet kuşumuz 2 gün oldu ishal görüştüğüm deneyimli Kuşçu arkadaşlara götürdüm. İshal olmuş dediler. İlaç aldım suyuna katıyorum. Halsiz hareketsiz ve birde bugün az da olsa kusmaya başladı. Yutkunma hareketleri yapıyor. Oğlumda çok üzgün bizde ailecek üzgünüz canımız çok sıkıldı. Bugün veterinere de götüreceğim. Yapmam gereken ne var acaba yardımlarınızı bekliyorum. Fotoğraf atıyorum

Ekli dosyalar

• 177CA8DD-86C2-4959-9601-A7E3771B55E9.jpeg
    177CA8DD-86C2-4959-9601-A7E3771B55E9.jpeg
    790.7 KB · Görüntüleme: 20
  • E295C0A5-D671-496E-ADC0-38427D2029EC.jpeg
    E295C0A5-D671-496E-ADC0-38427D2029EC.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 19
  • A702DFDF-2F37-48CD-A36E-7FCE0841CBB7.jpeg
    A702DFDF-2F37-48CD-A36E-7FCE0841CBB7.jpeg
    34 KB · Görüntüleme: 19
  • ACDF0ED4-B425-4DC0-A34C-761B86C3BC72.jpeg
    ACDF0ED4-B425-4DC0-A34C-761B86C3BC72.jpeg
    36.6 KB · Görüntüleme: 19
  • 16D262A8-C91D-46C7-8A2F-332006A2CF38.jpeg
    16D262A8-C91D-46C7-8A2F-332006A2CF38.jpeg
    61.3 KB · Görüntüleme: 20
Kuşun gözünün etrafında nasıl bir tüy patlamadır o. Mantar sandım. Mantar gibide duruyor emin olamadım

Oyla 0
Kuşun gözünün etrafında nasıl bir tüy patlamadır o. Mantar sandım. Mantar gibide duruyor emin olamadım
Kafesini sürekli temizleriz kurularız. Vücudunu kontrol ettim bir anormallik yok. Kuşçu bir arkadaş tüt dökme zamanı göz etrafı ondandır dedi. Bütün veterinere götüreyim dedim. Veteriner kuşlara yapabileceğimiz bir şey yok dedi. Sıcak suya vicks koyun nefesi açılır dedi ancak nefes problemi yaşamıyor. Ara sıra yutkunma hareketi yapıyor ve bugün 2 defa az miktarda kustu. Acaba boğaz mantarımı var diye düşündüm Kuşçu arkadaş boğaz mantarı olduğunu düşünmüyorum dedi. Kafesine darı koyduk içme suyuna ishal ilacı ekledim şimdi bir odaya koyup düşük derecede elektrikli ısıtıcıyı açtım. Üşütmüş olma ihtimaline karşı. 1-2 saat böyle gözlemleyeceğiz. İnşallah iyiye gider.

Oyla 0
Ben mantar göremedim. Göz çevresinde çok sayıda patlamamış tüy kapsülleri var. O kısımları banyoyla yumuşatırsanız iyi olur. İyi bir b vitaminiyle desteklenmesi gerek. Quiko biyotin ya da Röhnfried bt amin b. Elinizde b vitamini yoksa polivitle kısa süreliğine destekleyin derim. Patlamayan kapsüllerin azar azar çekildiğini okumuştum.
Ben başka bir şey göremedim, belki ustalar dahasını görür.

Oyla 0
Ben mantar göremedim. Göz çevresinde çok sayıda patlamamış tüy kapsülleri var. O kısımları banyoyla yumuşatırsanız iyi olur. İyi bir b vitaminiyle desteklenmesi gerek. Quiko biyotin ya da Röhnfried bt amin b. Elinizde b vitamini yoksa polivitle kısa süreliğine destekleyin derim. Patlamayan kapsüllerin azar azar çekildiğini okumuştum.
Ben başka bir şey göremedim, belki ustalar dahasını görür.
Vitamin ve ishal ilacı aynı içme suyunun içine karıştırılabilirmi?

Oyla 0
Muhtemelen kuşunuz üşüttü. Tüy dönemindeyken kuşlar en savunmasız süreçlerini yaşarlar ve eğer iyi bakılmazsa zararlı bakterilerin üreme hızı artar. Bu süreçte probiyotik katkısı vermek gerekir. Aynı şekilde B+Protein katkıları.
Kusma sebebi de iç mantar kaynaklı olabilir ya da herhangi bir kursak enfeksiyonu.

Oyla 0
Hayır karıştırmayın ikisini. Dışkı kontrolü yapıldı mı? Yani ishal olduğuna emin miyiz? İshal ilacı dediğiniz ilaç nedir?
Dışkı kontrolünü dünden beri beyaz kağıt sererek yapıyorum ishali gayet belirgin. Suyuna ishal ilacı kattıktan sonra az önce biraz hareket yaptı. Sanki sabah ki durumuna göre birazcık daha iyi gibi. İnşallah düzelir. Ara ara ısıtıcıyı açıyorum ortam ısısını korumak için. Ama darı koymuştuk hala yemedi. Önceki yemini tamamen boşalttım. Darı yesin diye, sadece darı var. Yarında yeni yem alacağım Garden marka, önceden onu kullanıyordum değiştirdim ondan mı oldu böyle diyen soru işaretlerim var.

Oyla 0
Şimdilik bunu kullanınız. Eğer 2-3 gün içerisinde geçmez ya da toparlama göstermez ise daha profesyonel bir ürüne geçmeniz için tavsiyelerde bulunuruz.

Oyla 0
Geri