Merhabalar benim 10 aylık bir dişim var. Ona bir erkek eş almak istiyorum ama bu erkek eş kaç aylık olmalı? 10 aylık olursa bana nasıl alıştırabilirim çünkü artık büyümüş bir kuş olacak alışmakta zorlanabilir mi? kısacası nasıl bir kuş almalıyım?
ben yavru istemiyorum aslında sadece yalnız kalmaması için düşünmüştümMerhaba, eşleme için kuş alınıyorsa maalesef alıştırmak imkansıza yakın olacaktır. 1 yaş ve üzeri alınabilir ancak genç olması her zaman daha iyi olacaktır. 1 -2 yaş arası ideal eşleme için. Bir de evcil erkeklerin eşleşmeye yöneltilmesi zor oluyor. Bu yönden de düşünmek gerek.
peki dişim bana yabanileşir mi erkek bir kuş aldığımda.KEsinlikle yalnız kalmamalı. Bu nedenle en az 6 aylık bir erkek alınmalı
Şöyle ki zaten yeni bir kuş aldığınızda 10-14 gün kadar karantinada tutmanızı öneriyorum yani ikisini hemen birleştirmeyin. Yeni gelen kuşta herhangi bir hastalık olabilir o süre zarfında erkek olan kuş size biraz alışırsa çok sorun yaşamazsınız.peki dişim bana yabanileşir mi erkek bir kuş aldığımda.