Ne yapacağımı bilemedim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ırmak34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ırmak34

Forum Sakini
Kusura bakmayın tekrardan bu aralar çok rahatsız ediyorum. Kuşum Lila öncede kusma hareketleri yapıyordu ama kusmuyordu. Önceden açtığım konu başlıklarında uzmanların tavsiyelerini dikkate alarak ve kuşumu gözlemleyerek başlasam mı başlamasam mı arasında gidip geliyordum. Bu aralar kuşumun dışkıları da pek iyi değil. 3 gün boyunca mikostatin ilacı kullansam kuşa herhangi bir yan etkisi olur mu? Dışkılarını ekliyorum hemen. Ya da dışkılarında ne gibi bir sorun var? Probiyotik kullanıyorum haftada ya 1 gün ya da 2 gün. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Video: Streamable Video

Ekli dosyalar

• F97AFDFC-994F-4259-9F93-B75E1F592C8B.jpeg
    F97AFDFC-994F-4259-9F93-B75E1F592C8B.jpeg
    951.3 KB · Görüntüleme: 13
  • 43470649-B82E-486D-AEF3-2561EA1B6218.jpeg
    43470649-B82E-486D-AEF3-2561EA1B6218.jpeg
    664.6 KB · Görüntüleme: 13
Okuyup ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ya normalde gerçekten sağlıklı duruyor ama gün içerisinde bazen kanat titremesi çok oluyor ve dışkıları günden güne daha da değişik bir hal alıyor. İnsan endişe ediyor acaba bir şeyi var mı diye. Probiyotik kullanıyorum fakat kendisi sebze meyve hiç yemiyorı kaç kere denedim maalesef ya korkuyor ya da tadını denemek istediğinde kafasını sağ sola sallıyor.

Son düzenleme:
Oyla 0
Est... İnanın çok sağlıklı... Sebze meyve siz verin yiyecektir... Dışkıları da normal. Gayet neşeli de duruyor... Tüyleri de çok sağlıklı güzel...

Oyla 0
Tavsiyelerinizi dikkat ederek sebze ve meyve yedirmeye çalışacağım. Çok sağ olun güzel yorumlarınız için ?✨

Oyla 0
Mikostatin ilaç kürü gibi 3,4 gün amaçlı kullanilabilir. Peşine mutlaka kuvvetli takviyeler verilmeli bir o kadar süre

Oyla 0
Merhaba,
Günde 1-2 kere yaptığını görüyorum. Diğer yeni gelen kuşumda da aynı durum söz konusu ama yeni gelen kuşumla aynı kafeste değiller tedbir amaçlı hala gözlemliyorum.

Oyla 0
Merhaba tekrardan,
Bu gün o zaman 3 gün boyunca mikostatin (7 damla) suluğuna koyacağım. Diğer kuşa da bu kürü yapmayı planlıyorum. Bundan 6 ay once mikostatin ilaci almistim ama yenisi alacagim. Kür bittikten sonra probiyotik ve vitaminle takviye yaparım umarım doğru bir planlama yapmışımdır. Tekrardan teşekkür ederim o kadar konu açtım hep yardımcı oldunuz bıkmadan. Teşekkür ederim. Gelişmeleri yazacağım.

Oyla 0
Merhaba tekrardan,
Bu gün o zaman 3 gün boyunca mikostatin (7 damla) suluğuna koyacağım. Diğer kuşa da bu kürü yapmayı planlıyorum. Bundan 6 ay once mikostatin ilaci almistim ama yenisi alacagim. Kür bittikten sonra probiyotik ve vitaminle takviye yaparım umarım doğru bir planlama yapmışımdır. Tekrardan teşekkür ederim o kadar konu açtım hep yardımcı oldunuz bıkmadan. Teşekkür ederim. Gelişmeleri yazacağım.
Ben olsam basta seker ve alkol içerdiği icin Mikostatini tercih etmem. Kekik ve papatya cayiyla duruma bakarim. Kekik cayini taze olmak sartiyla gunde 4 defaya kadar verebilirsiniz. Kekik deyip geçmeyin mantar icin gercekten ise yaradığını gozlemledim. Papatya cayi da ishal icin yardimcidir.

Oyla 0
Öncelikle çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Peki kekik çayını nasıl yapabilirim? O zaman doğal yollardan ilk bir deneyeyim eğer bir değişiklik olmazsa ilaç tedavisine başlarım diye düşünüyorum.

Oyla 0
Öncelikle çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Peki kekik çayını nasıl yapabilirim? O zaman doğal yollardan ilk bir deneyeyim eğer bir değişiklik olmazsa ilaç tedavisine başlarım diye düşünüyorum.
Bir tatlı kaşığı kekik bir cay bardagi sicak suda(icme suyu) 10-15 dakika demlenir. Suzgecle suzulup (ben suzgecli çaydanlık kullanıyorum). Her seferinde taze yapilmasi sart.Kekik çayının yanisira nane, enginar yaprağı çayı, papatya cayi kullanabilirsiniz. Gunde 4 kez kullandigim da oldu,. 4 yudum diyebiliriz.

Alternatif yontemlerden yanayim. Iyi bir probiyotik, icinde elektrolit içeren vitamin kullanmak iyi olur. Kesinlikle kuşu zorlamamak gerekiyor. Cay bardagindan icmeye alistirirsaniz cay vs. vermek daha kolay olacaktır. Bardaklar her seferinde yikanmali, iyice calkalanmali ve icme suyuyla son kez durulanmali.

Oyla 0
kusura bakmayın dalgınlıktan mesajları okumamışım. Dediklerinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim. ?✨

Oyla 0
Bizde kusma hareketi yapiyoruz. Yalniz oyle bir iki kez degil. 15 dk da bir. Veteriner tavsiyesiyle 2 kez antibiyotik kullanip üçüncüye basladik. Yalniz ucuncu kez baya kotulestirdigi için yarim biraktik. Ben pet shoptan sahiplendim. Geldiginde durumu fazlasiyla kotuydu. Mikostatin de kullandik. Basta yarar gibi gorunup sonrasinda kotulestirdi. Sanirim seker icerdigi icin. Su an hala solunum sıkıntısi ve kuruma durumu var ve yolumuz uzun.Nokta atisi yapacak bir veteriner olmadigi surece daha fazla ilac denemeyi dusunmuyorum.

Oyla 0
Siz de çok haklısınız. Sonuçta küçücük bir can o kadar ilacı kaldıramama durumu da var. En hayıflandığım konudur zaten veterinerlerde bir kanatlı uzmanının olmaması. Allahtan böyle bir platform var herkes birbirine yardım ediyor. Çok geçmiş olsun umarım düzelir ve eski sağlığına kavuşur.
Ben de diyorum ki mesajları okumadan cevap vermişim.?

Oyla 0
Siz de çok haklısınız. Sonuçta küçücük bir can o kadar ilacı kaldıramama durumu da var. En hayıflandığım konudur zaten veterinerlerde bir kanatlı uzmanının olmaması. Allahtan böyle bir platform var herkes birbirine yardım ediyor. Çok geçmiş olsun umarım düzelir ve eski sağlığına kavuşur.
Ben de diyorum ki mesajları okumadan cevap vermişim.?
Zamanında İstanbul un en iyi denilen kanatli veterinerine de gittim durum ayni maalesef. Mikostatin vermedi o zaman mesela. Agir ilaclar verdi kuşum dayanamadı, iyilesme de gostermedi. Buraya girmiştim o zaman mikostatin aldim ama vermedim. Birebir veterinere güvenip onu dinledim. Bir kac ay sonra minik bedeni dayanamadi.

Burada yardımcı olunuyor o dogru ama kafamiz da cok karisiyor. O ilac mi bu mu derken kuşlar elimizden kayip gidiyor. Zaten bunye olarak sağlam ise gelisme gosteriyor. Bir de yanlis ilac denemeleri var onlar da hastaligi ilerletmekten baska bir ise yaramıyor.

Bu forumun sevdiğim yani ilac konusunda diretmemeleri. Tavsiyeler veriliyor dogrudur ama yine de karar kuş anasının /babasinin.

Son düzenleme:
Oyla 0
Merhaba tekrardan,

skt dolmadıysa yenisini almanıza gerek yok, mikostatin tüm kuşlara bile uygulanabilen nispeten hafif bir ilaçtır

Oyla 0
Bizde kusma hareketi yapiyoruz. Yalniz oyle bir iki kez degil. 15 dk da bir. Veteriner tavsiyesiyle 2 kez antibiyotik kullanip üçüncüye basladik. Yalniz ucuncu kez baya kotulestirdigi için yarim biraktik. Ben pet shoptan sahiplendim. Geldiginde durumu fazlasiyla kotuydu. Mikostatin de kullandik. Basta yarar gibi gorunup sonrasinda kotulestirdi. Sanirim seker icerdigi icin. Su an hala solunum sıkıntısi ve kuruma durumu var ve yolumuz uzun.Nokta atisi yapacak bir veteriner olmadigi surece daha fazla ilac denemeyi dusunmuyorum.
Mantarda antibiyotik kullanılmaması lazım veteriner hüsranına uğramışsınız sanırım :(

Oyla 0
Mantarda antibiyotik kullanılmaması lazım veteriner hüsranına uğramışsınız sanırım :(
Veteriner ilgili ama kanatli veterineri değil. Kursagi aşırı sismisti , zor nefes alıyordu, tik tok ses çıkarıyordu. Bu belirtiler hava kesesi akari, kursak mantarı, bakteriyel enfeksiyonu ve trikomonas i gösteriyordu. Antibiyotik ise yaradi fakat en basta,mikostatinle beraber kullandik. Gelisme kaydetti. Son olarak verdigi antibiyotik, mikostatin dahil ise yaramadi. Şimdi ben alternatif yöntemlere bakiyorum ama klasik ilaclara da kapali degilim. Gozlemliyorum. Sorun su, cok zayif ve kilo almiyor. Iskence de çektirmek istemiyorum.

Oyla 0
Geri