muhabbet kuşunda kanat kasılması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bahare
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bahare

iyikus.com Üyesi
merhaba, çok sık olmamakla birlikte ara sıra Bulut un kanadında kasılma oluyor ve kanadını hareket ettiremiyor, kanadı nasılsa o şekilde kalıyor , sebebi ne olabilir acaba, yardımınızı rica ederim, teşekkürler.

El muayenesi yapmanızı öneririm. Tüy kökü kırıkları ve kistlerden kaynaklanıyor genelde.

El muayenesi yapmanızı öneririm. Tüy kökü kırıkları ve kistlerden kaynaklanıyor genelde.
Doğanay Bey, 10-15 sn stres oluyor ama uçuyor da, uçmasında sıkıntı olmuyor çok şükür. bi yere çarpmasın die ben de onunla koşturuyorum . bu muayeneyi nasıl değerlendirmem gerekir? yorumunuzu rica ederim.

Kanat tüylerinin kök kisimlarini elinizle yoklamaniz gerekiyor. Bir anormallik varsa mercimek tanesi ya da biraz daha ufak şişlikler göreceksiniz, elinize gelecek. Tabi varsa

Kanat tutulmaları enfeksiyon, vitamin mineral eksiklikleri, iç parazit gibi sebeblerdende kaynaklı olabilir..
  • Öncelikle iyi bir multivitamin&multimineral takviyesi yapın bir kaç gün..
  • Ardından bir iç parazit ilacı kullanın..
  • Bunlardan sonra yine kanat tutulması yaşarsanız antibiyotik tedavisi gerekebilir...

Kanat tutulmaları enfeksiyon, vitamin mineral eksiklikleri, iç parazit gibi sebeblerdende kaynaklı olabilir..
  • Öncelikle iyi bir multivitamin&multimineral takviyesi yapın bir kaç gün..
  • Ardından bir iç parazit ilacı kullanın..
  • Bunlardan sonra yine kanat tutulması yaşarsanız antibiyotik tedavisi gerekebilir...
merhaba, elimde

Röhnfried in gerwit-usne gano-bt amin forte-entrobac -elektrolit- bir de tüy dökümünde kullandığım bir ürün var ismini hatırlayamadığım. bunları düzenli kullanmaya çalışıyorum. iç paraziti yapalı 1 ay kadar oldu. Doğanay hocanın dediği gibi elle muayene edeyim dedim ama izin vermedi kerata :cautious: bahsettiğiniz antibiyotik nedir hocam? nasıl kullanmalı? hatırladım, tollyamin :)

merhaba, elimde

Röhnfried in gerwit-usne gano-bt amin forte-entrobac -elektrolit- bir de tüy dökümünde kullandığım bir ürün var ismini hatırlayamadığım. bunları düzenli kullanmaya çalışıyorum. iç paraziti yapalı 1 ay kadar oldu. Doğanay hocanın dediği gibi elle muayene edeyim dedim ama izin vermedi kerata :cautious: bahsettiğiniz antibiyotik nedir hocam? nasıl kullanmalı? hatırladım, tollyamin :)

Ben sadece ihtimalleri söyledim hemen antibiyotik kullanmaya gerek yok özelliklede kuşta bir hastalık belirtisi yoksa.. Önce Doğanay'ın söylediği gibi tüy diplerinide kontrol etmeye çalışın.. Tüylerde de bir sıkıntı yoksa bir süre kuşun daha yakından gözlemleyin. Kanat tutulmaları devam ederse tekrar yazın yardımcı oluruz inşaallah..

Ben sadece ihtimalleri söyledim hemen antibiyotik kullanmaya gerek yok özelliklede kuşta bir hastalık belirtisi yoksa.. Önce Doğanay'ın söylediği gibi tüy diplerinide kontrol etmeye çalışın.. Tüylerde de bir sıkıntı yoksa bir süre kuşun daha yakından gözlemleyin. Kanat tutulmaları devam ederse tekrar yazın yardımcı oluruz inşaallah.

Ben sadece ihtimalleri söyledim hemen antibiyotik kullanmaya gerek yok özelliklede kuşta bir hastalık belirtisi yoksa.. Önce Doğanay'ın söylediği gibi tüy diplerinide kontrol etmeye çalışın.. Tüylerde de bir sıkıntı yoksa bir süre kuşun daha yakından gözlemleyin. Kanat tutulmaları devam ederse tekrar yazın yardımcı oluruz inşaallah..

Merhaba, yok çok şükür bir hastalık belirtisi. Biraz tüye girdi, tolyamin ile destekliyorum. Dara düştüğümüzde, ağrıtırız yine başınızı, çok teşekkürler.

Geri