Nefes Sorunu

Şımarıkkk

iyikus.com Üyesi
Herkese Merhaba
Yaklaşık 1.5 senedir baktığım kuşumun nefes sorununun arttığını farkettim
O yüzden sizden de bilgi almak istedim
eskiden bitlenmiş ve sprey kullanılmış
Acaba ondan mı yoksa başka bir sorun mu var?Yardımcı olurmusunuz🌸

Kuşun durumu şaibeli,organsal bir durum olabilir,kafasını yatırır tarzda ve o şekilde öksürür tarzda hareketi normal değil.
Kuşunuzun kilosu var hassas teraziniz varsa ölçüm yapıp kaç gram çıktığını söyleyin.
Kuşun dışkılarına gelirsek leke bırakıyor karaciğer dışkısı gibi. Dışkısında kötü koku var mı? Öğürme kusma mevcut mu? Kuş nefes alırken ses çıkarıyor mu ? Boğaz kısmında şişlik var mı?
Daha evvel dış parazit damlası yapıldı mı?
Kullanılan bit ilacının ismi nedir? Solunum yollarını tahriş etmiş olabilir uygun bir ürün kullanılmadıysa. Kuşun beslenme programını da detaylıca yazmanızı rica ediyorum.
Diğer hocaları da etiketliyorum konunuza onların da bakması için.

@Selçuk YÜKSEL @Doğanay Y. @Umit. @neanderthalensis

Kuşun durumu şaibeli,organsal bir durum olabilir,kafasını yatırır tarzda ve o şekilde öksürür tarzda hareketi normal değil.
Kuşunuzun kilosu var hassas teraziniz varsa ölçüm yapıp kaç gram çıktığını söyleyin.
Kuşun dışkılarına gelirsek leke bırakıyor karaciğer dışkısı gibi. Dışkısında kötü koku var mı? Öğürme kusma mevcut mu? Kuş nefes alırken ses çıkarıyor mu ? Boğaz kısmında şişlik var mı?
Daha evvel dış parazit damlası yapıldı mı?
Kullanılan bit ilacının ismi nedir? Solunum yollarını tahriş etmiş olabilir uygun bir ürün kullanılmadıysa. Kuşun beslenme programını da detaylıca yazmanızı rica ediyorum.
Diğer hocaları da etiketliyorum konunuza onların da bakması için.

@Selçuk YÜKSEL @Doğanay Y. @Umit. @neanderthalensis
Kuşum 41gr
Ben kuşu aldığımda bit olayı çözülmüştü
O yüzden malesef sprey ismini bilmiyorum.
Dışkıda ve kusmada herhangi bir koku yok.
Öğürme de yok.
Bu şekilde lekeli dışkıyı da ilk defa yaptı😕
Evet Nefes alırken hep olmasada genel olarak ses mevcut
boğaz kısmında da herhangi bir şişlik farkedemedim
Takviye olarak da
Salı ve Cuma günleri b vitamini kullanıyorum
Onun dışında da Salı günleri bir tatlı kaşığı yulaf veriyorum
İlginizden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum🌸

Kuşta solunum sorunundan ziyade nörolojik bir problem var. Powerchol , prozim plus ve colombine ( veya benzeri bir multi mineral toz ) alın. Gelişmelere göre yol çizeriz.

Geri