Eğer kuş alması gerekenden fazla su aldıysa veya sulu besinler yediyse bu olabilir.Öncelikle dışkıyi görmek gerekir
Sağlıklı kuşun dışkısının etrafı her Zaman hafif sulu olmaz
Görsel eklerseniz
Katılıyorum hocam her Zaman değil amaEğer kuş alması gerekenden fazla su aldıysa veya sulu besinler yediyse bu olabilir.
Normal koşullarda beyaz kısım zaten idrar oluyor bu kısım kristalleşerek beyaz hale geliyor ancak kuşun bünyesinde olması gerekenden fazla su varsa (sağlıklı kuş için) bu beyaz kristalleşme olmayabilir de olabilirde.
Tmmdir hocamSıvı kısım boyamıyorsa eğer (yeşil ya da yoğun sarı tonlar) sorun olarak görmemek lazım. Dışkıyla olabileceği gibi ara ara ıslatabiliyorlar da. Oldukça olağan
Öncelikle dışkıyi görmek gerekir
Sağlıklı kuşun dışkısının etrafı her Zaman hafif sulu olmaz
Görsel eklerseniz
Eğer kuş alması gerekenden fazla su aldıysa veya sulu besinler yediyse bu olabilir.
Normal koşullarda beyaz kısım zaten idrar oluyor bu kısım kristalleşerek beyaz hale geliyor ancak kuşun bünyesinde olması gerekenden fazla su varsa (sağlıklı kuş için) bu beyaz kristalleşme olmayabilir de olabilirde.
İyi akşamlar abilerim. Önceki konularımdan da anlaşılacağı üzere yaklaşık 1.5 ay önce boncuk hastaydı cereyan yüzünden. Doğanay abi mantar problemi olduğunu söylemişti ve 3 gün bactrim kullanmıştım vs. Ancak psikolojik olarak mı bilmiyorum dışkılarına heh tamam bir sorun yok diyemedim. Yani hiç içim rahat edemedi. Şu an dışkıları böyle olduğundan korktum ve biraz zamanın geçmesini bekledim ve bactrime tekrar başladım 1.5 ay sonrasında. Dünden beri kullanıyorum. Bactrim kullanmaya başladığımizdan beri dışkıları bu şekilde.Sıvı kısım boyamıyorsa eğer (yeşil ya da yoğun sarı tonlar) sorun olarak görmemek lazım. Dışkıyla olabileceği gibi ara ara ıslatabiliyorlar da. Oldukça olağan
Allah razı olsun inşallah sizin minikler de dahil herkesin kuşunun sağlıklı ömürleri olsunMaşallah maşallah supanahllahben kuşların göze geldiğine inanırım
Komik bir reels paylaştım iki kuşumu
Aynı gün ikisi de kusmaya başladı
Anlamsız bir şekilde Hemen kaldırdım video yu
Ve zamanla düzeldi
Dışkiya gelecek olursak bence gayet güzel
Benim kuşlarım da çok su tüketiyor özellikle uctuktan sonra
Suluk taki su da baloncuklar çıkıyor kana kana içiyorlar hâliyle dışkı bu şekilde oluyor
Hocalar daha net cevap verir
sağlıkla yaşasın![]()
Teşekkürler abi Çarşamba 3. gün olacak artık bırakırım. Beslenmesi mi kötü abi? Yarın ben yemin görüntüsünü atayım. Tam hatırlamıyorum ama 500 gr garden mixe yaklaşık 250 gr eurogold aspur ekliyorum ve aspir çekirdeklerinin şöyle bir %90'ını ayıklayıp güvercinlere falan atıyorum bizimki yemiyor diye. Onun dışında maruldur elmadır yumurtadır eriktir salatalıktır elimden geldiğince eksik etmem aşırıya da kaçmamaya çalışıyorum özellikle yeşilliği. Ek olarak bilginiz olsun diye söyleyeyim bizimki mineral bloğu çok seviyor ve her gün çıtırdatıyor ancak kalamar kemiğini yemiyor. Oda sıcaklığı bugün itibariyle 24 dereceyi gördü 25'e yaklaştı, gerçekten bu aralar sıcaklar tekrardan arttı bu da bozar mı bilmiyorum.Beslenme sorununuz olabilir yahut sindirim problemleri. Dışkısı safralı geliyor
Bactrim i tamamlayıp duruma tekrar bakalım olur mu? Dışkılar temiz görünmüyor