Muhabbet kuşunun yavrusunu neden ısırır?

Esra hazar

iyikus.com Üyesi
Kuşlarım yavru çıkardı ve yavruların tüyleri çıkmaya başlayınca tüylerini koparıyor ve bazı yerlerini kanatıyor şimdilik anne kuşu kafesten ayırdım ama baba da ısırıyor olabilir bilmiyorum.
IMG-20220217-WA0000.jpg

Çözüm
Aynı sorunu bende yaşadım 2 kuluçkada. İlk kuluçkadan aldığım yavruları destek takviyelerle tüylendirdim. Bizimkilerin stres kaynaklıydı. Sizinki mineral eksikliğinden vs olabilir. Bana önerilen çözümleri okuyabilirsiniz;

Aynı sorunu bende yaşadım 2 kuluçkada. İlk kuluçkadan aldığım yavruları destek takviyelerle tüylendirdim. Bizimkilerin stres kaynaklıydı. Sizinki mineral eksikliğinden vs olabilir. Bana önerilen çözümleri okuyabilirsiniz;

Çözüm
Maalesef çok sık gözlemlediğim bir sorun son zamanlarda. Şuanda da başıma gelen bir çiftim var.
Eğer ilk kez yapıyorsa mineral, iyot eksiklikleri ile toparlıyor ancak her seferinde her kuluçka da tekrar ediyorsa sorununuz, kalıtsal bir durumdur ve huydur

Benim kuşlara babası bakmadı annede bakmıyor bana kaldı yavrular başka bir yavrulu kuşun altına koysam bakarmı
Eğer o diğer yavrulu kuşların bebekleri ortalama aynı güne yakınlarsa konulabilir. Bazı dişiler istemiyor bu nedenle koyduğunuzda gözlem yapınız başında oturup. İlk beslemesini fark ettiğinizde sorun yoktur denilebilir.

Geri