Muhabbet kuşunun dışkısı ishal gibi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Brkmrv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Brkmrv

iyikus.com Üyesi
2 adet kuşum var birinin dışkısı bı süredir bu şekilde bazende sadece su gibi yapıyor salı ve persembe enteobac verdim bugünde gene enteobac koydum yarım suluga çay kaşığının ucu ile hareketliliğine yemesinde icmesinde keyfinde herhangi bir problem yok gayet hareketli ucuyo otuyo diğer kuşla oynuyo gagalasiyo ne yapmam gerek tesekkurler
1.Bu dunaksam çektiğim foto gün icinde yaptiklari
2.Bunuda sabah çektim geceden sabaha

Dışkının etrafında leke bırakması bakteriyel enfeksiyona işaret ediyor bildiğim kadarıyla.Yine de daha bilgili hocalarım görsün önce.Eğer bakteriyel enfeksiyon ise sulphamezathine,bactrim kullanımı sorununuzu çözebilir.
Sulphamezathine koksidiyoz için kullanılıyor yazıyor internette, dediğim gibi yine diğer hocalarım da görsün benim bilgim yetersiz maalesef bildiğim kadarıyla anlattım

O zaman görüp cevap vermelerini bekleyelim hocam genede teşekkür ederim
Aynen.Dediğim gibi bakteriyel enfeksiyon ise(dışkının etrafına leke bırakması tipik işaretidir) bactrim şurup işinizi görür ama reçetesiz yazılmıyor ,sağlık ocağına yazdırabilirsiniz.Tam dolu suluğa 6-7 damla damlatacaksınız,her gün yeniden hazırlanacak.Kuşlara ilaç kullanırken kafesten kuş kumu çıkarılmalı.Bir de genel hijyen kurallarına dikkat etmelisiniz,yemi tozlu olmamalı ,kafes temizliği vs.İlaç kullanımı bitince 2-3 gün probiyotik takviyesi yapmanız gerek çünkü antibiyotikler hem zararlı hem de faydalı tüm bakterileri öldürür ,bunların takviyesi mutlaka yapılmalı.Benim bildiklerim bunlar,tam teşhisten emin olamıyorum o yüzden daha bilgili arkadaşlarım da baksınlar ancak bu verdiğim genel bilgiler de aklınızda bulunsun.

Aynen.Dediğim gibi bakteriyel enfeksiyon ise(dışkının etrafına leke bırakması tipik işaretidir) bactrim şurup işinizi görür ama reçetesiz yazılmıyor ,sağlık ocağına yazdırabilirsiniz.Tam dolu suluğa 6-7 damla damlatacaksınız,her gün yeniden hazırlanacak.Kuşlara ilaç kullanırken kafesten kuş kumu çıkarılmalı.Bir de genel hijyen kurallarına dikkat etmelisiniz,yemi tozlu olmamalı ,kafes temizliği vs.İlaç kullanımı bitince 2-3 gün probiyotik takviyesi yapmanız gerek çünkü antibiyotikler hem zararlı hem de faydalı tüm bakterileri öldürür ,bunların takviyesi mutlaka yapılmalı.Benim bildiklerim bunlar,tam teşhisten emin olamıyorum o yüzden daha bilgili arkadaşlarım da baksınlar ancak bu verdiğim genel bilgiler de aklınızda bulunsun.
Teşekkür ederim bilgiler için bakalım üstadlar ne diyecekler

Geri