Otomatik yemlik sorunu

Ahmete78

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
Tek muhabbet kuşum için otomatik yemliğe Versela Laga yem koyduğumda kuş yemi rahat yiyemiyor. Gözlemin şu; Versela Laga içinde kırılmış yulaf gibi nispeten büyük parçalar olduğu için yem otomatik yemliğin alt tarafından dışarıya doğru yükselmiyor, takılıyor. Yemler kanalda derinde kaldığı için kuş gagasını sürükleyerek yeme methodunu keşfetti ama zor oluyor, kıyamıyorum ona. Standart ak darı, kızıl darı ve beyaz darı karışımı koyduğunda bir problem olmuyor. Yem kanaldan dışarı çıkıyor, rahatça yiyebiliyor. Buna benzer bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba? Versela Laga'yı ilk defa kullanıyorum. Daha önce otomatik yemlik çok kullandım.

Akıllı yemlikte birçok yem türünü kullandım. Versele laga, tek ve karışım olarak hala kullanıyorum. Böyle bir problemle karşılaşmadım. İçerisinde ki aspirde büyüktür, lakin geçiş bölümü bu ve benzer tohumlar için yeterli büyüklüktedir. Nemlenme, yapışmaya neden olacak herhangi bir etmen olmadığı müddetçe, akışkanlık devam edecektir.

Yani aslında kuşların doğasında biraz mücadele vardır bu bağlamda. Bu sebeple didiklemeyi, kurcalayarak yemeyi severler. Dal darı gibi...

Aslında en temizi taban yemlikleri kullanmak bence:)

Oyla 0
Akıllı yemlikte birçok yem türünü kullandım. Versele laga, tek ve karışım olarak hala kullanıyorum. Böyle bir problemle karşılaşmadım. İçerisinde ki aspirde büyüktür, lakin geçiş bölümü bu ve benzer tohumlar için yeterli büyüklüktedir. Nemlenme, yapışmaya neden olacak herhangi bir etmen olmadığı müddetçe, akışkanlık devam edecektir.

Yani aslında kuşların doğasında biraz mücadele vardır bu bağlamda. Bu sebeple didiklemeyi, kurcalayarak yemeyi severler. Dal darı gibi...

Aslında en temizi taban yemlikleri kullanmak bence:)
Acaba benim otomatik yemlikte bir hata mı var diye fotoğrafını eklemek istedim. Bu yem, Versela Laga değil.

Ekli dosyalar

• IMG_20210222_204659.jpg
    IMG_20210222_204659.jpg
    904.7 KB · Görüntüleme: 22
Oyla 0
Ben bu yemliği 1 ve 2.bölüm arasındaki engeli keserek kullanıyorum. Dümdüz oluyor yani. Dezavantajı yem israfı çoğalıyor fakat ayıklama makinası var ordan israfın önüne geçiyorum. Avantajı da sultan papağanlarımda rahatça kullanabiliyorum.

Oyla 0
Ben bu yemliği 1 ve 2.bölüm arasındaki engeli keserek kullanıyorum. Dümdüz oluyor yani. Dezavantajı yem israfı çoğalıyor fakat ayıklama makinası var ordan israfın önüne geçiyorum. Avantajı da sultan papağanlarımda rahatça kullanabiliyorum.
Diğer iş yattı demi,yazıktır arkadaş bunun burası yemlik yani 70 tl nedir ya..

Oyla 0

Aynen öyle o parçayı kesip almak lazım. Sultan papağınını geçtim yerli muhabbet kuşlarına bile eziyet:confused:

Oyla 0
Oyla 0
Geri