?Maalesef bu ilerlemiş bir enfeksiyon. Mutlaka veterinerin görmesi gerekiyorGözünü kaybedebilir geç kalınırsa.
Veterinere götürdük. Enfeksiyon dedi. Ama aynı zamanda o kadar şiş ki hava keseleriyle ilgili bir sıkıntısı da var dedi. Zaten ele alınınca korktu ve nefes alırken vik viklemeye başladı.Bir güvercin videosu vardı, bulamadım. O kesenin altında yağ bezesi gibi ya da arpacık şişmiş bir kitle çıkartıyorlardı. Korkunç görünse de aşırı ileri vakalarda benzer bir durum evcillerde de oluyor. Şuan o evrede değil tabi.
Acil bir durum ancak yoğun telaş yapmayınız. Eğer imkan el vermiyorsa göz için kullanılan gentagut, teramycin denemeleri ile bir miktar küçültülebilir ancak tam çözümü sağlamaz.
Teşekkürler. Haberdar ederim tabi ki. 1 hafta bunları kullanıp kontrole getirin dediler, düzelir inşallah minnakçok geçmiş olsun. Mutlaka durumdan haberdar edersen sevinirim. 28 çok alt sınır![]()
Evet dün veteriner de söyledi bu dediğinizi. Henüz kistik hale gelmemiş ilaçlarla toparlıcaktır inşallah dedi.Bir güvercin videosu vardı, bulamadım. O kesenin altında yağ bezesi gibi ya da arpacık şişmiş bir kitle çıkartıyorlardı. Korkunç görünse de aşırı ileri vakalarda benzer bir durum evcillerde de oluyor. Şuan o evrede değil tabi.
Acil bir durum ancak yoğun telaş yapmayınız. Eğer imkan el vermiyorsa göz için kullanılan gentagut, teramycin denemeleri ile bir miktar küçültülebilir ancak tam çözümü sağlamaz.
Merhabalar.
Arkadaşlarımdan birinin kuşunun göz çevresi bu haldeymiş. Veterinere götürelim diye aradı ama öncesinde ben sizlere de danışmak istedim.
3 gün oldu ilaçlara başladıkları, maşallah baya toparlamış. Şişliği inmiş epey çok şükür.Antibiyotik ve damla ile kısa sürede toparlar inşaallah merak etmeyin...
Amoksisilin için 1 hafta kullanın kontrole gelin dediler. Mesajınızı aynen iletiyorum arkadaşıma, teşekkürler.?hava keselerinde bakteri varsa tam sökmek biraz zordur tedavi duruma göre 2-4 hafta sürebilir. amoksisilin bu kadar uzun sure kullanamaz
bu tedavi bitince vikleme tam düzelmezse kuşu dinlendirip doksisiklin+tylosin tartarat karışımı ya da tilmikosin kullanmaniz gerekebilir aklınızda bulunsun.
antibiyotik sonrası 3-5 gün mikostatin kullanmanız da önemli
Amoksisilin için 1 hafta kullanın kontrole gelin dediler. Mesajınızı aynen iletiyorum arkadaşıma, teşekkürler.?