Önerilerinizi bekliyorum :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MertDemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MertDemir

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar merhabalar hepinize sağlıklı günler ve evcil dostlarınızla beraber uzun ömürler dilerim.Bazı arkadaşlarım bilirler en son sultan papazının vefatından dolayı kuş beslememeye karar vermiştim ancak yakın bir dostumuzdan bir sultan papağanı doğum haberi geldi ve yeme düşünce sana verebilirim dedi.Sahiplenmeyi düşünüyorum ancak yeme yeni düşmüş bir kuş olmadı kuş açısından sorun olur mu?Böyle bir kuş bakılabilir mi? Bakılabilir ise neler yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim iyi forumlar dilerim

Yeniden kuş bakmak istemenize sevindim ☺️ .yeni yeme düşmüş papağanlar çok tatlı oluyor ama bağımsız ve artık. Tek başına yeme dustuguden emin olun öbür türlü papağanlar sürekli beslenirken ki sesi çıkartıp sizin ona mama vermenizi bekleyebilir
Aldıktan sonra en az bir hafta kadar kafesten salmayin ortamı tanımasına Zaman tanıyın aklıma gelenler bunlar. Şimdiden hayırlı olsun ☺️

Şimdiden hayırlı olsun o zaman 😊
Eve getirdiğiniz ilk gün ortamı tanıması için izin verin. Kafesinin kapısını kapalı tutun ilk 1-2 gün. Sonra direk el eğitimlerine geçiş yapmanızı tavsiye ederim. Kafesi sahiplenmek yerine sizinle olan bağı güçlensin. Zaten daha yavru olduğu için alıştırmanız çok daha kolay olacaktır. Ben aşağıda yöntemi uygulayarak hep kuşlarımı alıştırdım. Okumak isterseniz diye bu konuyu da ekliyorum.
İpek hocamın söylediği gibi ilk günlerde biraz başınızı ağrıtabilir 😅 ama sonra yem kırmayı iyice öğrendiğinde kendisi direk karnını doyuracaktır. Daha yeni yeni yem kırmayı öğrendiği için yem karışımınız aspur ve Japon darısı ağırlıklı olabilir. İkisi de kolay kırılan tohumlardandır. Ve elinize daha çabuk alışması için dal darıyı da unutmamak lazım 😁 Dal darıyı her elinize geldiğinizde ödül yemi olarak kullanabilirsiniz. Onun dışında almanız gereken 2-3 takviye ürün var. İsterseniz onları şimdiden alabilirsiniz, hem kuş geldiğinde elinizin altında dururlar. Birisi probiyotik (entrobac) diğeri ise multivitamin (gerwit) birde bunlardan ekstra olarak B vitamini (med tollyamin) ve elektrolitte alabilirsiniz (röhfined yada Versele laga). B vitaminini tüy döküm zamanlarında elektroliti ise ishal olduğu zamanlarda kullanabilirsiniz. Entrobac ve gerwit ise düzenli olarak kullanmakta fayda var. İkisini de haftada bir kez verebilirsiniz. Mesela pazartesi entrobac verirseniz perşembe de gerwit verebilirsiniz. Bunlar dışında daha yavru olduğu için mama alışkanlığı kazandırmanızı kesinlikle öneririm. Mamaya yavruyken alıştırmak çok daha kolay oluyor. Elinizde kuru mama varsa haftada 2-3 defa mama hazırlayıp kafesinize asmanızı tavsiye ederim. Bu sayede mamaya da alışmış olur. Büyüdüğünde sıkıntı çıkarmaz. Onun dışında benim aklıma başka birşey gelmiyor ama sizin gibi sultan papağanını çok yavruyken sahiplenmiş bir arkadaşımız vardı forumda. Yanlış hatırlamıyorsam @ruyaC. ’de sultan papağanını sizin gibi daha yavruyken almıştı. Eminim ki konunuzu gördüğünde oda tecrübelerini yazacaktır.

Geri