Muhabbet kuşunun poposuna yapışık dışkı

taharkci

iyikus.com Üyesi
İyi günler. Muhabbet kuşum hasta olmuştu veteriner hekim Baytril 2.5 vermişti. İlacı kullandık fakat pek işe yaramadı gibi. Kuşumun fotoğraflarını bırakıyorum. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.
Watch VID-20250214-WA0003 | Streamable (kuşun videosu).

Ekli dosyalar

Tüyemi girmiş benmi öyle gördüm ?@Doğanay Y. Hocam ben yalnış yönlendirmeyeyim arkadaşıda,tüy döneminde kuşlar karın ağrısı çektiği için hasta gibi görünmeleri hatta kusmaları normal sayılmıyormu ? Sanki boşuna ilaç kullanılmış gibi geldi bana.Kuşun kafasında tüy tüp çükleri var.

Son düzenleme:
Tüyemi girmiş benmi öyle gördüm ?@Doğanay Y. Hocam ben yalnış yönlendirmeyeyim arkadaşıda,tüy döneminde kuşlar karın ağrısı çektiği için hasta gibi görünmeleri hatta kusmaları normal sayılmıyormu ? Sanki boşuna ilaç kullanılmış gibi geldi bana.Kuşun kafasında tüy tüp çükleri var.
Hayır hocam hayvan bitik durumda.

Röntgen ve dışkı tahlili yapan veterinere götürmeniz gerekiyor burada ne desek boş,bir sürü sebep var,organ yetmezliği olabilir,yağlanma olabilir,kursak mantarı olabilir,üşütme kaynaklı enfeksiyon olabilir,solunum problemi olabilir,megabakteri başlangıcı olabilir,trikomonas olabilir,zehirlenme olabilir.Bir sürü sebep var.
Kuşunuz ancak röntgen ve dışkı tahlili sonucu yazılan ilaçlar ile iyileşebilir.Elle teşhis konulmaz.Zaten baytril geniş sempktrumlu antibiyotik olduğu için sadece elle muayene ettiyse hastalığını bulamadığı için vermiştir.

Hayır hocam hayvan bitik durumda.
Hocam tekrardan merhaba yardımınıza ihtiyacım var kuşumu veterinere götürdüm üniversitenin hayvan hastanesine ishal olmuş vitamin ver sıcak tut diyerek geçiştirdi lakin içime sinmedi. Olduğum şehirde gezmediğim veteriner kalmadı hiçbiri kuşa bakmıyor. En son düzenli alışveriş yaptığım petshopa sordum adam veteriner hekimmiş normalde aspur, kenevir tohumu daldarı ve entrobac kullanmamı söyledi. Hayvan kenevir tohumunu hiç yemiyor. İştahı sadece daldarıya var normal yemini yemiyor arada bir su da içiyor. Lakin poposu bitik durumda. Çok kaka birikiyor elimden geldiğince temizlemeye çalışıyorum lakin kuş hem izin vermiyor hem de veteriner kendin temizleme zarar verirsin demişti. Kuş entrobac kullanmaya basladıgımızdan beri tünekte durmaya başladı öncesinde yerde uyuyordu. Şuan tünekte ama tabiki ne konuşuyor ne ötüyor. Poposu için yapmam gereken bir şey var mı birikmemesi için?

Bir de goldwings diar verdi suyuna damlatmam için söylemeyi unutmuşum.
Hocam tekrardan merhaba yardımınıza ihtiyacım var kuşumu veterinere götürdüm üniversitenin hayvan hastanesine ishal olmuş vitamin ver sıcak tut diyerek geçiştirdi lakin içime sinmedi. Olduğum şehirde gezmediğim veteriner kalmadı hiçbiri kuşa bakmıyor. En son düzenli alışveriş yaptığım petshopa sordum adam veteriner hekimmiş normalde aspur, kenevir tohumu daldarı ve entrobac kullanmamı söyledi. Hayvan kenevir tohumunu hiç yemiyor. İştahı sadece daldarıya var normal yemini yemiyor arada bir su da içiyor. Lakin poposu bitik durumda. Çok kaka birikiyor elimden geldiğince temizlemeye çalışıyorum lakin kuş hem izin vermiyor hem de veteriner kendin temizleme zarar verirsin demişti. Kuş entrobac kullanmaya basladıgımızdan beri tünekte durmaya başladı öncesinde yerde uyuyordu. Şuan tünekte ama tabiki ne konuşuyor ne ötüyor. Poposu için yapmam gereken bir şey var mı birikmemesi için?

Baytril, enrocure, caremycin, nifuramycin, salmomix, cipro gibi ilaçlardan bir tanesine başlamalısınız. Vitamin ve düz yem değişimi ile toparlayacak bir durumda değil.

Geri