Ne yapacağımı bilemedim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ırmak34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ırmak34

Forum Sakini
Kusura bakmayın tekrardan bu aralar çok rahatsız ediyorum. Kuşum Lila öncede kusma hareketleri yapıyordu ama kusmuyordu. Önceden açtığım konu başlıklarında uzmanların tavsiyelerini dikkate alarak ve kuşumu gözlemleyerek başlasam mı başlamasam mı arasında gidip geliyordum. Bu aralar kuşumun dışkıları da pek iyi değil. 3 gün boyunca mikostatin ilacı kullansam kuşa herhangi bir yan etkisi olur mu? Dışkılarını ekliyorum hemen. Ya da dışkılarında ne gibi bir sorun var? Probiyotik kullanıyorum haftada ya 1 gün ya da 2 gün. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Video: Streamable Video

Ekli dosyalar

• F97AFDFC-994F-4259-9F93-B75E1F592C8B.jpeg
    F97AFDFC-994F-4259-9F93-B75E1F592C8B.jpeg
    951.3 KB · Görüntüleme: 13
  • 43470649-B82E-486D-AEF3-2561EA1B6218.jpeg
    43470649-B82E-486D-AEF3-2561EA1B6218.jpeg
    664.6 KB · Görüntüleme: 13
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Son kullanma tarihi geçmemişti ama ilacı önceden açmıştım. Yarından itibaren başlarım o zaman. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim ?✨

Oyla 0
Şimal arkadaşımızın dediği gibi mantar enfeksiyonlarında antibiyotik kullanılması daha da azdırıyor. Bunu bir yerde okumuştum. Antibiyotik kötü bakterilerle savaşırken iyi bakterileri de öldürüyor. Ve kuşunuz bayağı zor süreçlerden geçmiş. Kursak mantarına bir zararı olur mu pek bilmiyorum ama kilo aldırmak için yüksek kalorili besinler tüketmesi gerekiyor bence ( aspur, daldarı, yulaf)

Oyla 0
Bizde kusma hareketi yapiyoruz. Yalniz oyle bir iki kez degil. 15 dk da bir. Veteriner tavsiyesiyle 2 kez antibiyotik kullanip üçüncüye basladik. Yalniz ucuncu kez baya kotulestirdigi için yarim biraktik. Ben pet shoptan sahiplendim. Geldiginde durumu fazlasiyla kotuydu. Mikostatin de kullandik. Basta yarar gibi gorunup sonrasinda kotulestirdi. Sanirim seker icerdigi icin. Su an hala solunum sıkıntısi ve kuruma durumu var ve yolumuz uzun.Nokta atisi yapacak bir veteriner olmadigi surece daha fazla ilac denemeyi dusunmuyorum.
Benim kuşumda kurumayı sarımsaklı suyla atlatmıştık. Kaynatılıp soğutulmuş bir şişe suya 3 diş sarımsağı doğrayıp 5 gün oda ısısında beklettim sonra 12 saatte bir suluğuna ilk gün 10 damla sonraki günler 6 damla olacak şekilde koydum. Tabi her gün kafesi temizleyip yemliklerini sirkeli suyla falan da yıkıyordum. 1 aya yakın sürdü tedavi bazen ara da verdim tabi normal su koydum falan ama çok şükür atlattı. Yararı olursa diye yazayım dedim. İlaçta denesem mi denemesem mi tereddütü oluşabiliyor ama doğal olunca daha rahat kafayla kullanılıyor genelde. En azından kendi adıma.

Oyla 0
Benim kuşumda kurumayı sarımsaklı suyla atlatmıştık. Kaynatılıp soğutulmuş bir şişe suya 3 diş sarımsağı doğrayıp 5 gün oda ısısında beklettim sonra 12 saatte bir suluğuna ilk gün 10 damla sonraki günler 6 damla olacak şekilde koydum. Tabi her gün kafesi temizleyip yemliklerini sirkeli suyla falan da yıkıyordum. 1 aya yakın sürdü tedavi bazen ara da verdim tabi normal su koydum falan ama çok şükür atlattı. Yararı olursa diye yazayım dedim. İlaçta denesem mi denemesem mi tereddütü oluşabiliyor ama doğal olunca daha rahat kafayla kullanılıyor genelde. En azından kendi adıma.
Tavsiye etmeyeceğim uc seyden biri sarimsaktir. Diger ikisi elma sirkeli su, limonlu sudur çünkü bunlar mideyi tahris eder. Kuruma zaten sonuçtur. Onemli olan neden kurumanin olduğunu bulmakyir. Veterinere gore candida denen mantarin cogalmasi. Triflucan onerdi. Hicbir eczanede bulamadim. Su an candidaya odakliyim ve kekik candida mantarıni azalmasina sebep olan bitkilerden biri. Lakin sorunu candida olmayabilir. Ben trikomonasdan supheleniyorum ama suphe ile hareket edecek degilim. Yeni seyler denemek icin guclenmesi sart. Yoksa kaldiracak gucu yok su an.

Oyla 0
Şimal arkadaşımızın dediği gibi mantar enfeksiyonlarında antibiyotik kullanılması daha da azdırıyor. Bunu bir yerde okumuştum. Antibiyotik kötü bakterilerle savaşırken iyi bakterileri de öldürüyor. Ve kuşunuz bayağı zor süreçlerden geçmiş. Kursak mantarına bir zararı olur mu pek bilmiyorum ama kilo aldırmak için yüksek kalorili besinler tüketmesi gerekiyor bence ( aspur, daldarı, yulaf)
Yemiyor değil ama kilo almiyor. Hani şu kadinlarin yerinde olmak istediği:)

Bazen yeme ilgisi yok, var da bir sorun oldugu icin yemi alip birakiyor. Yumurta veriyorum her gun,itiraz etmiyor. O ne derse o:)

Oyla 0
bence kuşunuzla ilgili ayrıntılı bir başlık acmanız iyi olur
Haklisiniz da enerjim yok o kadar. Hep sabahlıyoruz. Bir iyi gorunuyor, tamamdir diyorum sonra yine kotulesiyor. Hani mucize beklemiyorum da stabil olmamasi beni korkutuyor. Veteriner ivermectin i toxic oldugu icin onermedi. O yuzden agizdan alınacak dedi. Onun disinda sanirim her seyi yaptik.

Oyla 0
Haklisiniz da enerjim yok o kadar. Hep sabahlıyoruz. Bir iyi gorunuyor, tamamdir diyorum sonra yine kotulesiyor. Hani mucize beklemiyorum da stabil olmamasi beni korkutuyor. Veteriner ivermectin i toxic oldugu icin onermedi. O yuzden agizdan alınacak dedi. Onun disinda sanirim her seyi yaptik.

peki geçmiş olsun

Oyla 0
Geri