Pakistan Papağanı Alışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahmokr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

Ahmokr

Yeni Üye
Merhabalar. Yakın zamanda pakistan papagani sahiplenmeye karar verdik ve petshopun 3.5 aylık dediği(ben emin olamadim) dostumuzla 1 aydır beraber beraberiz.
• İlk hafta hiç kafesinden çıkarmadık. sadece beslenme ve temizliğine dikkat ettik sohbet ettik ve devam ediyoruzda. 1 hafta sonrasinda daha sonra elimi kafese yavasca yaklastirarak ilerledim başlarda bayağı korkmuştu sonrasında zor da olsa parmağıma konup kaçıyor.
Bu durum kafesin disindada oyle zorla parmagimi yaklastirinca geliyor az durup kaciyor. Ama kucuk alanlarda (vc ve kapali balkon gibi yerlerde) parmagimda bekliyor kacmiyor. O zaman elimle elma uzattığımda yiyor. Başka zaman aç da olsa elmada uzatsam yanıma yaklaşmayı bırak canavar gormus gibi kaciyor.
• Surekli konuşuyoruz seviyorum islik şarkı soyluyorum ama arkasi donuk sekilde duvara bakiyor ☺️ Benden korkuyor yanindan her gecisimde bakmasam bile baska yerlere kaciyor her seferinde ilk defa görmüş gibi yapıyor. Tecrübeli arkadaşlardan yardım ve fikir isterim. Aceleci mi davranıyorum bu şekilde mi devam etmeliyim ya da farklı bir yol varsa tavsiye istiyorum.
“Resimde cok akilli gibi dursada cok fazla korkuyor😇Photoroom_20251101_150414.jpeg

Bir süre kendinin yaınlarında olun ama elinizi uzatmayın kendisine doğru. Kendiliğinden size yaklaşmasını bekleyin.

Elinizi uzatmadan. Yaklaşmanızda sakonca yok. Acele edip elinize gelmesini sizle yakım temas kurmasını beklemeyin biraz zaman tanıyın ona.

Geri