Nasıl kuş almalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mlsblt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mlsblt

Yeni Üye
Merhabalar benim 10 aylık bir dişim var. Ona bir erkek eş almak istiyorum ama bu erkek eş kaç aylık olmalı? 10 aylık olursa bana nasıl alıştırabilirim çünkü artık büyümüş bir kuş olacak alışmakta zorlanabilir mi? kısacası nasıl bir kuş almalıyım?

Merhaba, eşleme için kuş alınıyorsa maalesef alıştırmak imkansıza yakın olacaktır. 1 yaş ve üzeri alınabilir ancak genç olması her zaman daha iyi olacaktır. 1 -2 yaş arası ideal eşleme için. Bir de evcil erkeklerin eşleşmeye yöneltilmesi zor oluyor. Bu yönden de düşünmek gerek.

Oyla 0
Merhaba, eşleme için kuş alınıyorsa maalesef alıştırmak imkansıza yakın olacaktır. 1 yaş ve üzeri alınabilir ancak genç olması her zaman daha iyi olacaktır. 1 -2 yaş arası ideal eşleme için. Bir de evcil erkeklerin eşleşmeye yöneltilmesi zor oluyor. Bu yönden de düşünmek gerek.
ben yavru istemiyorum aslında sadece yalnız kalmaması için düşünmüştüm

Oyla 0
KEsinlikle yalnız kalmamalı. Bu nedenle en az 6 aylık bir erkek alınmalı

Oyla 0
Yani bir miktar ilgisinin yönü değişir ancak iyi egitimli ise genelde sorun az oluyor.

Oyla 0
peki dişim bana yabanileşir mi erkek bir kuş aldığımda.
Şöyle ki zaten yeni bir kuş aldığınızda 10-14 gün kadar karantinada tutmanızı öneriyorum yani ikisini hemen birleştirmeyin. Yeni gelen kuşta herhangi bir hastalık olabilir o süre zarfında erkek olan kuş size biraz alışırsa çok sorun yaşamazsınız.

Oyla 0
Geri