Paket Dal Darıdan Çıkan Böcek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
IMG-20230329-172724.jpg

IMG-20230329-173708.jpg

Yaklaşık 1 sene önce paketli olarak aldığım dal darı ürünü sıfır olarak bugün açtım. Kuşa verdim. Sonrasında bütün olanları kavanoza koyduktan sonra paketin dibinde kalanları bir kaseye boşalttım ve böyle bir böcek çıktı.

SKT daha geçmedi, nasıl böyle bir şey çıkıyor? 1 sene boyunca orada yaşama ihtimali yoktur herhalde.

Paketi açınca girdi desem o kadar kısa sürede nasıl girecek ki?

Dal darılar da normal gözüküyor. Problem olur mu bu böcek? Hepsini çöpe mi atayım?

IMG-20230329-172633.jpg

IMG-20230329-173140.jpg

STK böceklerin çıkacağı tarih mi :) Bu tarz böceklerin yumurtası bu yemler paketlendiğinde muhtemelen çoktan içerde oluyor yani. Bu konuda yapabilecek fazla bir şey yok bence.
SKT geçince bozulmaya başlıyor ya belki larvalar o zaman aktifleşiyordur diye düşündüm de tabii SKT geçmediği için o yüzden şaşırdım.

Her zaman böcek görmek sorunlara işaret etmez ancak çok uzun süredir kapalı bir pakette yaşıyor olması ilginç geldi. Ben olsam 2,3 parca dal için kuşumun sağlığını tehlikeye atmam
Dal darıları aldım kavanoza koydum o sırada paket masanın üstündeydi biraz zaman geçince kaseye boşaltayım dibinde kalanları onlar da boşa gitmesin deyince baktım böcek.

Paketleme tarihinden itibaren 1.5 seneden fazla olmuş. Mantıken paketlendiği zamandan beri yaşama ihtimali yok sanırım. Larvada filan olsa paketi açacağım tarihi mi bekledi çıkmak için.

Sanırım paket masada açık kaldığı zaman girdi çünkü dal darıları üstünde hiç leke, iz, tahribat yok.

Paketlenmeden önce dal darı böcek yumurtasıyla kontamine olmuş olabilir. Sonuçta doğadan geliyor ve bu durum doğal. Aslında bizim yediğimiz gıda maddeleri üzerinde de zararlı yumurtaları bulunabiliyor. Uygun nem ve sıcaklık ortamını bulduğunda dünyaya gelmiştir bu böcek de. Şu anda hâlâ canlı mı onu anlayamadım ama. Gümüş böceği gibi de duruyor eğer öyleyse ve çok uzun süre açık kaldıysa paket o arada girmiş de olabilir.

Paketlenmeden önce dal darı böcek yumurtasıyla kontamine olmuş olabilir. Sonuçta doğadan geliyor ve bu durum doğal. Aslında bizim yediğimiz gıda maddeleri üzerinde de zararlı yumurtaları bulunabiliyor. Uygun nem ve sıcaklık ortamını bulduğunda dünyaya gelmiştir bu böcek de. Şu anda hâlâ canlı mı onu anlayamadım ama. Gümüş böceği gibi de duruyor eğer öyleyse ve çok uzun süre açık kaldıysa paket o arada girmiş de olabilir.
Canlıydı, geçen yerde gezinirken gördüm yine bu tip böcek %99 paket açıkken içeri girdi.

1 sene boyunca nasıl kaldı kı. Hava ısınıyor soğuyor haliyle ev ısısı değişiyor. 6 7 dal alırım ben 3 kuş var 3 e bölerek veririm haftada 2 kere o kadar uzun durdurmam hiç.

Geri