Genelde benim kuşumda dışarı çıkmak istediğinde bu sesi çıkartıyor. Böyle kafesten durmaktan sıkılınca birden enerji patlaması yaşardı aynı videodaki gibi
Bir sağa bir sola bu sesi çıkarıp dolaşırdı. Bende bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama birkaç şeye değinmek istiyorum.
Videoda gördüğüm kadarıyla kafesinizde iki salıncağınız var. Bir tahta diğeri ise aynalı. Kuşlarınız eş oldukları için aynalı oyuncağa hiç gerek yok. Ayna birbirlerine ilgilerini azaltır, ayrıca aynadaki kuşu gerçek sanıp yem kusmaya çalışabilirler Buda bazı sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir. Bence o aynalı oyuncağı çıkarın , isterseniz aynı o tahta salıncak gibi başka bir salıncak yada başka bir oyuncak takmanız daha iyi olacaktır. Hatta o kavga ettikleri salıncaktan bir tane daha alıp aynalı salıncak yerine takarsanız kavga da etmezler belki.
Kafesi tam göremedim ama bir tünekten diğerine atlayabilecekleri kadar bir boşluk olması en iyisidir. Böyle enerji patlaması yaşadıklarında bir tüfekten bir diğerine zıplayıp dururlar
Ortada hep oyuncak vardı.Eğer oyuncaklar alanı daraltıyorsa ve rahat hareket edemiyorsa o yüzden de rahatsız olabilir. Ama kafesiniz boyut olarak büyük bir kafese benziyor eğer oyuncaklar dışında yeterli alan varsa sorun olmaz.
Bir diğer nokta ise kafesinizde hep plastik tünek var. Onları tahta tüneklerle değiştirmeniz en sağlıklısı olacaktır. Plastik tünekler ayak sorunlarına yol açabiliyor.